Sledeće pokolenje bluz gitarista a.k.a. the keepers
Moderators: dejankuki, Trooper
Re: Sledeće pokolenje bluz gitarista a.k.a. the keepers
Joey Belmondo, Šveđani opet napadaju lol
[youtube]yrZhy7NExMk&feature=related[/youtube]
[youtube]yrZhy7NExMk&feature=related[/youtube]
- Robin Hood
Dojadise ovi klonovi Hendze i SRV-a.
Evo nekog ruskog channela sto skoro nadjoh :
http://www.youtube.com/user/RoadhouseChannel
Ima dobrih bluzera.
[youtube]0mLB9mp_WyM&feature=related[/youtube]

Evo nekog ruskog channela sto skoro nadjoh :
http://www.youtube.com/user/RoadhouseChannel
Ima dobrih bluzera.
[youtube]0mLB9mp_WyM&feature=related[/youtube]
Ово је "Дом у дороги" ("Кућа поред пута"), блузови клуб у Москви. Јуче тамо се састојао ХарпФест (фестивал усној хармоники). На жалост, нисам био тамо ову годину, али прича се шта све је било одлично. Ако то је интересантно, можете да гледате видеослике мог познаника: http://www.youtube.com/user/MsMiwka?feature=mhee#g/u (осам последњих).
Vargas blues band, odlican bluzer, na evropski nacin:
E, za razliku od krutog™
ovaj je već ozbiljan igrač

Volim Dojla ali on je Sajsa invalid na sceni 

Ne znam, ako bih morao da opalim gradaciju - Mayer svako veče opere muda Kosilijem, pa ih uvalja u bebi puder, Sajsi ih plakne al ostavi jedan deo onako netaknut, fore radi, a ovaj ludak ih pusti da fermentiraju u znoju kese svoje™, i eventualno ih uvalja u prezle i baci na ulje iskorišćeno jedno 10 puta 
Msm, pogledaj mu cufa kad odsvira nešto naizgled obično, ozrikavi i vidiš da je odleteo, dok Sajsi svaki bend proprati sa 850 dženerik grimasa.

Msm, pogledaj mu cufa kad odsvira nešto naizgled obično, ozrikavi i vidiš da je odleteo, dok Sajsi svaki bend proprati sa 850 dženerik grimasa.
lol nema shta sjebo si me, ne znam shta da odgovorim na ovo hahaha care 

...a nekako mi Doyle ima najviše svoj ton. Što reče neko na nekoj od prethodnih strana, suviše je tu Hendža/SRV klonova, tonski gledano. Jes lepo čuti, al nije novo 

Kapiram da nama, u Srbistanu, sve izgleda nekako drugacije nego sto jeste, malo mutnjikavo i nejasno... Sto je donekle i za ocekivati, jelte. Ali, Cortexe, ovaj uspeh ti ne mogu oprostiti™

Jbga, fora je sto su tamo (bar u tim nekim krugovima) veoma jasno zacrtane granice, zna se ko je u kojoj liZi.
Ukratko, Sejs (pa i Mejer) su likovi koji su u tinejdz uzrastu skapirali da ih nesto lozi pa krenuli da jure tu svirku, saund, sta god, dok je Doyle odrastao u cergi, od rodjenja okruzen cika Dzimi i Stivi Vonom, Lajtnin' Hopkinsom, ma svim tim teksaskim ubicama koji su tada bili zivi i radili. Jednostavno, deckonja je prvo naucio sve te pesme pa tek onda prohodao i poceo da prica.
Da parafraziram Kleptona:"U jednom trenutku SRV je prestao da zvuci kao Albert King i poceo da zvuci kao SRV, a Dojl oduvek zvuci kao Dojl."
Da cujemo sta Fica ima da kaze: http://www.youtube.com/watch?v=6oiCeRjYKLs na 4:45
I Mejer u Guitarist Magazinu broj 306 :"I'd love to play more with Doyle Bramhall, he is unbelievable!"
Da se ne vracamo sada na Nebojsinu pricu o kiseljenju i puderisanju

Nazalost, ovo se ne predaje u skolama

Cortex wrote:Volim Dojla ali on je Sajsa invalid na sceni

Jbga, fora je sto su tamo (bar u tim nekim krugovima) veoma jasno zacrtane granice, zna se ko je u kojoj liZi.
Ukratko, Sejs (pa i Mejer) su likovi koji su u tinejdz uzrastu skapirali da ih nesto lozi pa krenuli da jure tu svirku, saund, sta god, dok je Doyle odrastao u cergi, od rodjenja okruzen cika Dzimi i Stivi Vonom, Lajtnin' Hopkinsom, ma svim tim teksaskim ubicama koji su tada bili zivi i radili. Jednostavno, deckonja je prvo naucio sve te pesme pa tek onda prohodao i poceo da prica.

Da parafraziram Kleptona:"U jednom trenutku SRV je prestao da zvuci kao Albert King i poceo da zvuci kao SRV, a Dojl oduvek zvuci kao Dojl."
Da cujemo sta Fica ima da kaze: http://www.youtube.com/watch?v=6oiCeRjYKLs na 4:45
I Mejer u Guitarist Magazinu broj 306 :"I'd love to play more with Doyle Bramhall, he is unbelievable!"
Da se ne vracamo sada na Nebojsinu pricu o kiseljenju i puderisanju

You've made this old fart happiest man alive!nebojsak wrote:...a nekako mi Doyle ima najviše svoj ton.

Nazalost, ovo se ne predaje u skolama

o brate tek sad vidim da sam napisao "on je Sajsa invalid na sceni" a hteo sam da kazhem da je "on ZA Sajsa invalid na sceni" pri chemu sam samo ciljao na to kako se ponashaju dok izvode pesme, ni na shta drugo, jer je nebojsha krenuo o tome kako je Sajs krut, a ovamo velicha statichnog Dojla 

nebojsak wrote:Msm, pogledaj mu cufa kad odsvira nešto naizgled obično, ozrikavi i vidiš da je odleteo, dok Sajsi svaki bend proprati sa 850 dženerik grimasa.

Baš sam načuljio uši za ovu špansko-teksašku kombinaciju, izlet u nepoznato za svaku pohvalu, interesantnoVarenika wrote:Vargas blues band, odlican bluzer, na evropski nacin:
Ne ne, krutoća™ se odnosila na sviranje und ton, ne na ponašanje na biniCortex wrote:o brate tek sad vidim da sam napisao "on je Sajsa invalid na sceni" a hteo sam da kazhem da je "on ZA Sajsa invalid na sceni" pri chemu sam samo ciljao na to kako se ponashaju dok izvode pesme, ni na shta drugo, jer je nebojsha krenuo o tome kako je Sajs krut, a ovamo velicha statichnog Dojla

Nemas pojma.
No, tuzna je istina, koliko god bio ljigav i komercijalan, onaj sto puderise jaja ™, ZNA da svira gitaru, djavolski dobro.
(jos je i mlad za bluz, za koju godinicu ce da sabija, vise no sad)
Sad, sto ni on ni Sajsi nisu troo bluzeri, jbg...
No, tuzna je istina, koliko god bio ljigav i komercijalan, onaj sto puderise jaja ™, ZNA da svira gitaru, djavolski dobro.

Sad, sto ni on ni Sajsi nisu troo bluzeri, jbg...