HIP HOP 4 LIFE !!!
nema sta ...

za one koje ne vole hip hop , nema veze

svako ima svoj ukus ...
necete verovati ( za ove koji ne znaju sta je hip hop i rap ... i neznaju doslovno nista o tome ... i za ove koji znaju sta je hip hop i rap ali ga ne vole slusati ) , ali hip hop je jedna veoma inteligentna i dubokoumna grana muzike

gotivim ja sve vrste muzike - od narodne do ultra psy ... ali opredelio sam se za hip hop i rap . Prosto kako bi ja reko " pametna muzika "
tu nema gitare , tu nema harmonike , ( negde u nekim pesmama ima , ali treba imati "vestinu" ubaciti je uz matricu ) !!! ima nekih koji stvarno to znaju ... i verujte mi lepo zvuci . Verujem da ovde ima na forumu malo nas koji slusaju hip hop i koji se bave time ( dosta tema ima o gitarama i instrumentima - bez ljutnje

. Mene JAKO zanimaju instrumenti ... klavir , gitara , bubnjevi i ako se bavim hip hop-om i rapom .... jednostavno volim melodije , ritam , pevanje ... ) ...
uglavnom , hip hop se svodi na to ... iskalish "bes" na papiru ... opalis po kicku , snaru , clapu , i bassu , daj ritam ... melodiju - dve i izrazavaj osecanja dok rapujesh !!! tako treba da bude ... inace vi cujete i ajzaka , kako se proserava ( kako bi neki rekli ) ... ali to je neki njegov stil ... njegove reci oznacavaju njega u toj situaciji ... ili covek jednostavno bi voleo da se desi tako nesto ... ili trenutno to misli ... pa tako repuje i baca rime . inace ... ovde u srbiji prvenstveno ... neki poznati unistavaju ... ali potpuno UNISTAVAJU HIP HOP I RAP KULTURU . Pevaju za slavu , pare , popularnost ... ( naravno svako to voli ) ... ali ovde kod nas , uglavnom snime pesmu i misle da su popularni . stave pesmu na internet i to je to ... ZNAMO TE !!!
Jeste danas vreme kompjutera i interneta i ko ce da se cima na neki nastup da cuje nekog tamo madafaka MC-ja ili neku grupu ... kad lepo skinete sa neta i caoooo . Hip hop je namenjen da se uzivo kida ! Umetnost toga je da svojom pesmom , svoju temu pesme da prenesete na publiku ( nacin pevanja , tema u pesmi , rime , melodija , ritam , lirika ... itd itd ) . Da prenesete sve na publiku , da se Vi i Vase reci , i melodija stope u jedno . Da Vas publika bodri , ali bas onako ( RUKE GOREEEEE!!! IDEMO !!!

)
zasto sam rekao pametna muzika ??? zato sto lirika ( text pesme ) treba da bude dubokouman ... treba da znaci nesto , da da do znanja da je to nesto ili neko ili neka situacija ili stvarno desavanje ili fantazija ... ( vazna je i matrica i sve , ali text je bitniji , mnogooo bitniji )
npr . pricamo o bogatstvu , sledeci pasus muvam ribu , sledeci pasus isao sam do trafike .... moze sve to da se stavi u text , ali treba doci do toga !!! znaci redosled i znacenje je mnogo vazno ( kao sto sam citao u jednom postu o pisanju texta - u jednoj recenici moze da se opise mnogo vise nego u nekom textu ... samo da bude jaka recenica , da ima znacenje i smisla ) ali ovi primeri bas veze nemaju koje sam dao ... znaci glupost ziva

.. znaci treba naci neki lep nacin izrazavanja ....
U hip hop -u postoji vise vrsta muzike : Club , Gangsta , Ghetto , Emotional , Relaxed , Chill , West Coast , East Coast , Dirty South , Dance ... ... itd .
U ovoj svakoj "vrsti" hip hopa ... svaka vrsta ima svoju brzinu , ritmiku , melodiju , znacenje .
Nemozete neki vas text u kojem opisujete kraj kako je zajebano da se zivi , sve je sranje , panduri , droga , ortaci , utoke , da se odrepuje na neku Club matricu ...

) em smesno , em nidje veze ... znaci svaka ta vrsta ima odredjeno za sta sluzi
( ako nekog zanima sta se peva u ovim vrstama i koje vrste mogu da se mesaju a koje ne mogu , neka me pita pa cu da odgovorim , posto ima dosta da se pise ... mislim Vama naziv sve skoro govori , ali svaka vrsta ima svoj nacin zivota , svoj smisao zasta sluzi )
hehehe Hip Hop , Rep... Sta je to kog djavola??

))
svi ovi textovi su tacni ... to je cela kultura ... to nije samo vrsta muzike .
Rec HIP HIP JE MATRICA KULTURE
Rep je grana Hip Hop-a .
Ako bas neko ne moze da shvati sustinu , Uz hip hop moze da se igra uz pravi rep ne moze
HIP HIP - ima beat , melodiju i ritam ... ali pravi REP ima beat i melodiju . Igra se uz ritam , uz melodiju malo teze

) Eto odma nove grane BRAKE DANCE ili HIP HOP DANCE ( dodje mu na isto

)
Znaci HIP HOP je kultura , nacin zivota , nacin izrazavanja , nacin zivljenja ...
uzivajte svi ...
PEACE , RESPECT AND MADAFAKA RelaX

))
( Izvinjavam se zbog Caps Lock i zbog nekih ruznih reci ... jbg , izrazavamo se nepristojno tamo i gde ne smemo

)