Tool

Moderator: Trooper

Post Reply
Stalker
Strelok

Re: Tool

Post by Stalker » 27 May 2009, 23:49

Z*Z*Z wrote:
Stalker wrote:
BaalBehrit wrote:Kako nije muzički dobar bend? Je l' si ti slušao Volume 3? Taj album je toliko dobro odrađen, sama produkcija (loudness war, anyone? :D), aranžmani, mešanje sa prog-rock-om i ostala ludila, jedan od najznačajnijih albuma u ovom milenijumu.
pogledaj npr kako je isproduciran LD50 od Mudvayne-a, i videces koliko je Slipknot mali u odnosu na bendove poput Toola i 'Vayne-a.
Ne branim, niti sam ekstremni fan navedenih sastava, ali cak ni odlicna produkcija i genijalne ideje/aranzmani ne cine pesmu/album sjajnim/vanserijskim.
tako nesto sam i mislio :D
ali kad covek vec prica o produkcijama, da ga sprzim sa jacim produkcijama od sleepnotovih...

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 May 2009, 00:01

Z*Z*Z wrote:TOOL su nazalost, postali puppeti svog sopstvenog ega...
osciliraju u kvalitetu na 10000days muzicki, tekstovi da ne pricam...
Taj "multiplatinasti" novi album je kao omot od krem banane,
mirise i mozda ima zelepljenih delicja ali nije krem banana.
Lateralus je logican nastavak Aenime koji je bio logican nastavak Undertow-a koga nemozes slusati pre Opiate-a.
Konceptualnost njihovih albuma i tkzvna ritmicko-melodijska kuka sa inteligentno-edukativnim tekstovima
je razlog zasto sam poceo da ih slusam pocetkom 90-tih, ali logicno je da omanu ipak su ljudi.
Zrtve su jedino fanovi, oni koji slepo prate svoje idole, lepo kaze chovek
THINK FOR YOURSELF-QUESTION AUTHORITY, stoga 10000days ce biti lep podmetac za sto.
Izvinjavam se ako se neko prozvanim, ja se saosecam,
ipak sam razocarani fan.
da je 10,000 days dosta slabiji od Lateralusa, koji je, po mom misljenju, nemoguce prevazici- slazem se. Svi bendovi posle epskog albuma naprave neki losiji. Pitaj se, da li bi ti 10,000 days bio los da je izasao pre Lateralusa? Ja iskreno mislim da ovaj album nije toliko los, i pored svih mana u odnosu na prethodnika. Tekstovi jesu malo neinspirativniji, ali nisu previse losi. Ali ne mozes reci da si potpuno razocaran. Album je ipak totalno toolast i sadrzi tu misticnu atmosferu tokom celog albuma. Zar nisi srecan sto si bar cuo nesto novo od Toola? reci da su Vicarious i Wings For Marie+10,000 Days lose pesme. Reci da The Pot nije nesto novo.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 28 May 2009, 00:06

Stalker wrote: ali kad covek vec prica o produkcijama, da ga sprzim sa jacim produkcijama od sleepnotovih...
Ma spržio si me care, svaka čast! Nikad ja nisam slušao te albume koje si ti rekao, hvala ti što si me prosvetlio. :roll:
Za produkciju sam samo uzgred spomenuo koliko je "napanjen" ceo album čisto kao konstatacija, a ne kao argument da li je neko bolji bend od Mudvayne, Tool... A i sem toga, mnogo je glupo porediti bendove kao što ti radiš, ja nigde nisam poredio bendove, dok je tebi jedini argument poređenje sa nekim bendom. I slipknot jeste alternativa, alternativni metal sa uticajem svega i svačega. I Vol 3 jeste jedan od najuticajnijih albuma u ovom milenijumu.

Da se razumemo, ovo nema veze sa Tool-om, ja Tool obožavam.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 May 2009, 00:16

BaalBehrit wrote:
Stalker wrote: ali kad covek vec prica o produkcijama, da ga sprzim sa jacim produkcijama od sleepnotovih...
Ma spržio si me care, svaka čast! Nikad ja nisam slušao te albume koje si ti rekao, hvala ti što si me prosvetlio. :roll:
Za produkciju sam samo uzgred spomenuo koliko je "napanjen" ceo album čisto kao konstatacija, a ne kao argument da li je neko bolji bend od Mudvayne, Tool... A i sem toga, mnogo je glupo porediti bendove kao što ti radiš, ja nigde nisam poredio bendove, dok je tebi jedini argument poređenje sa nekim bendom. I slipknot jeste alternativa, alternativni metal sa uticajem svega i svačega. I Vol 3 jeste jedan od najuticajnijih albuma u ovom milenijumu.

Da se razumemo, ovo nema veze sa Tool-om, ja Tool obožavam.
nema na cemu :D
oke oke samo kazem da ima puno bolje isproduciranih albuma i mrzim glupe ljude koji znaju samo za slipknot i tvrde kako je bend 'najprvi'. vidim da ti nisi jedan od takvih. To sto ti volis Slipknot tvoja je stvar, i verujem da su oni u svom zanru jaki, ali da je takva vrsta muzike manje MUZIKALNA od one koju sviraju na primer Tool i Mudvayne.
Slipknot je jednostavna muzika: dranje, drndanje na bubnju, bassistu ko da nemaju, distorzija = prosek. imaju par dobrih pesama moram priznati. I corey taylor mnogo bolje PEVA nego sto skrimuje.

BaalBehrit

Post by BaalBehrit » 28 May 2009, 00:19

Aj, neću da sae nastavljam, glupo je, vidim da imamo totalno drugačije poglede na muziku Slipknota. :)

Što se tiče Tool-a... Dobar je 10,000 days, al' nešto mu fali, jbg. Valjda sam navikao kod Tool-a da bude izvrsan album od početka do kraja, bez nekog smaranja.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 28 May 2009, 00:22

Da prekinem ovaj slipknot niz...

Nadjoh negde informaciju da tool radi na novom materijalu (a perfect circle takodje?) i da tool krece na letnju turneju po ju es ov ej :D

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 May 2009, 01:26

cccira wrote:Da prekinem ovaj slipknot niz...

Nadjoh negde informaciju da tool radi na novom materijalu (a perfect circle takodje?) i da tool krece na letnju turneju po ju es ov ej :D
ja sam cuo da mejnard napusta APC 0_0

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 28 May 2009, 01:31

BaalBehrit wrote:Aj, neću da sae nastavljam, glupo je, vidim da imamo totalno drugačije poglede na muziku Slipknota. :)

Što se tiče Tool-a... Dobar je 10,000 days, al' nešto mu fali, jbg. Valjda sam navikao kod Tool-a da bude izvrsan album od početka do kraja, bez nekog smaranja.
taj rad. necemo da se svadjamo kad ne mozemo naci kompromis :D
slazem se s tobom. I meni se svidja 10,000 days. Ali msm da mu fali vise pesama i malkice zagonetnijih tekstova. Npr vidi Rosetta Stoned. Meni se ta pesma dosta svidja. Zasto: ne znam. Cinjenica je da uopste nema neke reci, a traje 11 minuta, i poprilicno shiba linearno. A i liricki je providna. (mozda zato sto sam opsednut teorijom zavere xD)
Mislim da je najveca snaga 10,000 daysa njena atmosfera. Hemija izmedju pesama je sjajna. Sve pesme prosto savrseno jedna uz drugu, pracene nekom jezivom atmosferom kroz ceo album.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 28 May 2009, 12:28

BaalBehrit wrote: Dobar je 10,000 days, al' nešto mu fali, jbg
ja imam isti feel... iako nisam bas neki ogroman fan toola(naravski da sam sve preslusao, ovo ono :) ) ali nesto fali tom albumu... al o5 posle Lateralusa..........

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 02 Jun 2009, 22:56

meni ne fali nista, jeste da nije nista epski ili ne znam ni ja sta, ali kad se sve uzme u obzir (album posle mnogo zajebanog albuma, album u relativno kriticnom periodu za bend, nit su matori nit su mladi, a moderna svuda okolo itd:) ), album je premasio moja ocekivanja. recimo, uopste nisam tripovao ni na kraj pameti da ce ovaj mejnard uzeti da peva hrapavo, bas me istripovo. pesme jesu tekstualno prilicno naivnije, ali su muzicki na zajebanom nivou.

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 03 Jun 2009, 00:59

Doolio wrote:meni ne fali nista, jeste da nije nista epski ili ne znam ni ja sta, ali kad se sve uzme u obzir (album posle mnogo zajebanog albuma, album u relativno kriticnom periodu za bend, nit su matori nit su mladi, a moderna svuda okolo itd:) ), album je premasio moja ocekivanja. recimo, uopste nisam tripovao ni na kraj pameti da ce ovaj mejnard uzeti da peva hrapavo, bas me istripovo. pesme jesu tekstualno prilicno naivnije, ali su muzicki na zajebanom nivou.
slazem se potpuno.

on inace koristi dist kad skrimuje (Ticks&Leeches, Rosetta Stoned...), a taj 'hrapavi' glas mu je do jaja u
10,000 days
.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Jun 2009, 01:24

iskreno, ja sam Tool nekada uzdizao kao novi Pink Floyd. danas, kad su se pokazali u svetlu hiperindustrijske produkcije i kad vidim sta i kako rade, jednostavno ne mogu da poverujem da je to isti bend. imam veoma loshe misljenje o njima danas. tim pre sto su nekada bili revolucionari i u svirci i razisljanju, a danas su, po mom veoma nebitnom misljenju, jedno veliko govno. realno, porediti Aenimu sa danasnjim Toolom je isto kao porediti Master of Puppets gigante sa danasnjim govnetom od Metallice. mozda sam ja u pitanju, mozda su oni, ali taj bend mi se tako neverovatno ogadio. zestoko sam u nejga razocaran, koliko zbog programskog, nasilnog i pozerskog pristupa muzici (mislim na smrdljivog i jadnog Kinana pre svega), neinventivnog i auto-plagijatorskog muziciranja i kvazi-filozofskog isprdavanja koji u njihovim relanim zivotima nije primenjen ni 1%. jbg, pre 13 godina kleo sam se u njih. danas su samo samo par fensi original diskova na polici, koje retko slusam, a znam ih napamet.
sve u svemu, u svojoj finansijskoj alavosti i fejk intelektualistickim umetnicarenjem daleko su zastranili od rokenrol duha - od toga da pokazes guzicu smrdljivom svetu, a sve vreme seru o tome. :povrac:

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 03 Jun 2009, 10:41

mozda, ali ja sam svestan da je to jedan predrkano utegnut i kvalitetan bend i bas zbog toga ne dam sebi ni da krenem da razmisljam u bilo kakvom pravcu van culnih nadrazaja koji stizu u moje uvo kad kliknem na mp3 fajl. a kad se ogranicis samo na to, onda i dalje jebu kevu.
fejk intelektualistickim umetnicarenjem
ja mislim da je ovo bilo zastupljeno od pocetka, sto se tice neke filozofije, uvek su me podsecali na one domace urbane bendove:)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Jun 2009, 11:49

Doolio wrote:mozda, ali ja sam svestan da je to jedan predrkano utegnut i kvalitetan bend i bas zbog toga ne dam sebi ni da krenem da razmisljam u bilo kakvom pravcu van culnih nadrazaja koji stizu u moje uvo kad kliknem na mp3 fajl. a kad se ogranicis samo na to, onda i dalje jebu kevu.
:1:

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 03 Jun 2009, 12:05

Nyarlathotep wrote:iskreno, ja sam Tool nekada uzdizao kao novi Pink Floyd. danas, kad su se pokazali u svetlu hiperindustrijske produkcije i kad vidim sta i kako rade, jednostavno ne mogu da poverujem da je to isti bend. imam veoma loshe misljenje o njima danas. tim pre sto su nekada bili revolucionari i u svirci i razisljanju, a danas su, po mom veoma nebitnom misljenju, jedno veliko govno. realno, porediti Aenimu sa danasnjim Toolom je isto kao porediti Master of Puppets gigante sa danasnjim govnetom od Metallice. mozda sam ja u pitanju, mozda su oni, ali taj bend mi se tako neverovatno ogadio. zestoko sam u nejga razocaran, koliko zbog programskog, nasilnog i pozerskog pristupa muzici (mislim na smrdljivog i jadnog Kinana pre svega), neinventivnog i auto-plagijatorskog muziciranja i kvazi-filozofskog isprdavanja koji u njihovim relanim zivotima nije primenjen ni 1%. jbg, pre 13 godina kleo sam se u njih. danas su samo samo par fensi original diskova na polici, koje retko slusam, a znam ih napamet.
sve u svemu, u svojoj finansijskoj alavosti i fejk intelektualistickim umetnicarenjem daleko su zastranili od rokenrol duha - od toga da pokazes guzicu smrdljivom svetu, a sve vreme seru o tome. :povrac:
Nek seru kolko oce, a njihov privatan zivot uopste nije tvoja i nasa briga. Fokusiraj se na bjend i njihovu muziku, ne na privatne zivote clanova. Ako pod "novijim toolom" podrazumevas i Lateralus, ti uopste nisi skapirao Tool, i ne bi trebalo da im pljujes novi rad. Thumbs up za Aenimu, ali nisam jedini koji ce ti reci da je Lateralus daleko najbolji od sviju. Doduse oni iz ploce u plocu menjaju tematiku, slicno kao i Mudvayne. To je ono sto ja licno cenim, kad se neko trudi da napravi nesto totalno razlicito od onog prethodnog. Meni se licno svidja svaki od poslednja 3 albuma na svoj nacin.

Post Reply