Posto sam bas potpuni pocetnik sa skoro nikakvim znanjem o sviranju gitare (a i ostalih instrumenata) zamolio bih vas da odgovorite na neka od mojih pitanja. Prvo moram da kazem da sam vec procitao neke od tema o pocetku sviranja gitare i cestim pitanjima oko kupovine instrumenta, odrzavanja i prvih koraka. Takodje znam par ortaka koji sivraju gitare (od kojih je jedan skoro poceo da uci).
Kao sto vec rekoh zelim da sviram gitaru, elektricnu ili bas, ali bih (u svakom slucaju) zeleo da prvo naucim da sviram akusticnu gitaru. Proctiao sam dosta po forumu i za prvu kupovinu uglavnom se predlazu Yamahine gitare zbog boljeg kvaliteta i lakse kupovine u odnosu na ostale modele u toj klasi. Primetio sam da se uglavnom spominje i "hvali" model Yamaha F310. Ortak koji je skoro poceo da svira gitaru ima ovaj model, probao sam malo da okidam zice i odsviram koji akord i (bar meni bez ikakvog iskustva) gitara zvuci lepo.
Prvo sto bih hteo da pitam je: kolika je razlika u modelima Yamaha F310 i Yamaha F370? Razlika u ceni je jedno 50 evra i mene zanima da li to znaci i da postoji i drasticna razlika u zvuku i kvalitetu?
Moje drugo pitanje, na koje bas i nisam mogao da nadjem odgovor je: da li je pogresno da prvo naucim da sviram na akusticnoj gitari ako se kasnije opredelim za bas gitaru a ne elektricnu gitaru, da li postoji nekih beneficija ili mana u slucaju da se to desi?
Izvinjavam se ako je ovaj post preopsiran i zvuci previse formalno

Hvala unapred!