Ja sviram gitaru više od godinu dana, i mehanički sasvim dobro učim pesme. Sviram klasičnu gitaru (volim veličinu vrata, i lepi, drveni ton), a s vremena na vreme, pređem na električnu, da odsviram koju Bisku 2 i slične stvari. Sviram isključivo prstima, i snalazim se osrednje. Ovde dolazi problem koji sam uvideo, ali ne znam odakle da počnem. O teoriji muzike ništa ne znam, apsolutno ništa. (Na nastavi muzičkog sam spavao, makar metaforički rečeno). Ne znam šta su akordi koje sviram, ne znam šta su skale, i koja se gde koristi. (Naučio sam šta je oktava). Moje poznavanje teorije je gotovo nepostojeće, stoga se svima prisutnima i voljnima ga priskoče da pomognu obraćam da me usmere. Svestan sam činjenice da je internet prepun raznoraznih lekcija i knjiga, ali ja ne znam koja je meni potrebna. Prsti rade na gitari, mehanički deo je u redu, samo što ja nemam pojma šta sviram. (Naučio sam i neke pozicije tonova na vratu, mada mi to ništa ne znači bez ostatka teorije). Zaista ne bih da nastavim da sviram gitaru, a da ne naučim teoriju.
Ako ste voljni da pomognete, drugari, biću vam zahvalan.