Za koliko biste prodali dušu šabanima?

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Post Reply

Ja sam ponosni šaban already
25
19%
200 eura
18
14%
20 000 eura
27
21%
Ni za šta na svetu
38
29%
Za neku sitnu sexualnu dobit
22
17%

Total votes: 130

vasko

Post by vasko » 21 Jul 2008, 16:13

dakle,evo jednog faustovskog

soul collectors are waiting

here's what you'll become:

Image

evo ja prvi da odgovorim,mada cisto sumnjam da bi oni zeleli moje usluge jer lose sviram i pevam

ne znam koliko dobro poznajem sebe,ali ipak mislim da bih se osecao kao prostitutka za bilo koju kintu to da uradim...mozda u trenutku slabosti za neku cevku bih poklekao ali tu bih i razumeo sam sebe i mogao bih to da oprostim sebi

balanso
MF veteran

Re: Za koliko bi prodali dusu shabanima?

Post by balanso » 21 Jul 2008, 18:39

glasao sam al evo i napismeno : svirao bi za kintu ako treba i baju malog knindzu ..... brate ja radim za 200 jevreja mesec dana , sta mi fali da to uzimam po svirci ??????

vbraca
vrabac

Post by vbraca » 22 Jul 2008, 00:50

Svirao bih na Grandu za 200 evra dnevno. :hide:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 22 Jul 2008, 01:39

ahahah oni bas tebe cekaju da ti daju te pare:)

van gogh

Post by van gogh » 22 Jul 2008, 12:56

Jbg, sve je to produkt neaseg zivota i drustva u kojem zivimo...
Krivo mi je sto je tako ali vecina muzicara u ovoj zemlji je primorana da radi najgore stvari tipa: upravo to, sviranje muzike koju organski ne moze da podnese jer se nema para za normalnu muzicku opremu ili sta god :x ... :grummel_2:

I ja spadam u tu grupicu, jer realno kada covek pomisli da ti neko stvarno da 200 evra dnevno, pa svirao bi i harmoniku ako treba :lol:

goodlikesweeper

Post by goodlikesweeper » 22 Jul 2008, 13:07

Pazi,ladno je neko glasao za ja sam shaban allready! :lol:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 22 Jul 2008, 14:02

hmmm....sitna sexualna dobit ne zvuci lose :D mislim ono kao,odes u grand tamo one pjevacice (s kojima jeli nikad ne bih bio u vezi,ali ipak je to samo sexualna dobit) :mrgreen: :hide:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 22 Jul 2008, 16:34

Haha, evo i ja sam glasao za to.

Realno gledajuci, bas bi neko od vas radije umirao od gladi, radio na bausteli, ili sta vec za bednu kinutu, a umesto toga imate opciju da za mozda vece pare svirate, svaki vikend(tipa 2-3 dana u sedmici), pa sta bilo da bilo? Ipak, sviranje je ono sto volite, ali sad sto bas ne svirate onu muziku koju ne volite, jbg, ko jos recimo voli da radi na bausteli? u komunaclu? na pijaci? u plasteniku? da kopa? itd...

Generalno gledano, uglavnom ljudi koji ne znaju da sviraju, ili slabo sviraju, kazu da ne bi mogli da sviraju narodnjake, kao ovo ono, sabani. Sad se neki nece sloziti, ali u vecini slucajeva je tako.

friedman

Post by friedman » 22 Jul 2008, 16:36

Hmmm ne verujem ja da oni sviraju, vec samo drze gitare k'o mutavi. :lol:
Ali svakako, za neke dobre pare pozirao bi samo tako.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 22 Jul 2008, 17:16

XtrmntR ... Slazem se sa tobom... apsolutno... mada samo da dodam moje vidjenje ... ukratko...

U nekim trenucima pozeleo sam da imam posao kao sav "normalan" svet i idem na taj posao u odredjeno vreme...

12-satno ili 17-satno ili bezmalo 24-casovno radno vreme sviraca ume da bude tako zajebano da vam posle svirke dodje da kazete "Dosta, ne mogu vise!!!"... (da da... jedna svirka uslovno traje i do 24 sata..). Pokusajte da svirate tri sata BILO KOJU muziku neprestano over & over, i pokusajte da nakon sat ipo odrzite koncentraciju... a kamo li posle 4-5 ili 6 sati... rekoh "svirajte", a ne "vezbajte kod kuce"!

Dalje,
Ume da bude i neprijatnosti (tipa - gnjave vas pijani i od vas traze veoma cudne, a ponekad i nemoguce ili nelogicne stvari) i vadjenja pistolja... i izivljavanja (tipa- ja ti dajem pare a ti moras da radis sta ti JA kazem... mamicu ti...)...ljubljenje !?!?!? a bale pijanca vam klize niz obraz... a morate da mu dozvolite... jer zaboga on vam dade pare i "postuje vas" kako onda mozete da ga odbijete, vi ste nekulturni, sta vi mislite?? ufatili ste onoga za "ono" !!!

Ko ne zna o cemu pricam... bolje i da ne sazna...

Jeste jebiga!!!, vec sam negde rekao.. svirao sam ja narodno, ne krijem i ne stidim se. Pokupio sam veeeoma bogato muzicko iskustvo.. ni pare nisu bile za bacanje.

Ali ako treba da poredim neki posao i sviranje narodnjaka... paaaa npr. Rudarski 'lebac je sa sedam kora, narodnjacki sa 5... a rad u gradskoj cistoci je NAJposteniji posao... i najcistiji!
Sa druge strane, ni sviranje po kafanama nije uvek ni bezazleno ni isplativo, plus dodajte na sve to mucne periode kompromisa i stavljanja "dupeta u procep" zarad nastavka rada u orkestru, (mada na ovo nisu imuni ni rock bendovi.. ali u narodnjacima na prvom mestu su pare a onda sve ostalo, a kod rockera na prvom mestu je "slava" pa sve ostalo) i na kraju...

Da bi ste svirali uopste u nekom orkestru, morate imati ili celicne zivce... ili ih nemati uopste.. i mozak na otavu..

Da zavrsim, nisam prestao iz ne znam ni ja kog moralnog ili principijelnog razloga... prestao sam onog trenutka kad sam shvatio da je finansijski trenutak uopste ne prati napore koje izdrzavam i ne opravdava moje mesto u svemu tome... ( Da, i narodnjaci - tj. sviraci novokomponovanih melodija tzv.turbo folkeri su pukli.. verovali vi to ili ne! Da im nije Grand-a i Gold-a i slicnih... ne bi ni postojali.. "Samo se retki, dokopaju slave")

A ovi na televiziji.... hmmm, pa kao i u svakom poslu... veze i vezice.. ne brinite nista. Nepotizam nikad ne umire!!! samo, ... Sto "JA" nemam nikog da mi napuni jedra preko portebnim vetrom... to nam niko nije kriv... "Krivi smo mi"

Mnogo sam stvari ovde pokrenuo, i nadam se da primecujete da reeeetko upadam u rasprave! Hmmm da, nije ovo rasprava, ali jeste malo prolivanje zuci... no , samo sam hteo UKRATKO da vam kazem neke stvari...

Nije ni za osudjivanje ni za pohvalu iznositi misljenja a nemati predstavu o tome... Ja na kraju ne mrzim muzicare (i to rekoh miliJon puta), ni muziku... ne svidja mi se poruka koju TA muzika nosi... ali ko mene slusa!? Uostalom sviranje je BITAN elemenat, opet negde sam rekao C-dur je C-dur u svakoj muzici... tako da i oni (starogradski, narodni, turbo-folk) i MI (Rockeri, Metalci, Blueseri, Jazzeri, Hard Coreovci...........) Sviramo muziku...

Aman, prestanite da merite ciji je veci!!!! i Obratite paznju na poruku.. koja je vaznija od onoga sta neko svira!!!!

P.S. ah da... da ne ispadne da imam samo losa iskustva, moram da kazem da dok sam svirao u narodnom orkestru bilo je i takvih PRELEPIH I ZANIMLJIVIH iskustava... neke jos i mogu da kazem.. (hrana, provod, zezanje, upoznavanje najrazlicitijeg sloja ljudi, ... odlazek na mesta i u gradove koje nikad ne bih posetio..... ma puno stvari) a ima i nekih stvari koje samo ona i ja znamo ;) Ali ovo zadnje NIKAKO ne spada pod peto pitanje u ovoj temi!!!!!!!!!!!

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 22 Jul 2008, 19:37

ni za sta na svetu

kasno je za mene, bogovi davne '75. rekose

We Sold Our Soul for Rock 'n' Roll!

:evil:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 23 Jul 2008, 00:21

I'm the man who sold the world ....
brate za 20 K evrica bi turio headstock u d**e i skakao go na bini na Grandu ...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 23 Jul 2008, 15:25

ali ja zaista ne bih. jednostavno to ne bih mogao. novac nije bitan. meni je to kao da pitas: da li pojeo govno za 5000 evra, ili da li bi seo na crnacku karu za 6000...

radim da bih zaradio novac za zivot, a sviram jer mi je bitno da sviram to sto volim i apsolutno ne razmisljam o novcu.

da volim narodnjake - svirao bih narodnjake. ovako sviram rok, metal, dab, fank... sta cu, ne mogu protiv sebe... ustvari, ne bih tezgario uopste, ne samo narodnjake, vec bilo sta drugo... zelim da sviram iskljucivo autorske stvari i tako ce ostati...

mislim, neki moji drugari tehnicki sjajni muzicari sviraju tezge, i narodnjake i druge stvari... ja im ne zameram, niti ih omalovazavam... svako ima svoj izbor...

ali, ja zivim muziku kojom se bavim i nerazdvojni je deo moje svakodnevice.

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 23 Jul 2008, 20:56

bogami, pokusao bih da jedem govno za milion, ali bih verovatno automatski bacao peglu, pa bi mi tesko islo. na crnacku karu isto za tako neke pare sedam odma, posle dam 100-200 hiljada na psihijatriju i usivanje i eto me ko nov sa 800 000:)

vasko

Post by vasko » 23 Jul 2008, 21:36

imas srece sto nisam milijarder.... xD

Post Reply