Najveci problem na svim forumima vezanim za ucenje sviranja gitare su tzv. sveznalice - likovi koji stvarno aktivno i kvalitetno sviraju duzi niz godina, ali su bar u pocetku, jedno 3 godine, strebali teoriju kod nekog cice dok nisu
naucili sve skale, pentatoniku, moduse, legato, stakato, arpedja....jednostavno ljudi znaju teoriju, imaju je u malom
prstu - svaka im cast.... medjutim, ja nisam imao od koga da nabuksam sve to, SVE , ali bukvalno SVE sam ucio sam,
pocevsi od "Crnog leptira", pa do Satrijanija i Hendriksa... moja najveca greska je sto nisam skapir`o da mi je teorija
jako potrebna, pa sam solaze skidao preko tabova... i sada - haos.. Ako zelim da uradim neku svoju stvar, sve to ide
nesto sporo, tuc-muc, solaze jako slabo,gotovo nikako i uradim... Ista stvar i sa skidanjem pesama - uglavnom je za to zaduzen GP5, a ja ne bih hteo da sednem u fotelju, citam tabove i skidam solo iz Sweet child o` mine - to moze i
moja baba, koja se razume u muziku kao u spejs-satl... I tako, resim ja da potrazim pomoc na nekom od foruma i pocnem
od 2akordi.net-a,i naravno muzickog-foruma.... Kad tamo - sveznalice koje ti satro nesto objasnjavaju a u stvari te
ne nauce nicemu....Cisto, da izvinete, izivljavanje... Prvo ti kazu kako ce sve objasnjavati postepeno i slojevito i onda - TRAS!!! predju sa C-dur lestvice na lokrijski flobulonizom koji je nastao od kvinte menizmaticne neume iz diminantnog C koji se krece preko A# koji je finalis....I slicne gluposti... A pre toga vam ispisu na 5 strana kako se zove koji deo gitare,
kako se dzitra i stima, koji broj telefona da okrenete ako vam rikne pojacalo.... A sve to sa ciljem da pokazu kako sve znaju i da bi njihovo znanje izgledalo vece...misi`m sta reci..? Ako covek hoce da pomogne nekome (a tome ovaj Forum i sluzi, zar ne? ) onda ne bi trebalo da objasnjava uvek kako da nastimujete gitaru i sta je fretboard, mislim da ogromna vecina ljudi koja dolazi na Forum to vec zna,samim tim sto je dosla dovde, vec zna neke najosnovnije stvari.... A uzgred, to je i najlakse objasniti.. A kada se pojavi neko ko je samouk i vapi za osnovama teorije, eto ti 5-6 Malmsteena koji raspredaju pricu i lokrijskoj lesvici, koja se koristila u V veku, pa ako hoces nju da upotrebis idi iz terce,preko duodecime,trte-mrte....I na kraju, nista..znas manje nego sto si znao.... MIslim, nikom ne umanjujem znanje, tim ljudima svaka cast na znanju, koje je veliko i korisno...Ali ako vec hocete da se hvalite kako znate svih 347128471 skala i kako ste primetili da Vai u 43434 taktu u toj i toj pesmi koristi tu i tu varijaciju toga i toga, onda ne otvarajte postove sa temama
"gitara za pocetnike" i tamo da preskacete najosnovnije stvari...Jer i ja sam pocetnik, iako znam i Johnov intro sa RHCP koncerta na Slane-u za Califonication i Blues u parku i tako to...Jer najlakse je skinuti Little wing sa taba, ali napisati tako nesto - mogu tri coveka na svetu.... A ja bih hteo da i sam napravim nesto kvalitetno, sto ce se pre svega meni svidjati...A to ne mogu bez pomoci nekoga ko je zaista spreman da pomogne... a takvih ovde ipak ima mnogo - primetio sam da ljudi kojima sam se preko PP obratio stvarno zele da pomognu, da su izuzetno ljubazni i otvoreni ali opet, imas dva-tri sveznajuca na Forumu i...mas` u propas`....

No offence - keep rockin`