Hteo si reci peti prag, zar ne?Razmak od celog tona bi bio kada bi ste pritisnuli treci prag (ton C) a posle sedmi prag ( ton D) to bi bio ceo ton.

Moderators: dejankuki, Reverse
Hteo si reci peti prag, zar ne?Razmak od celog tona bi bio kada bi ste pritisnuli treci prag (ton C) a posle sedmi prag ( ton D) to bi bio ceo ton.
Da, apsolutno.... znaci. ko radi taj i gresi... to sam vec nekoliko puta rekao...friedman wrote: Hteo si reci peti prag, zar ne?
Elem...
IONIAN (cita se Jonijan)
DORIAN (Dorijan)
PHRYGIAN (Frigijan)
LYDIAN (Lidijan)
MIXOLYDIAN (Miksolidijan)
AEOLIAN (Aeolijan)
LOCRIAN (Lokrijan)
Duane wrote:Jonski, Dorski, Frigijski, Lidijski, Miksolidijski, Eolski i Lokrijski.... mislim nekazem da je pogresno onako ili nesto, samo mislim da je to jedan detaljcic koji moze lako da se promeni a bilo bi lepo pricati maternjim jezikom... da molove nezovemo "majnori"... xD
Aha, a kad smo vec kod maternjeg jezika, bilo bi lepo da ne kazem pises odvojeno kao sto osnovna gramatika zapoveda.Duane wrote:Jonski, Dorski, Frigijski, Lidijski, Miksolidijski, Eolski i Lokrijski.... mislim nekazem da je pogresno onako ili nesto, samo mislim da je to jedan detaljcic koji moze lako da se promeni a bilo bi lepo pricati maternjim jezikom... da molove nezovemo "majnori"... xD
No, I don't actually... Ovo je forum, pa je pisana forma u upotrebi, ali ako zelis da izgledas nepismeno that's just fine with me.Duane wrote: greenthumb mi upao... elem... ja kad pricam s' nekim on nemoze da skonta da li ja spajam to ne sa kazem ali moze dosta dobro da konta ako kazem dorian modus... if ya kno' what i mean...
Naravno da gresi, bez gresaka se ne mozeDa, apsolutno.... znaci. ko radi taj i gresi... to sam vec nekoliko puta rekao...![]()
MY BAD!!!
already ispravljeno, a molim sve ostale koji citaju ovu "skolu" da mi ukazu na sve propuste... ponavljam... ziv sam covek... pogresi zvako...
friedman wrote:
Imam neki predlog, mogao bi na primer napraviti Three-notes-per-string dijagram za svaki modus. Naravno samo iz jednog kljuca (root-a) jer se sve pozicije mogu pomerati. Secam se da sam ovo dugo vremena trazio dok nisam odustao i odlucio da sam sebi nacrtam. Trebalo mi je poprilicno vremena dok nisam skontao princip po kome se prave, ali sad imam sve nacrtano (svojerucno), pa ako ti bude trebalo za skolu...
E , sad moram da vas pitam… DA LI STE SAVLADALI skale i pozicije???? Jer da bi presli na sledeci „cas” morate da znate i njih i to SAVRSENO!!!
Ajde budite iskreni !!!
Jeste li SIGURNI DA ZNATE SKAZLE I POZICIJE????
E onda vec znate I moduse ili starocrvene skale…
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest