overdrive:
taj matori, što te tako žulja, to, sam baš ja lično.
hvala na kritikama. sve što si napisao, valjda ti to tako i vidiš (i čuješ). očito je, da slušamo i volimo različite muzike i pristupe. naš repertoar i način sviranja je baš takav, kakvog čuješ i kakav mi želimo. ne opterećujemo se ničim drugim. publici koja nas sluša kao takvoj odgovara - takav je barem feedback na svim svirkama dosad. dosadno? subjektivno, ali - možda. kako kome! relativno je govoriti o tome.
i zašto uopšte o muzici puno govoriti? ona treba da se sluša! ali ako baš moram ...
osnovni izazov od samog početka je: akustika drugačije - bez bubnjeva i basa. jedini "ritam" je stompbox. kod pojedinaca to ide (jer sve kontrolišeš sam) ali sa bendom je sasvim druga priča. probaj odraditi čitav koncert na taj način, pa da vidiš!
(oko vokala) nikad nam nije bila namera zvučati kao npr. eaglesi i sl. za ovo što sviramo, iz mog ugla je dovoljan dobar lead vokal i možda još i poneki back, i to je sve. otprilike kao u bluesu. zato smatram, da u "našoj" muzici višeglasje i nije potrebno. možda tu i tamo neka terca... ali bitan mi je lead vokal.
(oko gruva) nije mrtav, ima ga dovoljno, veruj. možda ga ti nisi osetio. i nije ustajanje i igranje na koncertima jedina referenca. ja više volim, da me slušaju. reakcije publike su različite. namera stavljanja tih videa je bila da se vidi feeling. namerno nisam stavljao čitav koncert. kao portfolio je ovo sasvim dovoljno.
(i na kraju o meni) to što ti zoveš "nepotrebnim" jednostavno na svirci izlazi iz mene. dok sviram ne mogu (a i da mogu - neću) da kontrolišem svoje osečaje. takav sam, i sa svojih 61 nemam ni želju ni potrebu da se menjam. ja muziku jednostavno VOLIM!
a da se uvek može bolje: potpisujem! bez dalnjeg! i na tome se radi.