Best buy
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Best buy
E, ovako..vec posedujem ibanez sas36fm i potrebno mi je pojalo za probe i manje svirke, s tim sto se dvoumim izmedju toga da kupim procesor i pojacalo ili samo neko modeling pojacalo(tipa spider 4 120w ili tako nesto), razmisljao sam, npr. da uzmem digitech rp 355 ali ne znam koje bi pojacalo mogao da uklopim s tim, jer relativno slabo razumem u sve to. Trazim neki rok(pink floyd, ex yu rock..), hard rok(dp, rainbow..), metal zvuk ( pantera, metallica, megadeth, maideni).. cilj mi je da sa budzetom od najvise 400 eu dobijem sto bolju kombinaciju, zvuk..
Svaki komentar je dobrodosao 
Re: Best buy
Pa za to sto si naeo (sem pink floyd) ti i ne treba neka posebna modulacija. Distorzija, reverb i udri. Bolje dobrog lampasa, tj lampas+pedale. Procesor ako bas mora, modeling pojacalo nikako. Modeling kupovati samo na pocetku, do 150-200e, cisto da provalis sta ti se dopada. A opet, to je samo moje licno misljenje
probaj peavey bandit.........prejako pojacalo
a od pedala ,pfffffffffff,neki ds1,i neku Sajfaj pedalicu,nisu lose behringer dok se ne skrpis za real thing
a od pedala ,pfffffffffff,neki ds1,i neku Sajfaj pedalicu,nisu lose behringer dok se ne skrpis za real thing
- mislim_stvarno
theTrooper wrote:Pa za to sto si naeo (sem pink floyd) ti i ne treba neka posebna modulacija. Distorzija, reverb i udri. Bolje dobrog lampasa, tj lampas+pedale. Procesor ako bas mora, modeling pojacalo nikako. Modeling kupovati samo na pocetku, do 150-200e, cisto da provalis sta ti se dopada. A opet, to je samo moje licno misljenje
Born_Dead wrote:probaj peavey bandit.........prejako pojacalo
Bandit je jako fino pojacalo (vise nego solidni drive-ovi i clean, i veoma je glasno), pa neces imati potrebu da ga menjas sve dok ne pozelis nekog lampasa, a ako ne znas sta ti treba od pedala, uzmi neki procesor, da ga koristis za modulacije i prostorne efekte, reverb, deley, chorus, wah..., da nadjes koji su ti efekti potrebni, pa posle, naravno ako mislis da ti treba, polako kupujes analogno.
Sto kaze mislimstvano najbolja varijanta je kada si tanak sa kesom, da kupis neki procesor, sem sto opet bi trebao wah i distorziju odvojeno da imas, jer su stvarno i wah i dist sa procesora sranje.... No to je sve zajedno sta znam nadjes polovno za 200 e(Cry baby 70, Ds-1 30. i neki procesor tipa rp 300(koji god) - za 100e)
I ostane ti 200e, za eventualno polovnog bandita, ili najgora varijanta Frontmana 212.......
I ostane ti 200e, za eventualno polovnog bandita, ili najgora varijanta Frontmana 212.......
ma sta ima voxove wahove bio sam juce svrckao po bgu ,odlicni su,e sada,to je 80e,ds1 40 plafon,i procesor neki bez expresion pedale(uporedjivao sam digitechov rp355(valjda niasm siguran) i one neke rp50,40,60 ***** li ga koji kod druga,razlikaaa,pa ovaj skuplji je metalan,ima 3 "pedale " ,expresion pedalu,usb,i koji preset,modulaciju vise,(sa banditom ti to ne treba) ,a standarni efekti,chours ,flang,delay,reverb,pfffffff ,po meni,isto..mislim mozda nisam oprao usi tog dana ali meni ti procesori ako ima dist,wah,dobro pojacalo,uooopste inje potreban skup procesor,cak,cak bi isao ne behringer pedale,jer za te pare mozes da uzmes,3,do 4 ako das koji dinar vise odlicne pedale za takve potrebe.
Ali opet, treba da razmislis da li tebi trebaju uopste modulacije. Sviram relativno slicnu muziku, i kupio sam na pocetku modeling pojacalo. Jedine stvari koje danas koristim sa njega su reverb/delay (u nedostatku odvojenih efekata) i neki drajv ako me mrzi da kacim pedale dok vezbam. Bolje uzeti dobar wah/distorziju, osatatak dati za odlicno pojacalo i miran si.
a koje modul pojacalo koristis?
najveca sranje priznajem,je modulacijsko pojacalo sa malim zvucnikom,male snage,to je besmislica,ali npr peavey vypyr ima po meni odlicne distorzije,mislim par ne sve,ali opet dovoljno,meni je u tom slucaju sigurno bolje od digitech dm-a
najveca sranje priznajem,je modulacijsko pojacalo sa malim zvucnikom,male snage,to je besmislica,ali npr peavey vypyr ima po meni odlicne distorzije,mislim par ne sve,ali opet dovoljno,meni je u tom slucaju sigurno bolje od digitech dm-a
E da imas Vox-ove hibride koji se uklapaju u cenu, probao pre neki dan u Sky-u, i naravno imas varijantu Vk 112, i neki jeftin procesor- sigurno najozbiljnije resenje.....
Npr Vt100 imas efekte u njemu, 2x12, 100w, nije lampas ali ume da svira, extra pojacalce.....
Npr Vt100 imas efekte u njemu, 2x12, 100w, nije lampas ali ume da svira, extra pojacalce.....
ma valve king i neka uzme neke fine pedalice
da se ja na njegovom mesut,ustekao bih jos 200e ,otisao bih u artist i rekao da mi naruce bugeru 6262 iz njihove maticne radnje iz banja luke 
Born_Dead wrote:a koje modul pojacalo koristis?
Ako se na mene odnosilo pitanje, odgovor je Roland Cube. '04 godiste ili tako nesto, 20w. Elektronika u njemu, tj efekti su potpisani od strane Boss-a, ali opet su meh. Mada jako dobro zvuci u poredjenju sa RP serijom digitecha (bar onima koje sam ja probao). Ono, uzeo, svirao tako prvih pola godine or smth, sad samo Gitara>Dime Dist> Crybaby from Hell> clean na pojacalu
Sto ti volis tu bugeruBorn_Dead wrote:ma valve king i neka uzme neke fine pedaliceda se ja na njegovom mesut,ustekao bih jos 200e ,otisao bih u artist i rekao da mi naruce bugeru 6262 iz njihove maticne radnje iz banja luke
nemo' pogresno da shvatis
Reseno idi po Valve King. Neki prosecan procesor, za Fx modulacije, i mirna Bosna....x
Hehe, thx ljudi, nisam ocekivao ovako rano komentare xDD Znate kako, tek krajem juna cu kupiti najverovatnije, pa taman da razmotrim. Naravno tema moze da se nastavi
Valve king nije modeling naravno? Pa moze ipak da uzmem tako nesto, i umesto malog procesora wah pedalu i da imam dobru dist..meni je samo da dobijem kvalitetan zvuk, jer jebes ti sto efekata ako zvuce lose..