Ok, totalno sam onda pogreshio temu, mada i dalje mislim sve ono shto sam napisao

Moderator: Trooper
Ja bih ovo potpisao i pečatirao.Cortex wrote: I dalje mi nije jasan taj fazon shvatanja alternativne i mainstream scene koji furate, i ko tu kome prethodi i da li je nuzhno to uopshte povezano u emocionalnom sistemu konzumenata muzike
Pa ne, stvar je zapravo vrlo jednostavna. Kao što sam već rekao, sve to se radi dok ti prija i dok možeš da izdržiš. Nema univerzalnog pravila, neko bi rekao da neće da mrdne nigde bez garantovane fiksne kinte po certu (ma kolika ona bila), neko će tražiti minimum, neko će se naknadno dogovarati, neko će svirati za kikiriki. Potpuno individualna stvar.Kristijan wrote:Nebojša, vidiš, ja mislim da ako nisi makar na nuli, da to ne treba da se radi. Dakle ako čovek uđe već u te šeme da ima nastupe, i to radi izvesno vreme, ne mora da ima baš zaradu, ali ako do svirki ne zarađuje ni za snimke i amortizaciju opreme, onda mislim da to ne treba da radi. To je moj stav, koji može biti pogrešan, ali ja to tako vidim. Ne mislim da od samog starta to tako treba da se posmatra, naravno da nešto mora da se uloži u početku, ali ako postoji neka dinamika nastupa, i to i dalje ne obezbeđuje ni kintu za snimke... Onda mislim da se tu prave neki pogrešni koraci.
Hocemo i mi iz "unutrasnjosti" taj jedan cert ili dva za 500evra. Najvise ikad u zivotu svirali smo za 200evra (sa autorskom muzikom) i to na moto susretu gde su nas cudno gledalinebojsak wrote: znamo da je jedina prilika da zaradimo 500+ evra za opremu taj 1 (ili 2 max) cert godišnje u BG (max po godini), znamo da ćemo po unutrašnjosti Srbije svirati samo za troškove (a ponekad ostati i bez istih), znamo da ćemo preko sigurno dobiti troškove a ponekad i malo jače.
To je to.KirilStipsa wrote:Ono sto zelis da cujes na domacoj sceni, najbolje da napravis sam
Ja sam. Naravno da ima veze, ogromna energija se troshi na takve bendove, koji su potpuno nepotrebni za izgradnju scene. Ko nema hrabrost da napravi riff i pesmu taj krece u tribute, shto je sigurno sigurno je. Shto bih se ja muchio kad se neki Amer ili Britanac muchio za mene...Svirati best of nekog benda par noci nedeljno, pa to je toliko zamorno...nemam rechi, dzhabe i kllinke i pica, i druzhenja, najnajtuzhniji vid bavljenja muzikom zaista. In my humble opinion naravno. Ti nastavi da svirash tribute kome god da svirash, tvoja stvarKirilStipsa wrote: Neko je pomenuo tribute bendove... to zaista nema veze sa "scenom" i autorskim radom.
Mislim da je još veće gubljenje vremena ovo vreme koje ti trošiš na njih. Umesto što se trošiš na mržnju prema njima, možda je bolje da analiziraš zašto su oni uspešniji kao tribute bend. Recimo, ne mislim uopšte da je to zato što nemaju hrabrosti da naprave riff - to je samo tvoje mišljenje. Analiziraj činjenice, recimo intervjuiši (za sebe) ljude koji dođu na jednu takvu svirku, pitaj ih prosto zašto su se odlučili za ovu svirku umesto benda smr-gr-alter koji je na drugom ćošku..Cortex wrote:Ja sam. Naravno da ima veze, ogromna energija se troshi na takve bendove, koji su potpuno nepotrebni za izgradnju scene. Ko nema hrabrost da napravi riff i pesmu taj krece u tribute, shto je sigurno sigurno je. Shto bih se ja muchio kad se neki Amer ili Britanac muchio za mene.....KirilStipsa wrote: Neko je pomenuo tribute bendove... to zaista nema veze sa "scenom" i autorskim radom.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest