Drum N Bass na gitari ??

Moderators: toza, Trooper

Post Reply
balanso
MF veteran

Drum N Bass na gitari ??

Post by balanso » 29 Jan 2009, 23:36

poznajete li neke DnB band-ove , postave tipa bubnjar , klavijaturista , gitara i slicno ???
zanima me koliki je tu udeo gitariste i uopste kako jedan gitarista moze da doprinese takvoj muzici ???

ukratko , sta je tu moj posao , sta svirati ?? ?

sirac-šunka
vragolan

Re: Drum N Bass na gitari ??

Post by sirac-šunka » 30 Jan 2009, 01:59

Mislim da bi ovde gitarista trebalo da svira... delay :D

Bozha

Post by Bozha » 01 Feb 2009, 23:00

Kao npr. Neocekivana sila koja se iznenada pojavljuje i resava stvar? Jednostavni funk i reggae rifovi i puno vozhnje na efektima.

A bilo bi super probati to drugacije, uz neki kul, melodicni dnb, lepo bi legla neka jazz/blues varijanta...

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 12 Feb 2009, 12:31

naravno.
stilski dnb se moze svuda uklopiti, ako ga sviraju dobri muzicari.

a sviras sta hoces na gitari... sem solaza. hehe...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 13 Feb 2009, 00:27

po meni hendzina svirka u izvesnim momentima moze lepo da se ukombinuje u D'n'B i cim skupim nesto vise znanja to cu i pocnem da radim...

Doolio
Macho man-celavi batica

Post by Doolio » 16 Feb 2009, 23:40

mene je odusevio jedan bend koji je bio jedina svetla tacka moje bleje tog dana, posto smo otisli na fristajler :shock: ja nekako niti se snalazim, niti volim, stavise bas mi je odbojno otprilike sve sto se tice takvih mesta, tako da sam bio smoren, ali jebiga, ortakinji smo rekli da dogovori kakvu god bleju i jebiga:)
u svakom slucaju, likovi su svirali neku fensi elektroniku, znaci, mozda je bilo malo i drumba, ali uglavnom su bili oni djevi sto 'imaju ime i prezime', tipa dejvid geta, aleks kartana, timo mas i tako ti likovi. e sad, ja nisam preterano upoznat sa doticnim zanrom, medjutim, dosta pesama sam cuo na teveu i tome slicno, tako da sam mogao da izvalim da likovi sviraju mnogo dobro, tj mnogo adekvatno. mislim da su imali i neki pult na bini, ali su tu radjene minorne stvari tipa reverb na vokal pa to na repeat da bi lik mogao u isto vreme da peva nesto drugo.
znaci bubnjar, lik za pultom, pevac, pevacica, basista i gitarista. gitarista je svirao fanki tripove, medjutim basista je potpuno nenormalan i sve vreme je pleo po nekom osmozicanom (ili sedmozicanom) basu i mogu reci da je fino koristio njegovu osmozicanost, stalno se setao po vratu. uglavnom, mene je odusevilo sto su pesme zvucale sto posto autenticno, a i sto sam prvi put video takvu zivu svirku:)

Dejaah

Post by Dejaah » 01 Apr 2009, 17:22

[youtube]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/txfQ3_mjPUQ&hl ... ram><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/txfQ3_mjPUQ&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/youtube]

MetalFunk

Post by MetalFunk » 08 Jun 2009, 13:56

keyword za ovaj snimak su bile (msm na youtube-u)?

Post Reply