Izbor Magneta II

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Guitar_thrill
MF veteran

Izbor Magneta II

Post by Guitar_thrill » 21 Jul 2008, 13:16

gitara je sledeca :D : http://www.maths.abdn.ac.uk/~ran/myaria.html
za one koje mrzi da gledaju link, telo i vrat su od mahagonija, fingerboard od rosewooda ...... gitara je identicna kao na linku,osim sto ja imam druge magnete za koje mi je receno da su sa Peavey Signature gitare,mada ja ne znam kako u to mogu da se uverim.......inace, ne dopada mi se njihov zvuk....suvise je mutan.....ja bih zeleo nesto svetliji zvuk,ili bar normalan zvuk,jer znam da se od ovakve gitare i ocekuje nesto mutniji zvuk......sviram blues,hard rock,malo heavy metala......sta mi preporucujete?

johnny_b_good

Re: Izbor Magneta II

Post by johnny_b_good » 21 Jul 2008, 13:25

pacifica 112 :D

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jul 2008, 13:34

johnny_b_good wrote:pacifica 112 :D
odlican izbor, ali mislim da pacifica 112 ne moze da stane u ove moje okvire za magnete :D

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Jul 2008, 15:01

Koliki ti je budzet? Mislim da je za ovakvu gitaru Seymour Duncan SH 55 gotovo "zicer" izbor, mozda SH 4... Ali mnoooogo zavisi od afiniteta... Ja bih uzeo ove 55.

Onako usput, kako si inace zadovoljan sa svojom gitarom? Deluje dosta ozbiljno na fotografijama, lepa izrada.

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jul 2008, 15:12

Kristijan wrote:Koliki ti je budzet? Mislim da je za ovakvu gitaru Seymour Duncan SH 55 gotovo "zicer" izbor, mozda SH 4... Ali mnoooogo zavisi od afiniteta... Ja bih uzeo ove 55.

Onako usput, kako si inace zadovoljan sa svojom gitarom? Deluje dosta ozbiljno na fotografijama, lepa izrada.
pa budzet nekih 100e...ja inace nemam pojma kako se krecu cene magneta......

a onako usput :) ja sam jaaako zadovoljan, jako "zvoni" i na suvo i to mi se dopada,ima sirok vrat,i lakse je svirati na visim pragovima nego na Les Paulu sto se ne vidi na fotografijama,taj deo gde se spajaju vrat itelo je mnogo lepse uradjen i lakse prijanja saka uz vrat gitare.....sto se tice "Les Paulikih" gitara meni je najbolja (ne zato sto je moja,vec jer sam imao da prilike da probam i Epiphone,jednog Gibsona,stare Ibaneze,nekog El Dagasa....i ova mi je overall najbolja.....ali problem je sto sam kasno skontao da vise volim Stratocastera i singlecoil :)

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 21 Jul 2008, 15:20

i da....gde imaju da se kupe ti magneti u NS-u?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 21 Jul 2008, 15:43

E pa znas kako... ja bih to ovako opisao... da humbuckers imaju skoro clen, a single coil clean BRE zvuk ;) tako da mislim da nije bas, bas toliko do magneta. Naravno da je to drugaciji koncept, ali ono sto tebi pravi sustinsku razliku izuzev magneta je sam tip gitare. Mutniji ton svakako imas sbog krace skale, zbog drveta za trup, zbog toga sto se zice "lome" na nutu... Tako da su magneti samo jedan deo price...

U Mitrosu su sigurno imali ove magnete koje sam ti spomenuo, pa proveri da li imaju i sada, i proveri cenu.

Nije lose da pogledas (ne znam sad napamet) koje Seymour Duncan magnete imaju Yamaha AES 620, 720 i 920. To je gitara dosta nalik tvojoj, short scale, trup od javora i mahagonija, 2 humbuckera... razlika je u tome sto tvoja gitara nema through body postavljanje zica, a ove Yamahe imaju, a i to utice na ton. Sta znam, mozda je ti je ovo korisno...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Feb 2009, 18:13

evo mene ponovo na ovoj temi :)
posto sam od seymor duncana odustao zbog nedostatka novca...tj imam oko 130e, da zamenim OBA magneta...poceo sam da razmisljam o Dimarzio magnetima...sta sam ja uspeo cuti sa onog njihovog sajta,najvise me vuce onaj Vintage output "odeljak" :)
ja nisam imao prilike da probam ni jedne od tih modela...pa bih zamolio nekoga ko ih je cuo i upucen je za savet sta u neck sta u bridge poziciju....ja sam razmislao o Air Classic za bridge,a Humbucker from Hell (kakvo ime za vintage magnet :D ) u neck....jer mi je neck magnet na les paul gitarama uvek za trunku mutniji nego sto bih zeleo....cuo sam Savine snimke EJ magneta i to mi je malo...i suvise svetlo za humbucker....znam,znam jedno mi suvise svetlo,drugo mutno,mnogo zanovetam :) ili ako ima neko bilo kakav drugi predlog da "staje" u 130e neka kaze....jurim neki lep blues-rock-hard rock zvuk...npr Bonamassa,Gary Moore,Slash,i tako nesto.... :)

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 12 Feb 2009, 18:23

Nemam nista pametno da ti kazem, samo bih da pitam jednu stvar, koliko u proseku kostaju DiMarzio humbuckeri?

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 12 Feb 2009, 18:24

mislim_stvarno wrote:Nemam nista pametno da ti kazem, samo bih da pitam jednu stvar, koliko u proseku kostaju DiMarzio humbuckeri?
koliko sam ja cuo oko 60 i kusur evra komad...ili gresim? :oops:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 12 Feb 2009, 18:27

Stavi PAF PRO u neck... Dobicesh otvoreniji zvuk sa vishe dinamike i jako lepim karakterom zvuka...

Za bridge ne znam... Ima dosta dobrih opcija...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 13 Feb 2009, 00:05

Rax13 wrote:Stavi PAF PRO u neck... Dobicesh otvoreniji zvuk sa vishe dinamike i jako lepim karakterom zvuka...

nazalost jedini sample paf pro-a koji sam cuo su oni mjetalske pesme sa sajta :| imas li neki predlog gdje ih mogu cuti u pravom svetlu?

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 00:16

stekaj pare za gitaru... zasto bi sad menjao magnete kad ces da menjas gitaru za par meseci?

xspaceman

Post by xspaceman » 13 Feb 2009, 00:37

Duane wrote:stekaj pare za gitaru... zasto bi sad menjao magnete kad ces da menjas gitaru za par meseci?
:bow:

jcm 800

Post by jcm 800 » 13 Feb 2009, 08:27

Guitar_thrill wrote:
Rax13 wrote:Stavi PAF PRO u neck... Dobicesh otvoreniji zvuk sa vishe dinamike i jako lepim karakterom zvuka...

nazalost jedini sample paf pro-a koji sam cuo su oni mjetalske pesme sa sajta :| imas li neki predlog gdje ih mogu cuti u pravom svetlu?
Kod kolege Dweezila na klipovima...nedavno je postavljao nesto snimano sa Paf Pro magnetima. Mislim da je u pitanju klip iz topica o full drive pedali.

Paf Pro inace dobro zvuci i kad se splituje...a narocito dobro zvuci kad se stavi u paralel, onako dosta slicno fenderu u neck/middle medju poziciji...tako da razmisljaj i o ugradnji jednog push pull pota.

BTW, Paf Pro bi ti igrao ulogu i na bridge poziciji, jer je on malo nabudzeni PAF pa moze i za bridge.

Savjet: uzmi JEDAN Paf Pro i probaj ga na obje pozicije. Pa ga zadrzi na onoj poziciji koja ti se vise svidi, a za preostalu trazi nesto drugo...A ako ti se svidi na obje pozicije uzmi jos jedan.

Post Reply