Savet U Vezi Sa Kupovinom El. Gitare (Do 500 Evra)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Savet U Vezi Sa Kupovinom El. Gitare (Do 500 Evra)
Kupujem el. gitaru procesor i pojacalo,budzet do 500 eura,sam sam naucio da sviram akustaru,pa sad zelim da kupim elektricnu,ako imate neki savet i predlog sta da kupim.
Ja sam razmisljao o ovoj kombinaciji
Gitara:Ibanez GRG170DX
Pojacalo:neko od 10-15 w
Procesor:BOSS ME 20
Ako imate neki predlog ili savet pisite
HVAL UNAPRED
HVAL UNAPRED
Re: SAVET ZA KUPOVINU EL. GITARE
Sto se tice tih Ibaneza, ja ne znam da kazem nista iz prve ruke, ali je cest savet ljudi koji se u to bolje razumeju bio da se kupuje RG a ne GRG serija.
Pojacalo od 10 do 15 W ima jako usku primenu, uglavnom samo u sobi moze da se koristi, a ako vec samo u sobi sviras, onda bolje nemoj da trosis pare na takvo pojacalo, nego povezi gitaru na kompjuter, za prvo vreme ce da posluzi sasvim fino. Steta je da potrosis bilo kakve pare na pojacalo koje ce kroz par meseci da ti bude nedovoljno dobro, posto ces za par meseci vec pomalo razviti kriterijume po tom pitanju, imaces prilike da vidis i cujes i razna druga pojacala, i bices nesrecan sa svojim patuljastim pojacalom koje daje mrsav ton.
Mislim da je dobro biti strpljiv kod nabavke opreme. Mozes naravno sada da kupis jeftiniju gitaru, jeftiniji procesor, jeftino pojacalo... Ali sve to ces za najdalje godinu dana da prerastes, a jeftinijim instrumentima i opremi cena rapidno padne kad su korisceni. Ono sto sada platis 500 eura u toj jeftinijoj varijanti, bices srecan ako prodas za 250 sledece godine. Verujem da ces cuti razne savete po tom pitanju, ali ja bih sve pare potrosio na dobru gitaru, a kad vec povezujes gitaru na kompjuter, u kompjuteru ces koristiti razne simulatore efekata i procesora i sta ti ja znam... dakle imaces s cime da se zanimas dok ne kupis ostatak opreme. Ako ti se gitara od 500 eura kroz godinu dana pokaze kao fin, ali ne i kao instrument koji je bas-bas 100% po tvom ukusu, mozes da je prodas uz maksimalni gubitak od 20% sadasnje cene. Pa ti vidi - da li bi, u slucaju prodaje, da budes 100 eura u minusu, ili 250 eura u minusu? U slucaju da sada dobro odaberes gitaru, za 500 eura mozes da kupis instrument koji ce te sluziti mnoooogo godina, jer to vec uopste nisu beznacajna sredstva za elektricnu gitaru. Neces kupiti najbolju gitaru za te pare, ali ces kupiti gitaru na koju mozes da se oslonis i s kojom mozes na scenu bez blama.
Na forumu ima bezbroj tema sa savetima za kupovinu prve elektricne gitare. Pretrazi malo forum, citaj sve redom. Imas i savete kako da povezes kompjuter i gitaru, i koje programe da koristis, i koje simulatore pojacala i efekata da koristis... Sve je to ispricano 100 puta, samo lagano pretrazuj i citaj.
Pojacalo od 10 do 15 W ima jako usku primenu, uglavnom samo u sobi moze da se koristi, a ako vec samo u sobi sviras, onda bolje nemoj da trosis pare na takvo pojacalo, nego povezi gitaru na kompjuter, za prvo vreme ce da posluzi sasvim fino. Steta je da potrosis bilo kakve pare na pojacalo koje ce kroz par meseci da ti bude nedovoljno dobro, posto ces za par meseci vec pomalo razviti kriterijume po tom pitanju, imaces prilike da vidis i cujes i razna druga pojacala, i bices nesrecan sa svojim patuljastim pojacalom koje daje mrsav ton.
Mislim da je dobro biti strpljiv kod nabavke opreme. Mozes naravno sada da kupis jeftiniju gitaru, jeftiniji procesor, jeftino pojacalo... Ali sve to ces za najdalje godinu dana da prerastes, a jeftinijim instrumentima i opremi cena rapidno padne kad su korisceni. Ono sto sada platis 500 eura u toj jeftinijoj varijanti, bices srecan ako prodas za 250 sledece godine. Verujem da ces cuti razne savete po tom pitanju, ali ja bih sve pare potrosio na dobru gitaru, a kad vec povezujes gitaru na kompjuter, u kompjuteru ces koristiti razne simulatore efekata i procesora i sta ti ja znam... dakle imaces s cime da se zanimas dok ne kupis ostatak opreme. Ako ti se gitara od 500 eura kroz godinu dana pokaze kao fin, ali ne i kao instrument koji je bas-bas 100% po tvom ukusu, mozes da je prodas uz maksimalni gubitak od 20% sadasnje cene. Pa ti vidi - da li bi, u slucaju prodaje, da budes 100 eura u minusu, ili 250 eura u minusu? U slucaju da sada dobro odaberes gitaru, za 500 eura mozes da kupis instrument koji ce te sluziti mnoooogo godina, jer to vec uopste nisu beznacajna sredstva za elektricnu gitaru. Neces kupiti najbolju gitaru za te pare, ali ces kupiti gitaru na koju mozes da se oslonis i s kojom mozes na scenu bez blama.
Na forumu ima bezbroj tema sa savetima za kupovinu prve elektricne gitare. Pretrazi malo forum, citaj sve redom. Imas i savete kako da povezes kompjuter i gitaru, i koje programe da koristis, i koje simulatore pojacala i efekata da koristis... Sve je to ispricano 100 puta, samo lagano pretrazuj i citaj.
- mislim_stvarno
Re: SAVET ZA KUPOVINU EL. GITARE
Moj predlog ti je da kupis Jackson JS30 dinky i Roland Cube 20 ili 30w, ne znam tacne cene, ali trebalo bi da udje u budzet.
Cesto ponavljam da je Jackson JS serija bolja gitara od Ibanezove GRG serije, jedino ako se odlucis da das vise para za Ibanez RG seriju, koja je bolja od obe predhodne.
Roland Pojacalo ima na sebi ugradjeno dosta efekata, prakticno ceo procesor, a posto je Boss sada vlasnik Rolanda, kvalitet je u najmanju ruku kao kod ME20.
Cesto ponavljam da je Jackson JS serija bolja gitara od Ibanezove GRG serije, jedino ako se odlucis da das vise para za Ibanez RG seriju, koja je bolja od obe predhodne.
Roland Pojacalo ima na sebi ugradjeno dosta efekata, prakticno ceo procesor, a posto je Boss sada vlasnik Rolanda, kvalitet je u najmanju ruku kao kod ME20.
Re: Savet U Vezi Sa Kupovinom El. Gitare (Do 500 Evra)
Shta god radio, NE uzimaj GRG... I bolje ulozi sve u gitaru i pojacalo, procesor moze da saceka...
-
Da ti dam ja ovoRUS wrote:Kupujem el. gitaru procesor i pojacalo,budzet do 500 eura,sam sam naucio da sviram akustaru,pa sad zelim da kupim elektricnu,ako imate neki savet i predlog sta da kupim.
HVAL UNAPRED
http://216.239.59.104/search?q=cache:r9 ... =firefox-a
i ovo
viewtopic.php?f=31&t=4871
za 500 eur zajedno?
brate,ja imam yamahu aes 420,i stvarno przi,ja sam ubo dobar primerak,bas su mi to i rekli u radnji,ona ti je sad 32000,zamenio sam magnete,stavio EMG81 i EMG85 i kad sviras u studiu zvuci mnogo dobro...i oni stari magneti su bili zadovoljavajuci,tako da slobodno mozes da uzmes nju u obzir,imas u mitrosu
- johnny_b_good
Ja cu samo reci da ipak KUPIS POJACALO 10-15W
Ajde bre ljudi velika je razlika pojacalo-komp(sa integrisanom zvucnom karticom od 10evra)
Obavezno kupi pojacalo
Ajde bre ljudi velika je razlika pojacalo-komp(sa integrisanom zvucnom karticom od 10evra)
Obavezno kupi pojacalo
pa razlika je,ali zar nije bolje da prvo uzme malo bolju gitaru pa posle par meseci pojachalo? a ne da uzme neku loshiju i pojachalo kakva korist od toga?
- Guitar_thrill
- MF veteran
da ali nije u tome stvar, vec u tome sto sa pojacalom od 10-15W ne moze ni na svirku,ni na probu,a za sobu mu je suvise glasno...onda nek uzme pojacalo od 5W, ili manje....nema potrebe za takvim pojacalom,osim ako neces da trosis pare....bar ja tako na to gledam,ali svako ima svoje misljenjejohnny_b_good wrote:Ja cu samo reci da ipak KUPIS POJACALO 10-15W
Obavezno kupi pojacalo

Pametno zboris guitar_thrill...Guitar_thrill wrote: 10-15W ne moze ni na svirku,ni na probu,a za sobu mu je suvise glasno...onda nek uzme pojacalo od 5W,

- Joxoleon:D
Mogo bi da uzmesh RG350 i da kupish neku papuchu...u zavisnosti shta svirash...
Behringerova grunge distorzija nije mnogo skupa a prilichno lepo zvuchi...
I nemoj da uzimas pojachalo nego ubodi papuchu u zvuchnike...
Dobicesh vrlo snazhan, cak isuvishe iskontrolisan ton, pomalo suvoparan ali bar cesh imati ideju pojachala...
Prosho bi jeftinije dok ne ushtekash za pojachalo...
Mnogo je bolje da uzmesh dobru gitaru nego da bacash pare na krsh od pojachala....tachno ti kazhu ljudi...
350 je fenomenalna gitara samo shto je mnogo tiha...ima strashno slabe magnete...Ali to mozhesh zameniti i zaista ti je to najbolji izbor za sada...
Behringerova grunge distorzija nije mnogo skupa a prilichno lepo zvuchi...
I nemoj da uzimas pojachalo nego ubodi papuchu u zvuchnike...
Dobicesh vrlo snazhan, cak isuvishe iskontrolisan ton, pomalo suvoparan ali bar cesh imati ideju pojachala...
Prosho bi jeftinije dok ne ushtekash za pojachalo...
Mnogo je bolje da uzmesh dobru gitaru nego da bacash pare na krsh od pojachala....tachno ti kazhu ljudi...
350 je fenomenalna gitara samo shto je mnogo tiha...ima strashno slabe magnete...Ali to mozhesh zameniti i zaista ti je to najbolji izbor za sada...
- johnny_b_good
Razumem ja,i ja sam sve pare bacio u gitaru i jos nisam uzeo pojacalo.Ne verujem da mu treba za svirke.Ako je za sobu preglasno neka smanji
.Pa na prolece lepo izadje na terasu i udri za komsiluk.E jos da ste sa sela kao ja i bole vas brige...

- mislim_stvarno
Ja mislim da je ova tema od pre skoro mesec dana, a ovaj lik se posle toga nije pojavljivao... 

Tako nekako...mislim_stvarno wrote:Ja mislim da je ova tema od pre skoro mesec dana, a ovaj lik se posle toga nije pojavljivao...

Last visited:
Sun Oct 19, 2008 15:58

- mislim_stvarno
Znam za to, zato sam i rekao, posto su ljudi nastavili da daju savete...