"Led Zeppelin" ili "Led Zeppelin tribute" turneja?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

mislim_stvarno

"Led Zeppelin" ili "Led Zeppelin tribute" turneja?

Post by mislim_stvarno » 30 Oct 2008, 12:16

Da li ce Zeppelini krenuti na turneju?
Da li ce ici bez Roberta Planta?
Ko ce ga menjati?

Da li je to pametno?

Jimmy 'otje
http://blogs.reuters.com/fanfare/2008/0 ... immy-page/

Plant nece
http://entertainment.oneindia.in/music/ ... 00908.html

Oni vezbaju i traze zamenu za Planta...
http://www.musicradar.com/news/guitars/ ... ger-174648

Neki kazu da je sve spremno...
http://www.gigwise.com/news/46719/Led-Z ... eplacement
http://www.hecklerspray.com/led-zeppeli ... 816912.php
http://www.guardian.co.uk/music/2008/oc ... new-singer

Sta ce biti?
Da li bi trebalo da rade ovo?
Da li bi ste isli da ih slusate u takvoj postavi ako budete u prilici?

Ja bih sigurno voleo da ih vidim, ali ne mislim da im je pametno sto ovo rade.
Ok zgrnuce lovu, ali kada se sve zavrsi verovatno ce se ljudi samo secati ikona koje su se prodale...

Nyarlathotep
MF veteran

Re: "Led Zeppelin" ili "Led Zeppelin tribute" turneja?

Post by Nyarlathotep » 04 Nov 2008, 11:16

ako krenu bez Planta, ima odmah da se poserem i po njima, ma koliko god ih obozavao. :shock:

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 04 Nov 2008, 13:05

Nyarlathotep wrote:ako krenu bez Planta, ima odmah da se poserem i po njima, ma koliko god ih obozavao. :shock:
mislim da je dovoljno samo reci "ako krenu"...
ovo prica se vec par godina razvlaci, nazalost... x(

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 04 Nov 2008, 13:17

Pa ovo su neke vesti od posle njihovog koncerta prosle godine u O2 areni.
AKO je verovati tim vestima, nesto se desava...
Mozda pokusavaju da Plantu udaraju cheznju da bi pristao... :mrgreen:

XaPa

Post by XaPa » 11 Jan 2009, 21:40

definitivno led zeppelin!!!

Mithrandir
MF veteran

Post by Mithrandir » 13 Jan 2009, 11:44

Jimmy Pageov menadzer je rekao kako "BBC prenosi stare vesti" tj. da su probali nekoliko pevaca posle koncerta u O2 areni, ali s obzirom da to nije uspelo nece biti nikakve Led Zep turneje niti albuma.

I bolje.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Jan 2009, 13:49

Mithrandir wrote:Jimmy Pageov menadzer je rekao kako "BBC prenosi stare vesti" tj. da su probali nekoliko pevaca posle koncerta u O2 areni, ali s obzirom da to nije uspelo nece biti nikakve Led Zep turneje niti albuma.

I bolje.
slazem se! bez planta zivog to nije to... sad razumem da je bonzo umro, a nemogu da ga ozive... ali je stvarno bzvz da sviraju samo john paul i jimmy...

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 17 Feb 2009, 17:58

slazem se! bez planta zivog to nije to... sad razumem da je bonzo umro, a nemogu da ga ozive... ali je stvarno bzvz da sviraju samo john paul i jimmy...
Ajde recite mi neki valjan (argumentovan) razlog zasto to nije to???Kao da je Plant jedini dobar pevac na zemaljskoj kugli i sada ako on nece da peva oni zbog toga ne treba da sviraju...gluposti!!!Sta je sada McCartney trebao da prestane da se bavi muzikom kada je umro Lennon????Boze moj koga nema bez njega se moze...NIko nije nezamenljiv!!!

Uostalom oni koji su gledali njihov povratnicki koncert u Areni u Londonu mogli su i sami da vide da je taj covek sada recimo 50% od onoga sto je bio nekada....
Svakako bih voleo da ih vidim sada pa makar svirao Jimmy Page sam sa nekim amaterima (a sigurno nece izabrati lose ljude u svoj band)...
Na kraju krajeva cesto se postavlja pitanje "a zasto to"?Ili "zasto kvare supomenu" isl? A ja pitam a zasto ne???

Jimmy Page (i clanovi tih legendarnih giga bendova) ima para toliko da je obezbedio svoje praunuke i zato ne verujem da ce ta turneja ako je bude bilo biti zbog para (ako hoce da uzme pare postoji hiljadu laksih nacina da ti uradi - neka reklama,stavljanje njegovo lika npr na neke zice,model gitare isl..).
Zamisli Pejdža koji više od 40 godina mlati onu gitaru... šta bi trebalo sad da radi.... da ide po američkim koledžima i drži predavanja ili da piše memoare... ne - njemu su u DNK upisani kodovi hotela, aviona, turneja, mase obožavalaca, novinara... da li bi se ti lišio slušanja njihovog novog albuma samo zato što su matori i zato što su se usudili da se ponovo zovu Zeppelini... veruj mi, da kad bi se ponovo sastali Ringo Star i Pol Makartni i pod imenom The Beatles, snimili par pesama koje su sličnog kvaliteta kao Let it be, Yesterday, Come Together, Get Back.... , da mi ne bi palo na pamet da pomislim da to rade zbog love... da li znači da ne treba ići na koncerte Stonsa zato što su se skupili i snimili još jednu ploču, jer to zapravo rade zbog love.... lova je tu samo rezultat toga što rade a ne cilj... ponavljam, kod tih giganata...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 17 Feb 2009, 19:27

promasio si poentu.
super za Pejdža, nek cepa i svira, baš bih voleo da ga vidim uživo. naravno.
problem je u tome što bez Planta, to nije Led Zeppelin i nikako ne može biti.

na stranu što mi je u svakom slučaju žestoko gadan, da je Makartni nastavio da svira pod imenom The Beatles trebalo bi ga obesiti, ali sam ovako - nemam ništa protiv što svira one baljezgarije.
isto to važi i za Brajana Meja, Eksla Rouza i sve ostale koji bi da se ogrebu o repove slave nekada velikih bendova.

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Feb 2009, 19:42

Nylan... me je pretekao, al nema veze isto i ja ocu da kazem.

Pa ajde ti navedi jedan argumentovan razlog zasto je TO TO bez Planta?

Imas milion i jedan Led Zeppelin trubute bend, pa oni i dalje ne mogu da napune stadion. Ljudi ce naravno ici da cuju Jimmy Page-a i John Paul Jones-a, ali to i dalje nije Zepp. Isto tako je i Plant sam mogao da nadje neku zver sa gitarom koji ima sve Page-ove lickove, riffove i solaze u malom prstu, Bonzovog sina i nekog bassistu, da se nazove Led Zappelin i da ide na turneju, i isto tako bi ljudi dolazili da ga cuju i vide, ali ni to nije to...

A nije ni dobra paralela koju vuces sa Beatles-ima. Ti clanovi Beatles-a su mrtvi, pa i kada bi se ova dvojica sastali mogli bi da se nazovu Beatles jer su to svi jos uvek zivi clanovi... Zasto Pol Mekartni nije sam nastavio karijeru kao "The Beatles"? On je nastavio karijeru pod svojim imenom. Isto kao i Page, kao i Plant posle Zeppelina. Obojica su imali neke pokusaje, uspesne ili ne...

DivljaMasina

Post by DivljaMasina » 17 Feb 2009, 20:34

Pa ajde ti navedi jedan argumentovan razlog zasto je TO TO bez Planta?
Hm malo izvrces stvari al nema veze...Ja nisam rekao da je TO TO bez Planta vec da je glupo da oni sada ne sviraju samo zato sto on nece da peva sa njima.Pogotovu ako imaju neke ideje i zelju za tim...Ima jos dobrih pevaca na ovom svetu...

Jako me nervira prica "zasto oni to rade kada to ne moze da bude kao pre"....pa sta?
Kada bi se svi vodili tom logikom koliko bi svetski poznatih bendova danas postojalo - barem svaki drugi veliki bend je promenio nekog vaznog clana (pevaca,gitaristu isl...)?Tom logikom danasnji Deep Purple nije dobar bend jer u njemu sada ne svira Blackmore (iako je ziv)....a da on svira onda bi rekli TO je TO????I da ne nabrajam dalje primere moglo bi dosta da se nadje....

Ako se desi da izdaju album vrlo rado cu ga poslusati (bez ikakvih predrasuda tipa "AHA ne peva Plant znaci to nije to...")
E sada dal je to led zeppelin ili nije o tome bi kako vidim mogli do ujutru i ne verujem da bi iko od nas promenio misljenje...
No na kraju krajeva nije ni bitno...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 17 Feb 2009, 20:53

nije bitno. naravno.
samo su mnogo jadni ako to urade.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 17 Feb 2009, 21:01

Nyarlathotep wrote:samo su mnogo jadni ako to urade.
+1

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 17 Feb 2009, 21:32

Za mene je jednostavno:

Ako rade turneju i album bez Planta pod imenom Led Zeppelin posle svih ovih godina, oni ce ziveti od stare slave...
Ako rade turneju i album bez Planta pod bilo kojim drugim imenom, ljudi koje zanima ce ici da ih slusaju...
(Ja bih slusao u oba slucaja, ali to nije poenta)
DivljaMasina wrote:Tom logikom danasnji Deep Purple nije dobar bend jer u njemu sada ne svira Blackmore (iako je ziv)

Ni ovde se ne slazemo jer mislim da je danasnji DP samo bleda senka starih vremena. Oni upravo zive od stare slave, jer ja ne znam nikoga kome se dopada Bannanas ili nesto slicno...
DivljaMasina wrote:Kada bi se svi vodili tom logikom koliko bi svetski poznatih bendova danas postojalo - barem svaki drugi veliki bend je promenio nekog vaznog clana (pevaca,gitaristu isl...)
Bendovi koji su menjali svoje clanove su obicno bili u usponu pa je bilo nekako logicno da samo nastave sa drugim clanom. Ni Black Sabbath kad je ostao bez Ozzya, ni Deep Purple kad je ostao bez Gilana nisu jos uvek bili ovolika svetska velicina kao Zeppelini danas, oni su tada bili u usponu, pa su zeleli da nastave.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 18 Feb 2009, 10:32

ma care ti si skroz promasio poentu... ja bi bio u ekstazi da dolaze jimmy i john paul... ali to su onda jimmy i john paul a ne led zeppelin... i TO je TO...

Post Reply