Dragi Kadenca, ti, kao i jos neki koji su se pojavili ovde NA KRATKO, (onaj Bolence na primer) uzeli ste da kritikujete moju "skolu" i NE procitavsi P R V U P O R U K U u toj temi... posto vas (ne persiram, nego se obracam mnozini) mrzi i tesko vam je da citate SVE STO JE NAPISANO evo ponovo cu da je ovde prekopiram!!!!!
Drage moje i dragi moji...
U ovoj temi cu probati da vam priblizim sviranje gitare...
Postoje mnogi nacini da se gitara nauci, neki laki, neki teski ali svi vode jednom cilju. Da svako nauci da svira gitaru.
Ovo nije skola od pocetka...
Akorde, i neke druge osnovne stvari...mozda u nekoj drugoj skoli... ili to sve mozete preko knjiga ili sa drugovima. Ovde je samo data tehnika solo sviranja.
Elem... neke smernice....
Obracam se svima ma koga da ste nivoa znanja... zapravo ja i neznam kog ste nivoa znanja...tako da mi ne zamerite ako vam pricam nesto sto vec znate...
pokusao sam na sve nacine da vam olaksam tako sto sam "lekcije" uradeo u svim tehnikama koje jedan gitarista moze da zna...
Note, Tablature i graficki predstavljeno na vratu gitare.
Sledeca vazna stvar je da ce ova tema "skola gitare" biti zakljucana, a SVA pitanja, kritike, sugestije, pohvale mozete postavljati u temi >>Pitanja, predlozi, kritike, ispravke i mozda pohvale vezane za skolu gitare<<.
Pre nego sto krenete... ovo ce biti postavljano u razmacima od nekoliko dana...A za one koji se budu ukljucili kasnije, moj predlog je da gledate jednu poruku kao jedan cas...i da radite jednu poruku tj. cas dok je ne savladate!!! tek kada ste sigurni u ono sto je dato kao "zadatak" predjite na sledecu poruku tj "cas".
i tu imas ilink do teme koja je otvorena i u kojoj su me ljudi i kritikovali i ukazivali na greske!!!
Slobodno ALI slobodno me kritikuj, ja nisam od onih koji misle da su posisali sva vesla na ovom svetu, ja nisam isao u muzicku skolu, ja ne znam note, ja sam samouk i kao takav sam ucio odakle sam sve mogao, umeo i nalazio. Najvecim delom moje znanje potice od knjiga i video kaseta... a sve to mozes cuti u nekim temama gde sam okacio moje znanje...
Niko, ali niko mi nije pokazivao jer u Knjazevcu, maltene svi smo samouki, barem za rock, metal i ostalo. Naravno da ima i klasicara koji su sada u USA i osvajali su neke nagrade... ali JA od njih nisam mogao da ucim... obzorom da nismo u istom fahu... zar ne?
E sad, sto se skole tice,
1. Ima ovde na forumu nekoliko skola, ne vidim razlog da TI ili BILO ko drugi otvori svoju skolu. Ovako sticem utisak da dodjete (vi takvi) iskritikujete neciju "skolu" i kazete "dodjite kod mene da vam za 20-30 evra dajem casove... jer ovi na forumu nemaju pojma".
2. Sve ovo je radjeno na dobrovoljnoj bazi i bez dinara.. a misljenja sam da svako treba da izabere skolu i metod koji mu odgovara i da prati koju god skolu hoce. Uostalom bolje da uopste nauci gitaru... nego da luta okolo...
Na kraju ako neko zeli i hoce, uvek ce traziti vise i vise i shvatice na kraju kako treba... a ako mu niko ne pokaze, gde to vodi? Da posle tri meseca batali ... A velika vecina ljudi... zeli sad i odma da svira a ne da uci postepeno i polako, e tu je moja "skola" koja koliko-toliko pomogne i koliko je to moguce on-line daje neke smernice...
3. U skoli sam napisao, "ljudi ovo nije pocetnicka skola, ovo je nacin da vam priblizim SOLO sviranje, a ne da vas naucim da svirate.." valjda sam bio dovoljno jasan.... ogradio sam se... rekao ljudima da je to neki moj pokusaj da PRIBLIZIM solo sviranje ljudima koji imaju nekog predznanja... i onima koji mogu da prate ono sto im ja napisem...
4. znam da je teeesko da JA ili bilo ko uci nekog drugog on line, ali sam zato dao SVE moguce nacine da jedan gitarista moze da cuje i vidi sta je i kako odsvirano..
znaci tablature... note, tackice na vratu, MIDI zapis... i plus ako pita ja ili bilo ko drugi mu objasnimo u onoj OTVORENOJ TEMI...
5. Jedan drugi clan... rekao mi je da moja skola ne valja... rekoh. "Ajde molim te, napravi ispavke pa da ih unesem..." nije dosao vise...
6. opet ponavljam...i priznajem, metodologija jeste malo zbrda -zdola... ali i to sam napomenuo... ljudi, idite lekciju po lekciju... sve sto vas intersuje... pitajte..
7. Skolu sam zakljucao jer smo u razgovoru sa administratorima shvatili da bi bilo bolje zarad onih koji je citaju da bude pregledna, a ne da izmedju lekcija ima milion postova koji bi isli u off topic do 101 i nazad...
zato je NAMERNO data jos jedna tema... na ovoj adresi...
viewtopic.php?f=15&t=1638
a sama skola je ovde
viewtopic.php?f=15&t=1637
Mislim daaajte bre ljudi. Nema apsolutno nista protiv da i TI ili bilo ko DRUGI napravi skolu, ali nemojte da kritikujete i da dajete uvijene odgovore nego sednite i napravite temu i postujte do mile volje!!!! aman ... i citajte sta je napisano u
postovima na koje se zalite... na internetu ima mnoooogo skola... niko ne brani da i jedan forum ima milion... ja cu prvi koji ce je pogledati...!!! nisam ni ljubomoran ni prepotentan, niti ne znam sta... ali stvarno...
Dosta mi je onih koji dodju i iskritikuju nesto (ne samo tu fuckin' moju skolu, nego i mnogo toga) i daju neka objasnjenja, a ti odgovori su jos nerazumljiviji nego moja "nerazumljiva" skola... i NESTANU SA FORUMA... A kao sto vidis i ti i ostali JA nijednu kritiku nisam obrisao, niti molio da se brise...
Nije ovo bilo samo protiv tebe, Kadenca, nego sam rekao ono sto me nervira odavno...
Postujem tudje znanje, i postujem tudje misljenje... i ne idem okolo i kritikujem sve u smislu "pa ja bih to bolje uradeo" (obrati paznju na navodnike), nego sednem i uradim nesto... pa kom opanci tom obojci!!! Nisam ja ni Satriani , ni Vai ni Gilbert... ali ono sto znam... to sam i spreman da podelim sa ljudima
A TI?