Komentar ili savet (za ovaj gear)

Moderator: Critical

CharlieFSA

Komentar ili savet (za ovaj gear)

Post by CharlieFSA » 07 Mar 2009, 11:18

Reshio sam da pazarim ovako pa sada ako neko ima neki predlog ili komentar neka mi ostavi ovde. Hvala.

Image
Squire Bullet Strat Gitara

Image
Marshall MG-15DFX

Image
Digitech RP150

sinisake
The original one

Re: Komentar ili savet (za ovaj gear)

Post by sinisake » 07 Mar 2009, 11:43

Ja bih izbacio pojacalce (ako ce da sluzi samo za vezbu u kuci) i taj cash dodao za (bolju) gitaru... (Nisam probo, al' neki kazu da taj bullet ne valja)

Rocker.
MF veteran

Post by Rocker. » 07 Mar 2009, 12:11

Kao što kaže sinsake prvo kupi bolju gitaru,pa kad budeš imao para kupi i pojačalo.Ako već hoćeš Squiera probaj Standard seriju.

Gledajući cene sa Thomann-a ovaj Marshall je 100 e,a Digitech je oko 65 e.Za taj novac bi mogao da kupiš Vox VT15:
Image
I još da napomenem da je u pitanju VT (novija) serija koja ima 22 simulacija pojačala ,8 kanala i dodatne efekte,a ne AD (starija) serija koja ima 11 amp simulacija i 2 kanala.

luka000

Post by luka000 » 07 Mar 2009, 12:14

Rocker. wrote:Kao što kaže sinsake prvo kupi bolju gitaru,pa kad budeš imao para kupi i pojačalo.Ako već hoćeš Squiera probaj Standard seriju.

Gledajući cene sa Thomann-a ovaj Marshall je 100 e,a Digitech je oko 65 e.Za taj novac bi mogao da kupiš Vox VT15:
Image
I još da napomenem da je u pitanju VT (novija) serija koja ima 22 simulacija pojačala ,8 kanala i dodatne efekte,a ne AD (starija) serija koja ima 11 amp simulacija i 2 kanala.
gledao sam ta vox-ova pojacala skoro, i u potpunosti se slazem sa tobom

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 07 Mar 2009, 12:38

da ali na tom Vox VT15 ne mogu da menjam te efekte kao sa procesorom na papuchicama ili ?

muki17
Urednik

Post by muki17 » 07 Mar 2009, 13:23

CharlieFSA wrote:da ali na tom Vox VT15 ne mogu da menjam te efekte kao sa procesorom na papuchicama ili ?
Te efekte mozes da menjas samo putem pojacala,tj na njemu..jedino ako kupis footswitch,mozes da menjas ta 2 kanala...pricam za staru seruju,ja sam je imao,a verujem da je i novija takva...Znaci,farbe i ostale zez,menjas na pojacalu..

a sto ti je toliko bitno da menjas efekte nogom? pretpostavljam da neces ici na svirku..... :D

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 07 Mar 2009, 14:29

Pa ja i devojka sviramo zajedno ona bass ja solo istina je ne zanima nas nikakva svirka to radimo samo zbog sebe i uzivamo ali u svakom sluchaju ne bih svaki put kada mi treba distorzija u nekom delu pesme a u nekom je clean ili wah - wah nebih sada trcao svaki put do pojachala na shta bi lichila ta pesma. :)

Tako da ostajem na ovom procesoru. Mnogo mi vishe odgovara.

sl0e

Post by sl0e » 08 Mar 2009, 02:15

1) Squier Bullet Strat
Squier Bullet je, po meni, djubre. Kosta 10-12 hiljada dinara i za taj novac nudi veoma malo. Po meni je mnogo bolja kupovina Yamaha Pacifica, ima mnogo ljudi na forumu koji bi ti savetovali upravo tu gitaru. Squiere zaobidji u sirokom luku.

2) Marshall 15-DFX
Deja-vu opet, dakle, isti statement kao gore. Djubre. Imam ga kuci, dobio sam ga na poklon, sluzi mi da na njemu drzim noge dok sedim za kompom. Pojacalo je totalno djubre. Ima 4 efekta koja ne lice ni na sta, totalno neupotrebljiv drive kanal, crunchy clean itd. Takodje, ima tu osobinu da krci/susti/nervira na mnogo ozbiljnijim gitarama od tog Squier-a. Definitivno zaobidji kompletnu MG seriju Marsalovih pojacala - placas look i brand-name, nista vise.
EDIT: U SkyMusic-u ovo pojacalo kosta 170! evra sto je pljacka veka!

Savet - kao sto je Sinisake rekao, bolje uzmi neku ozbiljniju gitaru. Spasi sebe nerviranja i razocaranja i ne kupuj Squier+MG kombinaciju. Procesor je u redu, mada mozes da pogledas RP250. Pozdrav :)

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 08 Mar 2009, 03:08

OK, cenim mishljenje i zelju da mi se pomogne i hvala puno ali pogledajte

http://www.youtube.com/watch?v=RM08wGmR ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=Z5sumRH7GTI

poslushajte ... ne znam.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Mar 2009, 03:34

This one is the Affinity series, no bullet.
Komentar postavljaca prvog videa.

A povodom ovog drugog, pa ne znam... meni softverske simulacije pojacala iz Amplitubea bolje zvude, iskreno. :)
Ali, ako se tebi dopada - super!

A evo onog sto ti hoces da kupis:

Ne znam da li se nije nastimao, ili se gitara i ne moze bolje nastimati... Jezivo, sve u svemu...

http://www.musicgearreview.com/reviews. ... et%20Strat

Bas smo krenuli da te ubedjujemo. Prvu gitaru ces svakako menjati, pre ili kasnije, ako ostanes u muzici, al' mozes da priustis ipak pristojniju gitaru od ove, malom preraspodelom sredstava. :D

sl0e

Post by sl0e » 08 Mar 2009, 14:09

Pazi, sto se prvog klipa tice, ako sam dobro pogledao vrat, radi se o starijem Squier-u, dakle, nije ovaj "moderni" Squier, nego neki matori iz 80/90-ih. Iskusniji clanovi foruma ce ti reci da je to dobar Squier, tj. da je ta gitara dobra kupovina. Nazalost, danasnji Squier-i nisu ni blizu tom zvuku/kvalitetu.

Najbolje je da odes jedan dan od Mitros-a i da trazis da ti daju da probas kombinaciju MG+Squier. Onda mi necemo morati da te odvracamo od kupovine toga :ziveli:

EDIT: Nemoj da uzimas Youtube klipove kao merilo zvuka nekog instrumenta/pojacala/efekta :)

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 08 Mar 2009, 14:44

e ljudi evo ovo je identichna gitara onoj koju zelim da kupim.

http://www.youtube.com/watch?v=-heqAeNraZQ

*sloe dechko svira pepperse prema tome meni i tebi che se posebno svideti klip :)

ima i dosta pozitivnih komentara.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 08 Mar 2009, 14:45

Izvini, koliko dugo sviras gitaru?

Evo, ja te jos jednom molim da NE kupis ovu gitaru.
Dodaj onih ~150 evra namenjenih za pojacalo i dobices znatno bolji instrument. Ovo bi prerastao za godinu - dve (najvise!) i brzo bi shvatio da si uludo bacio novac.

250-300 e za gitaru -> ustekas se u Amplitube, skines Asio4all drajvere, dodje devojka sa basom i sta ti vise treba? :D

sl0e

Post by sl0e » 08 Mar 2009, 14:55

Hm... Ovaj "review", "demo" ili kako god, je na clean-u, verovatno na nekom malom pojacalu, i ovo definitivno nije ono na sta treba da obracas paznju. Again, za pravi uvid u zvuk ove gitare moras da je probas. Vec sam ti negde rekao da kao reper uzmes zvuk pravog Strat-a. Posto ne planiras da potrosis toliko novca na gitaru, onda makar trazi nesto sto je as-close-as-possible :)

CharlieFSA

Post by CharlieFSA » 08 Mar 2009, 15:13

Malo preko godinu dana sviram ... imam ove gitare

Image

To levo je Squier tele affinity samo mu je skinuta ona bela plastika. Ovo desno je Maison neka kopija Gibsona 335.

I fender frontmen 15w pojachalo ali mu dosta nije dobro i kupljeno je polovno onako za dzabe samo da imam za pochetak.

E sada ja bih jako zeleo tog strata :) znam da je dechiji razlog ali eto voleo bih tu gitaru zbog Johna ali stvarno svi govore da je krsh.
Mada gledajuchi i slushajuchi klipove nisam stekao bash tako losh utisak.

http://www.youtube.com/watch?v=Nc1m-plHE2c

Post Reply