Vidim ja da sam nesto zaboravio. A kako sam samo mogao... Ma cele noci nisam oka sklopio...

Zasto? Pa zato sto ti i preporucujem da u celu pricu oko jazz vokala udjes bas slusajuci jednu damu koja se moze pohvaliti i pravim komercijalnim i vecitim hitovima, kao sto su npr. My Baby Just Cares for Me i tu je i ona pesma sto je bila podloga za jednu reklamu za uloske... Sugurno vec pretpostavljate o kome je rec... to je:
Nina Simone
Weeeeeeeeeeeeee!
Valja pomenuti i jednu svestranu gospodjicu. 80-tih je bila reperka, 90-tih je vise isla na soul, u medjuvremenu se stalno vracala glumi, da bi konacno 2000-tih postala prava jazz diva. To je naravno:
Queen Latifah
E sad opet mi je nesto promaklo. Bio sam ubedjen sinoc da si se samo pitala za zenske vokale, a u stvari to sam samo umislio... Ali! To je bar lako. Kod muskaraca postoji one name to bit them all!!!!! Bio je jako harizmaticna licnost, malo se bavio od mafiju

, ali je umro u dubokoj starosti pevajuci jazz. Molim vas svi ustanite, jer je tu:
Frank Sinatra
Valja nam pomenuti i njegovog prijatelja, sada vec simpaticnog dekicu, koji nas je posetio pre oko godinu dana. Ako ste tako mojih godina, postoji i verovatnoca da su se vasi i prvi put poljubili na neku njegovu baladu. U pitanju je naravno:
Paul Anka
Eh to su sve vise jazz vokali. Mada neka jasna distinkcija ni ne moze da se napravi. Jazz bez bluesa je kao supa bez i rezanaca i bez i jedne knedle. Ali, bas blues-jazz vokal bio bi:
Etta James
E pa toliko je blues da moze da ti na momenat stane srce.
A na onaj duzi spisak treba dodati i Evu Cassidy...
Eto. Verovatno cu se setiti jos po nekog.
EDIT: Sad vidim da me je veliki Rocket malo preduhitrio... da ne ispadne da se ponavljam...