nas par prijatelja smo se okupili i odlučiti osnovati band jer nemamo ništa pametnijeg za radit.
Pošto ja jedini od svih nas jedini imam glazbenu izobrazbu (završio sam osnovnu muzičku školu) ne znamo apsolutno ništa, pa bi vas iskusnije zamolio da mi pomognete oko nekoliko stvari. Hvala unaprijed

1. koliko gitara nam treba sada za početak, jeli mora biti ritam i lead gitara ili je jedna dovoljna ?
2. još uvijek smo početnici pa ne znamo složiti pjesmu kako spada, jeli bi trebali poraditi na tome ili da u početku sviramo tuđe pjesme ?
3. ako se ipak odlučimo za vlastite, kako da složimo pjesmu, na kojem instrumentu se gradi ritam, kako da znamo tko kada ulazi u pjesmu, zašto i kako, itd. ?
4. još se nismo dogovorili o vrsti glazbe, ali ciljamo na nešto između grupa System of a Down i Slipknot (znamo da je pitanje dali ćemo instrumentalom ikada doći na njihovu razinu). jeli to preporučljivo ili da se držimo domaće scene (hladno pivo, itd.) ?
5. kada sviramo zajedno na što bi trebali obraćati pozornost ?
To sam sada nabacao pitanja koja nas trenutno najviše muče, ali ne znamo ni kako početi ni tako to, ne morate slijediti pitanja, samo napišite što je najvažnije za novi band početnika, koji instrument se kako ponaša i tako to.
Hvala.
P.S. Pliz me nemojte bashat jer sam iz Hrvatske