Tool

Moderator: Trooper

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Tool

Post by Stalker » 22 Jun 2009, 14:01

This_Life_IMN wrote:
Angie wrote:odmah za tim je Jambi,sve sa onim spotom koji je totalno lud.
aaa... spotom za jambi !!?? Za to nisam znao da ima !!!
ima, mada je kao i spot za Vicarious, malo smorniji. Video sam da vise ne saradjuju s onim likom koji im je rezirao spotove u Aenimi i Lateralusu, stoga se i spotovi razlikuju. Velika greska po mom misljenju, spotovi u doba Lateralusa i Aenima su neprevazidjeni.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 29 Jun 2009, 19:04

Santana

Post by Santana » 07 Jul 2009, 22:45

Bend koji izlazi iz okvira one muzike koju ja slusam inace i koja mi pogadja neku zicu ali skroz drugaciji i inovativan. U svakom slucaju Риспект za njih.
Ja sam pod prisilom ortaka preslusao nekoliko pesama i onda zgotivio rifove, cudniji ritam i harmoniju. Pevanje mi je samo antipaticno.
Inace u Nisu postoji jedan dobar tool tribute band. zovu se schizm valjda.
Povremeno volim da ih cujem tako kad se osecam intelektualno.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 21 Jul 2009, 20:19

naravno da postoje razliciti ukusi, ali ne znam zasto se toliko fanova ovog benda razocaralo u 10,000 Days. Neki navode kvalitet tekstova, neki da nema kuke itd. Ja mislim da su oni zapravo i zeleli da u ovom albumu atmosfera i zvuk pricaju sami od sebe, i da reci tu postoje samo kao neka pomagala da mi koji slusamo shvatimo o cemu oni to pevaju iliti sviraju jel. Mene svaka pesma po atmosferi i zvuku, bucnosti, itd, podseca na ono sto je navedeno u tekstu vise nego u bilo kojem prethodnom albumu. Vicarious - prica o dvolicnosti danasnjeg drustva i ljudi koji se nalaze u tom drustvu. Meni je samo instrumental bio dovoljan da shvatim da se radi o ovome, po samoj vibraciji pesme, mogao sam da osetim da se radi o zvucima neke globalne tragedije, itd. Jambi - ova pesma je napisana u najvise 3 akorda. Najprogresivnija pesma Toola, po mom misljenju. Ima mnoooogo ovde da se broji i nadam se da cu jednom moci da skinem ovu stvar bez greske. Reci su jako dobre takodje. Ovde su dokazali sa kako malo 'sastojaka' mogu napraviti uzasno kompleksnu pesmu. Wings For Marie+10,000 Days - Ovo je jednostavno epska pesma. Ovde tool vec testira strpljenje slusaoca. Oni koji nemaju zivce da slusaju 17 minuta, koliko ove dve pesme traju zajedno, ne trebaju uopste da slusaju Tool. Za vas ne znam, ali ja sam dosta strpljiva osoba, i ovo je najatmosfericnija i najemotivnija pesma koju je neki pevac ikad mogao posvetiti majci. Reci su vrhunske. The Pot - napisana prakticno u istim akordima kao i Vicarious, The Pot se opet dosta razlikuje od te pesme. Jako zanimljiv vokalni posao Mejnarda. Nesto definitivno novo. Mada malo meinstrimnije. Lost Keys - vi pljujete po ovom 3-minutnom odzvanjanju gitare i mumlanju nekih lekara, dok se meni to poprilicno dja. zasto ne znam, stvar licnog afiniteta reklo bi se. Rosetta Stoned - dugi putovanje kroz trip nekog coveka, u kojem je, u medjuvremenu, uspeo da bude otet od vanzemaljaca. Ona vrsta solaze po kojoj je Adam poznat prosto me odusevljava u ovoj pesmi koliko je psihodelicna. Reci su maloumne, ali takve su i trebale da budu. Right In Two - opet o ljudima i njihovoj izgubljenosti u vasioni. Ova pesma mi je najneomiljenija na albumu, doduse nije toliko losa.

PS: nisam psihopata :lol:

MetalFunk

Post by MetalFunk » 21 Jul 2009, 20:35

brate, kako uzivam citajuci tvoje textove
svaka cast na ovome :ziveli: :ziveli: :ziveli:
P.S znam da nisi psihopata :wink:

saslusao sam Jambi...neverovatno
Last edited by MetalFunk on 21 Jul 2009, 20:36, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Jul 2009, 20:36

Stalker wrote:PS: nisam psihopata :lol:
Keep telling yourself that darling :mrgreen:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 21 Jul 2009, 20:39

cccira wrote:
Stalker wrote:PS: nisam psihopata :lol:
Keep telling yourself that darling :mrgreen:
lepi, kad smo u krevetu, tu smo ja, ti, tvoj cmar i moj Slavisha. to nisam ja. to je slavisha :XD: :XD: :XD:
kaki mi je onaj podugacki post,a? ajde, oborite mi doktorat!

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 21 Jul 2009, 20:39

MetalFunk wrote:brate, kako uzivam citajuci tvoje textove
svaka cast na ovome :ziveli: :ziveli: :ziveli:
P.S znam da nisi psihopata :wink:

saslusao sam Jambi...neverovatno
hvala dude! jambi jebe kevu

cccira
MF veteran

Post by cccira » 21 Jul 2009, 20:47

Stalker wrote:lepi, kad smo u krevetu, tu smo ja, ti, tvoj cmar i moj Slavisha. to nisam ja. to je slavisha :XD: :XD: :XD:
Nahebao si kad se vrnes u Beograd :oops: :mrgreen:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 21 Jul 2009, 22:35

cccira wrote:
Stalker wrote:lepi, kad smo u krevetu, tu smo ja, ti, tvoj cmar i moj Slavisha. to nisam ja. to je slavisha :XD: :XD: :XD:
Nahebao si kad se vrnes u Beograd :oops: :mrgreen:
you'll get overcocked

btw, mogao sam ja i magistrat da napisem al me mrzelo danas. ako se cccira drzne da mi obori doktorat, onda cu morati da vas davim jos vise ::ranting:: :metal: :ziveli: :mrgreen:

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 21 Jul 2009, 23:43

Stalker wrote:naravno da postoje razliciti ukusi, ali ne znam zasto se toliko fanova ovog benda razocaralo u 10,000 Days.
Zato sto je album 50% trooba + 50% reciklaza - ako nastave istim tempom svirace za Coca-Cola standom :) A i vec ima bendova koji slican trip rade lepse i zanimljivije...
Primer 1:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/pTsnXZNFIjk&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/pTsnXZNFIjk&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
Primer 2:
[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/wWTAkBRe6aI&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/wWTAkBRe6aI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]
PS: nisam psihopata :lol:
Ma da druze, ali si izgleda fan s visokim stepenom tolerancije + cisto sumnjam da si iskesirao 30-40e za original - A treba biti fan+atic da ispazaris takvo g**no. Da se ovde muzika kupuje misljenja o izvodjacima & njihovom trudu bi se drasticno promenila...
PS: nisam hater, samo razocarani "bivsi" fan. :ziveli:

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 22 Jul 2009, 01:36

:1: :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Jul 2009, 01:39

Da se ovde muzika kupuje misljenja o izvodjacima & njihovom trudu bi se drasticno promenila...
A gde se to kupuje? :lol:

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 22 Jul 2009, 13:02

Na trafici, a nisu novine. :lol:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 22 Jul 2009, 13:11

Khm, hteo sam da kazem da se napolju, blagodareci carima neta, nelegalno skida muzika isto ko i kod nas, ako ne i vise (jerbo je net bolji&brzi)...
A cuo sam i da ima nekija diskova NA trafikama... :mrgreen:

ama, ne znam gde j ZZZ iskopao cifru od 30-40 evra... Ali, da ne trujemo temu, mozemo o tome u lezbo chat roomu MF-a... :lol:

Post Reply