Srb Men Kent Plej Z Bluz 02?
Moderators: dejankuki, Trooper
Re: Srb Men Kent Plej Z Bluz 02?
Iduci ovom logikom mi sa ovih prostora trebamo da sviramo i pevamo izvornu narodnu muziku, (Sevdalinke su bosanske btw).
U tom slucaju, kao sto rekose predhodnici, ne bi smeli da sviramo, pop, rock, klasiku, sansone, kancone, Grcku, kubansku, argetinsku... niti bilo koju drugu muziku koja nije sa nasih prostora jer zaboga to nije nase. CAK ni juzni vetar muziku jer ona dolazi iz teherana. Mislim...
onda cemo za dobru blues svirku svi sesti u AviJon i ici pravo na polja pamuka jer se tamo svira Blues, a ovde ne. Ovde ce dolaziti ljudi koji slusaju trube sa Guce. Jer to ne moze da se svira tamo kod njih a nase je.... mislim ... stvarno... ne "dozvoljavas" da muzika putuje meridijanima jer je muzika, nego opet neko dizanje zida oko sebe... naravno figurativno receno...
Zasto mislis da muzicari sa ovih prostora ne mogu svirati blues ili bilo koju drugu muziku koja nije sa ovih prostora. Muzika je univerzalna, SVAKA muzika prenosi osecanja. Eto ja kad cujem dobru pesmu na francuskom iako je ne razumem ja je razumem, Znam sta je muzicar i interpretator hteo da kaze, iako od Francuskog znam SAMO onu recenicu kojom zasmejavasmo skolske drugarice...
BOL je BOL, PATNJA je PATNJA na bilo kom jeziku. RADOST je RADOST, SRECA je SRECA a to se u muzici i pesmi oseti...
Ma ko da je svira, ma gde da je svira.
Ah, drugi btw. Emisija o bluesu je bila na ART televiziji. Svrati do njih i pitaj ih da ti narezu ili na neki drugi nacin dobave emisiju...Ja je nemam...
U tom slucaju, kao sto rekose predhodnici, ne bi smeli da sviramo, pop, rock, klasiku, sansone, kancone, Grcku, kubansku, argetinsku... niti bilo koju drugu muziku koja nije sa nasih prostora jer zaboga to nije nase. CAK ni juzni vetar muziku jer ona dolazi iz teherana. Mislim...
onda cemo za dobru blues svirku svi sesti u AviJon i ici pravo na polja pamuka jer se tamo svira Blues, a ovde ne. Ovde ce dolaziti ljudi koji slusaju trube sa Guce. Jer to ne moze da se svira tamo kod njih a nase je.... mislim ... stvarno... ne "dozvoljavas" da muzika putuje meridijanima jer je muzika, nego opet neko dizanje zida oko sebe... naravno figurativno receno...
Zasto mislis da muzicari sa ovih prostora ne mogu svirati blues ili bilo koju drugu muziku koja nije sa ovih prostora. Muzika je univerzalna, SVAKA muzika prenosi osecanja. Eto ja kad cujem dobru pesmu na francuskom iako je ne razumem ja je razumem, Znam sta je muzicar i interpretator hteo da kaze, iako od Francuskog znam SAMO onu recenicu kojom zasmejavasmo skolske drugarice...
BOL je BOL, PATNJA je PATNJA na bilo kom jeziku. RADOST je RADOST, SRECA je SRECA a to se u muzici i pesmi oseti...
Ma ko da je svira, ma gde da je svira.
Ah, drugi btw. Emisija o bluesu je bila na ART televiziji. Svrati do njih i pitaj ih da ti narezu ili na neki drugi nacin dobave emisiju...Ja je nemam...
-
aman Staff-e, gde ja to bilo šta "ne dozvoljavam"?
Nek svira svako šta mu se svira. Moje mišljenje s početka bilo je da muzičari odavde nikada neće postići ni B od Blues-a, remember?
dakle, nek svira svako (i nek živi svako) kako hoće, ali- ALI, kad već spominješ trube, onda dozvoli i ideju da su srpski muzičari-trubači, autentičniji i interesantiji svima van Srbije nego srpski bluzeri.
Zamislimo ovu situaciju: Dođe npr neki Amerikanac-bluzer u Srbiju, promuva se i po Bg-du i po Nišu i N.Sadu i ode i do Guče itd, i vrati se kući pa ga tamo neko pita za Blues scenu u Srbiji a on kaže:
"pa ok su, živahno je to tamo"
- "aha, o čemu sviraju?"
"nemam pojma.."
- " nije te zainteresovalo da prevedeš na ingliš?"
"pa ne baš..neki su i pevali na nekakvom engleskom..ali pretpostavljam da je isto kao i svuda, blues ko blues čoveče..ali su im zato trubači skroooz blesavi"
-"kako blesavi?"
"ma ono nisam nigde ni video ni čuo..Moraš ono jednom da vidiš.."
-"a bluzere?"
"ooo kej, videćemo posle i bluzere.."
Dakle? Šta misliš Staff-e, ima li logike u ovome?
(Da podvučem da nisam nikakav fan truba i da jednu npr Tin pan alley od SRV-a ne bih menjao za kompletnu Guču, ali pokušavam da budem realan, right?)
Moji kriterijumi za DOBRU muziku (bez obzira da li je blues ili nešto deseto, i bez obzira da li se to meni SVIĐA ili ne, su ISKRENOST i AUTENTIČNOST, čisto da nacrtam ovima što nikako da s'vate
)
Nek svira svako šta mu se svira. Moje mišljenje s početka bilo je da muzičari odavde nikada neće postići ni B od Blues-a, remember?
dakle, nek svira svako (i nek živi svako) kako hoće, ali- ALI, kad već spominješ trube, onda dozvoli i ideju da su srpski muzičari-trubači, autentičniji i interesantiji svima van Srbije nego srpski bluzeri.
Zamislimo ovu situaciju: Dođe npr neki Amerikanac-bluzer u Srbiju, promuva se i po Bg-du i po Nišu i N.Sadu i ode i do Guče itd, i vrati se kući pa ga tamo neko pita za Blues scenu u Srbiji a on kaže:
"pa ok su, živahno je to tamo"
- "aha, o čemu sviraju?"
"nemam pojma.."
- " nije te zainteresovalo da prevedeš na ingliš?"
"pa ne baš..neki su i pevali na nekakvom engleskom..ali pretpostavljam da je isto kao i svuda, blues ko blues čoveče..ali su im zato trubači skroooz blesavi"
-"kako blesavi?"
"ma ono nisam nigde ni video ni čuo..Moraš ono jednom da vidiš.."
-"a bluzere?"
"ooo kej, videćemo posle i bluzere.."
Dakle? Šta misliš Staff-e, ima li logike u ovome?
(Da podvučem da nisam nikakav fan truba i da jednu npr Tin pan alley od SRV-a ne bih menjao za kompletnu Guču, ali pokušavam da budem realan, right?)
Moji kriterijumi za DOBRU muziku (bez obzira da li je blues ili nešto deseto, i bez obzira da li se to meni SVIĐA ili ne, su ISKRENOST i AUTENTIČNOST, čisto da nacrtam ovima što nikako da s'vate

- oldfishermanblues
- Mojo Priest
Jedan od vaznih kriterijuma svakako jesu ISKRENOST I AUTENTICNOST, ali nisu jedino merilo za kvalitetnu muziku....O.K. slazem se da postoji gomila pozera, ali problem u tvom stavu jeste sto si kategorican...SVI KOJI NISU BRALI PAMUK I NE GOVORE ENGLESKI SU SAMO PLAGIJATORI i slicne izjave tipa ''Posle mene potop''...
Boogie, da li, po tebi, svaka komercijalizacija muzike nuzno povlaci i njenu nekvalitetnost?
Da li kvalitet mora da nosi sa sobom iskljucivo nesto autenticno i originalno?
Da li je stvar koja te ''hvata na prvu loptu'' komercijala ili kvalitet?
Na osnovu kog merila tvrdis da nako ne oseca neku muziku ako nije odrastao u doticnom podneblju (jezickom ili geografskom)?
Boogie, da li, po tebi, svaka komercijalizacija muzike nuzno povlaci i njenu nekvalitetnost?
Da li kvalitet mora da nosi sa sobom iskljucivo nesto autenticno i originalno?
Na osnovu kog merila tvrdis da nako ne oseca neku muziku ako nije odrastao u doticnom podneblju (jezickom ili geografskom)?
Re: Bluz svirke
Blues Company postoji više od 30 godina i imaju nekih 30-ak snimljenih albuma. Oni su evropska blues institucija, a ti nikada nisi čuo za njih!!! Poslušao si par klipića na Youtube i stručno procenio da je to "deja vu"! Zanima me kojeg si i koliko vrhunskih izvornih bluesera čuo uživo?Boogie Woogie wrote:e ako su "amerikanci" to tražili..onda mora da njihovim venama teče sam misisipi...(i to plave boje)Sava wrote:Već viđeno šta? Ja sada tebe ne razumem, ali nije ni bitno.Boogie Woogie wrote:izvini, zakasnih da vidim pitanje za Blues Company.
Nisam čuo za njih, ali sad videh na Youtube..i ne vidim šta je spešl u vezi sa njima..
Mislim, već viđeno
Trebalo je da povežeš citat tvojih reči sa mojim pitanjem pa bi shvatio šta je "spešl" sa njima. Onu su NEMCI koji žive i rade u Nemačkoj, dakle nisu Ameri. "Spešl" je i to što je Todor Todorović naše gore list (rođen je u Nemačkoj) pa zna i srpski dovoljno dobro da kaže šta misli. A "najspešl" je to što su Amerikanci od njih tražili da im urade BLUES muziku za film "L.A. Blues"! Prema tome rodonačelnicima bluesa ne smeta da im neko sa germanskog govornog područja uradi BLUES muziku za njihov film, a tebi to smeta! Nešto tu ne štima, zar ne?
pa mislim stvarno..
Da li ti možeš da razlikuješ Izvorno od Komercijalnog?
Pa u Americi imaš likove koji će od BILO ČEGA da naprave posao čim vide da mogu da zarade na tome.
Ja ću ti pomenuti samo jedno ime koje sam slušao uživo: Muddy Waters i to u sred Beograda! A čitava plejada vrhunskih blues muzičara je prošla kroz Beograd.
Rećiću ti i to da je na jednom blues festivalu u Beogradu Buddy Guy čuo Zonu B kako svira pa je došao, popeo se na binu i zasvirao sa njima, a posle se pozdravio sa svakim i rekao da mu je bilo zadovoljstvo. Kurtoazija, zar ne? I to nisu jedini domaći muzičari sa kojima su zaista spontano zasvirali neki "izvorni" blueseri.
Toliko od mene. Ja ću da nastavim da slušam domaće bluesere jer ih još nisam čuo sve, a ti nastavi da gledaš klipiće "izvornog bluesa" na Youtube!.
-
- Ja mislim da je to pitanje komercijalizacije danas već malo zastarelo, jer danas može skoro sve da se skine sa neta za dž, pa onaj ko se tek upoznaje sa muzikom može i da nema neku svest o tome kako je sve to nastajalo.
Upravo u tom NASTAJANJU i leži momenat kada se neka muzika prepoznaje kao kvalitetna.
Dakle i blues je najpre bio sve samo ne komercijalan (čak su ga studenti slušali krišom, zbog black and white politike itd, da ne kažemo da je bio underground u svoje vreme), pa su ga belci promovisali kao "svoju" muziku (kvalitet ne može da se ignoriše)pa su se agenti i menadžeri umešali, pa je cela stvar postala zlatna koka i onda je sve otišlo u bestraga, gde su se "kriterijumi" pogubili. Ali , pogubili su se za onoga ko ne zna da prepozna šminku, koketeriju sa publikom ("ovo će da ide") itd. Uostalom, već sam pomenuo šta je BB King rekao na tu temu..
Da li kvalitet mora da nosi sa sobom iskljucivo nesto autenticno i originalno? - mora ( u suprotnom je kič/šund) (Mada, da ne bude zabune i kič i šund su DOPADLJIVI, što im je i osnovna karakteristika, ali nemaju kvalitet) Ono što kvalitet radi, za razrliku od dopadljivosti je da POKREĆE.
- Zavisi da li sam običan čovek ili menadžer
Luis Armstrong je na pitanje "šta je dobra muzika" rekao da je to svaka muzika uz koju možeš da tapkaš nogom. Lično verujem da je mislio pre svega na RITAM (bez koga nema muzike). U tom smislu može da se razume i savet Cheta Atkinsa mladim muzičarima da nauče da "tap their foot!". To na prvu loptu može da bude mač sa dve oštrice znaš, da te uhvati..da je izgustiraš i da te uhvati i da te drži ceo život. Po mom mišljenju ovo drugo se pika najviše.
- nisam baš pomenuo odrastanje i podneblje već iste kulturne obrasce, isti kulturni milje al ajde..
Potreba da se ljudi povežu putem muzike je jedno, a putem jezika drugo. (Jazz npr možeš da sviraš a da ne bekneš ni reč, ali ako je "čavrljanje" instrumentima u tradiciji nekog naroda a taj narod nije tvoj, onda ćeš morati mnogo više da se baviš jazz-om nego npr Francuz kako bi se osetio "na svom terenu")
Mnogi ljudi su npr naučili jezik preko muzike (i to pre svega blues , r'n'r isl) upravo da bi se "povezali" sa tim kulturama,ali je mnogo lakše ameru ili englezu da skapira kad neko npr u pesmi kaže "my old lady" da ovaj ne misli na svoju ženu ili babu već npr na kraljicu. Kao što bi isto tako njima bilo teško da skapiraju kakve veze sa životom imaju recimo suva drva odozdo a sirova odozgo'
- Ja mislim da je to pitanje komercijalizacije danas već malo zastarelo, jer danas može skoro sve da se skine sa neta za dž, pa onaj ko se tek upoznaje sa muzikom može i da nema neku svest o tome kako je sve to nastajalo.
Upravo u tom NASTAJANJU i leži momenat kada se neka muzika prepoznaje kao kvalitetna.
Dakle i blues je najpre bio sve samo ne komercijalan (čak su ga studenti slušali krišom, zbog black and white politike itd, da ne kažemo da je bio underground u svoje vreme), pa su ga belci promovisali kao "svoju" muziku (kvalitet ne može da se ignoriše)pa su se agenti i menadžeri umešali, pa je cela stvar postala zlatna koka i onda je sve otišlo u bestraga, gde su se "kriterijumi" pogubili. Ali , pogubili su se za onoga ko ne zna da prepozna šminku, koketeriju sa publikom ("ovo će da ide") itd. Uostalom, već sam pomenuo šta je BB King rekao na tu temu..
Da li kvalitet mora da nosi sa sobom iskljucivo nesto autenticno i originalno? - mora ( u suprotnom je kič/šund) (Mada, da ne bude zabune i kič i šund su DOPADLJIVI, što im je i osnovna karakteristika, ali nemaju kvalitet) Ono što kvalitet radi, za razrliku od dopadljivosti je da POKREĆE.
- Zavisi da li sam običan čovek ili menadžer

- nisam baš pomenuo odrastanje i podneblje već iste kulturne obrasce, isti kulturni milje al ajde..
Potreba da se ljudi povežu putem muzike je jedno, a putem jezika drugo. (Jazz npr možeš da sviraš a da ne bekneš ni reč, ali ako je "čavrljanje" instrumentima u tradiciji nekog naroda a taj narod nije tvoj, onda ćeš morati mnogo više da se baviš jazz-om nego npr Francuz kako bi se osetio "na svom terenu")
Mnogi ljudi su npr naučili jezik preko muzike (i to pre svega blues , r'n'r isl) upravo da bi se "povezali" sa tim kulturama,ali je mnogo lakše ameru ili englezu da skapira kad neko npr u pesmi kaže "my old lady" da ovaj ne misli na svoju ženu ili babu već npr na kraljicu. Kao što bi isto tako njima bilo teško da skapiraju kakve veze sa životom imaju recimo suva drva odozdo a sirova odozgo'

koliko si domacih(ili uopshte neamerickih) blues bendova slushao uzivo?Boogie Woogie wrote:aman Staff-e, gde ja to bilo šta "ne dozvoljavam"?
ja sam u poslednjih par godina imao prilike da slusham i domace i evropske i americke bluzere i moram da priznam da razlike u emocijama koje jedni/drugi/treci prenose nema
jesu, slazem se. ali ne zato shto su srpski bluzeri loshi, vec zato shto bluzera imash na sve strane, dok trubaca bash i nema i samim tim su interesantniji za ljude sa stranedakle, nek svira svako (i nek živi svako) kako hoće, ali- ALI, kad već spominješ trube, onda dozvoli i ideju da su srpski muzičari-trubači, autentičniji i interesantiji svima van Srbije nego srpski bluzeri.
a zashto mislish da nashi ljudi ne mogu iskreno da sviraju blues(ili bilo koju drugu vrstu muzike)?Moji kriterijumi za DOBRU muziku (bez obzira da li je blues ili nešto deseto, i bez obzira da li se to meni SVIĐA ili ne, su ISKRENOST i AUTENTIČNOST, čisto da nacrtam ovima što nikako da s'vate)
kao shto ljudi govore sve vreme, osnovna stvar je emocija, a emocije ne poznaju boju koze, kulturno nasledje, imovinsko stanje niti bilo koje druge razlike tog tipa
-
koliko si domacih(ili uopshte neamerickih) blues bendova slushao uzivo?
- Dovoljno da zaključim da je sve to manje više smešno. Znaš kako se kaže, ne moram da popujem celo bure da bih znao kakvo je vino..
ja sam u poslednjih par godina imao prilike da slusham i domace i evropske i americke bluzere i moram da priznam da razlike u emocijama koje jedni/drugi/treci prenose nema
- super, samo mi reci čime si to izmerio te emocije..
jesu, slazem se. ali ne zato shto su srpski bluzeri loshi, vec zato shto bluzera imash na sve strane, dok trubaca bash i nema i samim tim su interesantniji za ljude sa strane
- na sve strane imaš plagijatore. One kreativne, sa IDEJAMA ima malo do uopšte.
a zashto mislish da nashi ljudi ne mogu iskreno da sviraju blues(ili bilo koju drugu vrstu muzike)?
kao shto ljudi govore sve vreme, osnovna stvar je emocija, a emocije ne poznaju boju koze, kulturno nasledje, imovinsko stanje niti bilo koje druge razlike tog tipa
- emocije ne poznaju boju kože? ajde da malo pustimo te fraze po strani.Hoćeš da kažeš da je krik nekog crnca (pa nek se on zove npr Walter Trout) i nekog belca (pa nek se on zove John Myall) isti? Da su ih mučile iste stvari? To što je svima na svetu "lepo" kad muzika svira, nema veze sa ovim o čemu pričamo.
- Dovoljno da zaključim da je sve to manje više smešno. Znaš kako se kaže, ne moram da popujem celo bure da bih znao kakvo je vino..
- super, samo mi reci čime si to izmerio te emocije..
jesu, slazem se. ali ne zato shto su srpski bluzeri loshi, vec zato shto bluzera imash na sve strane, dok trubaca bash i nema i samim tim su interesantniji za ljude sa strane
- na sve strane imaš plagijatore. One kreativne, sa IDEJAMA ima malo do uopšte.
a zashto mislish da nashi ljudi ne mogu iskreno da sviraju blues(ili bilo koju drugu vrstu muzike)?
- emocije ne poznaju boju kože? ajde da malo pustimo te fraze po strani.Hoćeš da kažeš da je krik nekog crnca (pa nek se on zove npr Walter Trout) i nekog belca (pa nek se on zove John Myall) isti? Da su ih mučile iste stvari? To što je svima na svetu "lepo" kad muzika svira, nema veze sa ovim o čemu pričamo.
Re: Bluz svirke
Ajde da se vratimo na post koji je zapoceo diskusiju, ajde sada ti meni lepo ovo objasni ,ali lepo nemoj da me bacas u Ane Karenjine ,daj mi 2-3 jaka argumenta zasto je to tako kako ti kazes?Boogie Woogie wrote:kopija ostaje kopija..
muzičari sa brdovitog Balkana nikad neće dotići ni B od blues-a..
- oldfishermanblues
- Mojo Priest
...Odrastanje u istom kulturnom podnedblju (obrascu, miljeu...) svakako olaksava, ali cinjenica je da nije nemoguce da i drugi ljudi shvate i dozive...Boogie Woogie wrote:
Naravno dozivljaj ne moze biti potpuno isti, ali ne bih a priori podvodio pod ''plagijat'', ''komercijala'' i sl. Slusalac je taj koji treba da razlikuje zito od kukolja. Cak i sam bluz je doziveo evoluciju...U celoj prica koja je krenula ('ajd) od Delte, preko Cikaga i Detroita, Britanskog talasa, Teksasa...Nemacke, Holandije...itd ja licno vidim bogatstvo izbora. Cak i The Beatles-i, koje toliko istices ne bi postojali, da nema takvih pomeranja...Ni sam jezik nije poenta...Ali Farka Toure je pevao na nekoliko africkih jezika i nije odrastao na Delti, pa se opet u pojedinim numerama ''kristalizuje cist Misisipi''...Svaka kultura nosi svoje osobenosti, ali postoji i toliko dodirnih tacaka, toliko nacina da razumes nekog drugog...Ili da parafraziram Vilija Diksona: 'Everyone feels the blues, but some of the people simply don't know that this feeling is called that way'
Boogie ti si crnac i rasista jel da?
On je oba.Funkomat wrote:Boogie ti si crnac i rasista jel da?

Procitao sam sve stranice.
Ja mislim da su to gluposti da samo amerikanac moze da svira blues,a ostali ne.To je glupost.I ono da clapton svira komercijalni blues,to nije tacno,clapton je iz Yardbirds-a presao namerno u Bluesbreakerse,jer su yardbirdi poceli da sviraju sve vise pop muziku,a clapton je otisao da izucava korene bluesa,i zeleo je da svira samo blues.I tako 40 godina,on jeste morao da prati pop muzikku,ali ja mislim da je to on morao radi para,ali i dalje na koncertim aj epola stvari bilo blues.
Ne zaostajemo mi za blueserima,nego nasa drzava zaostaje za ostalim drzavama.Mislis da bi Ana Popovic uspela da postane poznata da je ostala ovde.Ne bi,nikada.Pa je ona otisla u Holandiju,i sada svira turneje u Americi.
-
Sve je to lepo kad se govori o širim muzičkim prostorima, ali ja govorim o tome da smo mi ODUVEK bili slepo crevo sveta i da smo tek tu i tamo provirili nos (pa od toga kod kuće pravili big dil)oldfishermanblues wrote: ...Odrastanje u istom kulturnom podnedblju (obrascu, miljeu...) svakako olaksava, ali cinjenica je da nije nemoguce da i drugi ljudi shvate i dozive...
Naravno dozivljaj ne moze biti potpuno isti, ali ne bih a priori podvodio pod ''plagijat'', ''komercijala'' i sl. Slusalac je taj koji treba da razlikuje zito od kukolja. Cak i sam bluz je doziveo evoluciju...U celoj prica koja je krenula ('ajd) od Delte, preko Cikaga i Detroita, Britanskog talasa, Teksasa...Nemacke, Holandije...itd ja licno vidim bogatstvo izbora. Cak i The Beatles-i, koje toliko istices ne bi postojali, da nema takvih pomeranja...Ni sam jezik nije poenta...Ali Farka Toure je pevao na nekoliko africkih jezika i nije odrastao na Delti, pa se opet u pojedinim numerama ''kristalizuje cist Misisipi''...Svaka kultura nosi svoje osobenosti, ali postoji i toliko dodirnih tacaka, toliko nacina da razumes nekog drugog...Ili da parafraziram Vilija Diksona: 'Everyone feels the blues, but some of the people simply don't know that this feeling is called that way'
Srbija je bila informativni mrak. Slušalo se (i sviralo)ono što se ukrade od sveta.
Generacije su odrastale tako što su celu mladost pokušavale da skupe 10 albuma od neke grupe, a onda to koristile da pre svega budu glavni u društvu, a tek posle i možda da razviju muzičke talente. O instrumentima da i ne govorimo..
Taj svet je uvek bio nešto o čemu se sanja. "Biti kao oni". Oni kojima je to bio snažan drajv otišli su u taj svet da žive. Oni kojima nije bio dovoljno jak, ostajali su ovde da ga imitiraju i istovremeno preziru domaće.(jer su oni eto svetski ljudi. A i kako ne bi bili kad su celu mladost potrošili na skupljanje 10 albuma?)
Prosečno dete sa zapada je odlazilo od kuče sa 18 a naš prosečan "bluzer" kod nas živi sa kevom i ćaletom do svoje četreste (jer nema mooda da propadne zajedno s gitarom, a bogami ni talenta da sa svojim bluzom zaradi za stan, a bogami ni publiku koja je spremna da ga za njegov bluz oduševljeno nagradi )
I o čemu mi pričamo?
Bluz se ili živi ili ne. Sve ostalo je smešno. Kake crne dodirne tačke..
- oldfishermanblues
- Mojo Priest
Očigledno ne poznajemo iste ljude...
E i bas zato sto nema blues publike koja ce da nagradi bluzere u ovij zemlji, onaj ko zeli da zaradi mora da svira ono sto narod zeli, a to nije blues.
Sumnjam da bi neko kod nas ulozio u izdavnje blues cd-a bas zato jer svaki kreten zna da se kod nas to nece prodavati bez obzira koliko dobar bio, da ne pricamo o pirateriji i ostalim sranjima...
A naravno ako hoces da izdas cd sa narodnom muzikom izdaces ga dok kazes cd i prodavace se ko lud bez obzira kakvo jebeno sranje bilo...
DALEKO od toga da niko ne zna da svira blues
Sumnjam da bi neko kod nas ulozio u izdavnje blues cd-a bas zato jer svaki kreten zna da se kod nas to nece prodavati bez obzira koliko dobar bio, da ne pricamo o pirateriji i ostalim sranjima...
A naravno ako hoces da izdas cd sa narodnom muzikom izdaces ga dok kazes cd i prodavace se ko lud bez obzira kakvo jebeno sranje bilo...
DALEKO od toga da niko ne zna da svira blues
-
"onaj ko zeli da zaradi mora da svira ono sto narod zeli, a to nije blues."
e vidiš Funkomate, to i jeste ta surova realnost - kakva zemlja takva i muzika, a ovo je bila i ostala zemlja seljaka na brdovitom Balkanu..
Zato ovde blues i jeste izuzetak, a ne pravilo.
A i taj izuzetak zavisi od toga dal' će i koliko neki momci nastaviti da skidaju rifove i skale sa DVD-jeva ili ne..
e vidiš Funkomate, to i jeste ta surova realnost - kakva zemlja takva i muzika, a ovo je bila i ostala zemlja seljaka na brdovitom Balkanu..
Zato ovde blues i jeste izuzetak, a ne pravilo.
A i taj izuzetak zavisi od toga dal' će i koliko neki momci nastaviti da skidaju rifove i skale sa DVD-jeva ili ne..