KODRR Custom Boutique Electronics Predstavlja: KODoveRdRive
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: KODRR Custom Boutique Electronics Predstavlja: KODoveRdRive
Ja moram da se složim s tobom. Iskreno. Filos men' Sokrates, ala filtera e aletheia, odnosno Amicum Plato, sed magis amica veritas. Sad imam dva Bluz Drajvera, u najboljem slučaju...
Zujalice... Ovakva upotreba fuzz-a mi se nikada nije svidjala, a i nisam neki ljubitelj doticnih inace... Ja volim onaj lampashki gain karakteristican EL34 cevima, tako da meni sve ovo zvuci previshe plasticno...
Svaka tebi cast u svakom slucaju, ali mogao si malo vishe vremena da posvetish svirci, poshto svaki ovaj klip koji sam odslushao bio je "losh" sviracki... Mozda si ti bzvz svirao, cisto da demonstrirash mogucnosti pedale, ali ipak...
Pozdrav
Svaka tebi cast u svakom slucaju, ali mogao si malo vishe vremena da posvetish svirci, poshto svaki ovaj klip koji sam odslushao bio je "losh" sviracki... Mozda si ti bzvz svirao, cisto da demonstrirash mogucnosti pedale, ali ipak...
Pozdrav
- Rocket Roll
Hvala na mišljenju...Rax13 wrote:Zujalice... Ovakva upotreba fuzz-a mi se nikada nije svidjala, a i nisam neki ljubitelj doticnih inace... Ja volim onaj lampashki gain karakteristican EL34 cevima, tako da meni sve ovo zvuci previshe plasticno...
...i hvala na kritici. Imam te prste koje imam, tako čujem muziku, i sve to. A ako pitaš za neka "brzinska zavlačenja", u bilo kojem smislu - to od mene nećeš dočekati... Mada možemo da se dogovorimo da ja negde donesem KODRR a da ti doneseš gitaru pa "opleteš", onda to snimimo itd.Rax13 wrote:...mogao si malo vishe vremena da posvetish svirci, poshto svaki ovaj klip koji sam odslushao bio je "losh" sviracki...
Inače si u pravu - nije običaj da se kudi nečije sviranje kada je u pitanju test pedale. Najpre zato što je to test pedale (pristojno je prokomentarisati zvuk pedale, naravno)... Svoje radove imam u rurici "Vaši radovi" i na mom MySpaceu (eto linka u mom profilu), i tamo dobronamerno primam sve oblike kritike!
Evo sad sam poslushao neke radove i bolje je dosta... Mada, potrudi se ipak malo i kad testirash pedale, jer u svakom slucaju bolje ce se osetiti dobre i loshe strane efekta, ako se ti malo vishe potrudish...
Mozemo da sviramo i snimamo, kad' god hocesh... Ja sam uvek za akciju...
Pozdrav!
Mozemo da sviramo i snimamo, kad' god hocesh... Ja sam uvek za akciju...

Pozdrav!
- Rocket Roll
Pa tu ipak čekam da me neko za nešto konkretno zamoli, u stilu "A kako zvuči sa kompresijom - koliko šuma unosi?" ili "Daj neke suspended akorde, da vidimo koliko drma membranu zvučnika". Uvek mi je najteže da smišljam stalno nove rifove koji bi pokazali dobre strane pedale, pa se sve još uzme zdravo za gotovo...Rax13 wrote:Mada, potrudi se ipak malo i kad testirash pedale, jer u svakom slucaju bolje ce se osetiti dobre i loshe strane efekta, ako se ti malo vishe potrudish...
Za svirku - gledaj da dobegneš za Bgd kad je džem, uglavnom je uvek vikendom. Ili se javi kad budeš in d siti.
Hehe... Pa ono... Odsviraj voodoo chile recimo, poshto tu moze da se cuje kako se ponasha na istim podeshavanjima i za ritam, a i za "solo"... A i mozemo uporediti onda to sa fuzz-faceom i hendrixovim vibe-om... 

- Rocket Roll
A što da poredimo? Napravio sam ja sebi i pravi hendriksovski FuzzFace, vidi što je lep: viewtopic.php?f=18&t=2817Rax13 wrote:A i mozemo uporediti onda to sa fuzz-faceom i hendrixovim vibe-om...
Video sam tu temu... Svaka cast i za to... A shta znam, to mi prvo palo na pamet... Inace moje ushi su nashtelovane na malko drugaciji ton, a najpriblizniji od svih tih fuzz-like tonova mi je hendrixov...Rocket Roll wrote:A što da poredimo? Napravio sam ja sebi i pravi hendriksovski FuzzFace, vidi što je lep: viewtopic.php?f=18&t=2817
- Rocket Roll
Aha, shvatam šta misliš - pominjali smo da KODRR ima veze sa fuzzom. On jeste ponekad opisivan kao fuzz - zato što potiče iz vremena kada su sve overdrajv / distoržn pedale zvali "fuzz", to i danas mnogi stari gitaristi rade (prečasni Gibons, recimo), međutim je po kategorizaciji šeme - overdrajv. Ima opamp koji bustuje signal (suštinski, daleko modernija koncepcija od klasičnih fuzzeva), i ima dve diode za kliping (ideja realizovana tek posle Hendriksove smrti). Ne samo da se zvukom ne razlikuje od BD-2 overdrajva, nego (po mnogo čemu) ni šematski. Uostalom, u zvuku se čuje taj "oštri" kliping, nizak gain i donekle "isfriziran" EQ odziv (uklonjeni basovi) overdrajvova kakvi su TubeScreamer, Klon Centaur...
Otuda i sačuvano "Overdrive" u imenu. Big Muff i FuzzFace su, međutim, "pravoslavni" fuzzevi u pravom smislu te reči.
Otuda i sačuvano "Overdrive" u imenu. Big Muff i FuzzFace su, međutim, "pravoslavni" fuzzevi u pravom smislu te reči.
Skapirao sam to... Ali mi je ton sam po sebi zvucao "fuzzovski"... Ma super je sve to bre... Drago mi je da ima neko da radi to u ovoj zabiti nashoj... Samo nastavi... 

- Rocket Roll
- KnightOfDoom
- Site Admin
Evo vise ne lici na trabanta 

- Jimmy Henderson
Rockett , jeli komplikovano izraditi Basmann pedalu ?
Danas sam u radnji imao priliku da poslusam jedan neobavezni sesn izmedju slovenca i jednog tipa gitariste
koji zaradjuje ovde godisnje oko 150.000 ojera . tip svira na staom BLADE gitari RH4 starog oko 15 godina
i bas taj tip je ukljucio original basmann pedalu preko JTM 45 od slovenca ..........
ja sam SVRSIO od tog famoznog zvukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................
ajjjmeeeeeeeeeeeeeeeee
rockett coece , pravi odmah taj basmann pedalu ! placam koliko kosta !!!!!!!!!!!!!!
Danas sam u radnji imao priliku da poslusam jedan neobavezni sesn izmedju slovenca i jednog tipa gitariste
koji zaradjuje ovde godisnje oko 150.000 ojera . tip svira na staom BLADE gitari RH4 starog oko 15 godina
i bas taj tip je ukljucio original basmann pedalu preko JTM 45 od slovenca ..........
ja sam SVRSIO od tog famoznog zvukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................
ajjjmeeeeeeeeeeeeeeeee
rockett coece , pravi odmah taj basmann pedalu ! placam koliko kosta !!!!!!!!!!!!!!
- Rocket Roll
Bossovu Bassman pedalu?Jimmy Henderson wrote:Rockett , jeli komplikovano izraditi Basmann pedalu ?

Žao mi je, to je digitalna pedala.

- Rocket Roll
Апдејт, апдејт: pošto sam odlučio da svog Rata radim sa millenium bypassom (kad je već integrisan na pločici), ostao mi je jedan 3PDT pa sam rešio da najzad od KODoveRdRivea napravim pedalu kojoj se nema šta zameriti:

Spolja: Najzad je lakiran i providnim lakom, radi dalje zaštite. Natpisi ("Roll Mojo", bejbi), Elvud i Džejk su sada na mestu, a zahvaljujući 3PDT prekidaču, tu je i superbright zeleni LED (od svih boja zelena najviše smiruje, pa se sve mislim da je od sada ekskluzivno koristim). Dodat je i plastični izolovani DC jack, više nema problema sa shortoutovanjem ako se pedala napaja iz adaptera.

Iznutra: Kliping je promenjen - sada su tu dve bistre crvene LED diode od 3mm, pošto zaista daju bitno više headrooma (više nego duplo!) i veći output (skoro duplo). Distorzije je nešto manje, ali ovo je overdrive... Iz izlaznog puta signala je uklonjen 25pF kondenzator, što je smanjilo treble boost i približilo KODoveRdRive stvarima kao što su EHX LPB1. EQ izlaznog signala je prilično "flatline", što se meni lično sviđa.
(Džungla od žica je još uvek tu, sorry... ali su žice skraćene koliko se moglo.)

Spolja: Najzad je lakiran i providnim lakom, radi dalje zaštite. Natpisi ("Roll Mojo", bejbi), Elvud i Džejk su sada na mestu, a zahvaljujući 3PDT prekidaču, tu je i superbright zeleni LED (od svih boja zelena najviše smiruje, pa se sve mislim da je od sada ekskluzivno koristim). Dodat je i plastični izolovani DC jack, više nema problema sa shortoutovanjem ako se pedala napaja iz adaptera.

Iznutra: Kliping je promenjen - sada su tu dve bistre crvene LED diode od 3mm, pošto zaista daju bitno više headrooma (više nego duplo!) i veći output (skoro duplo). Distorzije je nešto manje, ali ovo je overdrive... Iz izlaznog puta signala je uklonjen 25pF kondenzator, što je smanjilo treble boost i približilo KODoveRdRive stvarima kao što su EHX LPB1. EQ izlaznog signala je prilično "flatline", što se meni lično sviđa.
(Džungla od žica je još uvek tu, sorry... ali su žice skraćene koliko se moglo.)