Shred.

Moderators: dejankuki, Reverse

Adamantum

Shred.

Post by Adamantum » 20 Sep 2007, 12:21

Sad, znam od prilike sta je shredding, ali hocu da vidim sta TACNO podrazumevamo pod tim pojmom.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 20 Sep 2007, 12:53

http://www.youtube.com/watch?v=NPUMze4CEYs

Evo objasnjava covek bas ono sto tebe zanima :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 20 Sep 2007, 13:09

"Please do us all a favour and try NOT to be one of those mechanical robot shreders with no emotions that plays fast and tasteless and just unmusical".

izmenio Fox IV zbog sitne gramatičke greške ;)

Sto isto vazi i za onu temu o skolama za gitaru.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 20 Sep 2007, 13:34

dejankuki wrote:"Please do us all a favour and try NOT to be one of those mechanical robot shreders with no emotions that plays fast and tasteless and just unmusical".

Ecaxtly 8)

WildChild

Post by WildChild » 26 Sep 2007, 00:51

Ako zelis da vidis sta je shred - check this link - http://www.youtube.com/watch?v=krRgIu2bbeY

@dejankuki & Critical - ne slazem se sa izjavom tog lika, jer ne mozes reci da nesto zvuci uzasno, zato sto je sve subjektivno. Npr. meni se shred tog lika nije svideo, jer zvuci uzasno(meni), a i gresio je nenormalno...

Critical
PedoBear

Post by Critical » 26 Sep 2007, 08:53

Naravno ,to je tvoje misljenje , postoji veliki borj likova koji su kao roboti ,primera radi Kirk ,ima on super solaza ,odlicnih melodija ,ali da ga stavis da solira / improvizuje uzivo to je takva monotonija ,uvek jedno te isto samo da je brzo,posebno ona njegova vracanja Em skale kada krene od 22. praga i to mozes cuti u dosta njegovih solaza.

Sto se tice ovoga sto je rekao covek ,pa svi mi valjda tezimo da nam solaze budu i brze i muzikalne ,zar ne? Nemoj mi reci da ti ne tezis ka tome? :lol:

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 26 Sep 2007, 11:31

WildChild wrote: @dejankuki & Critical - ne slazem se sa izjavom tog lika, jer ne mozes reci da nesto zvuci uzasno, zato sto je sve subjektivno. Npr. meni se shred tog lika nije svideo, jer zvuci uzasno(meni), a i gresio je nenormalno...

Jeste sve subjektivno, ali point is:

U mom okruzenju postoji lik koji ima feeeenomenalnu tehniku....odlicnu koordinaciju....svira super cisto.... ma jednostavno. nema greske.

Ali...

Kad on svira, stvarno kao da slusam robota!!! Znaci sve je bez emocija... posle 15 minuta ja pocinjem da se nerviram, jer to sto cujem je bezlicno. Toliko "perfektno" da jednostavno mi dodje da mu sabotiram kabli i pregrizem ga. Isprogramirano, jos malo pa MIDI.

Drugi lik, ne svira perfektno, cak ima glupih gresaka...ali lepo sklapa shreding i lepo ga je slusati..

Treci lik, ima super shreding i ima emocije i njega je lepo slusati, ali... (eh to ali...) kako god pocne da svira nesto, prepoznam stil i solaze nekog vec poznatog. Vai, Battencourt, Petruchi....

To je ovaj lik hteo da kaze ovo recenicom...

A mislim da sam i ja nesto slicno rekao....

Fazon sviranja nije da licis na nesto, vec da "uneses" sebe u sviranje. Da te neko prepozna po solazi ili po necemu gde ce svako reci. Evo ovaj solo svira Wildchild, cujem mu "potpis".

Ja sam prepoznao Vai-a u jednnoj pesmi grupe P.I.L (rock-punk band) a da nisam imao pojma da je gostovao na tom albumu....tek kasnije je ta moja tvrdnja bila i potvrdjena.

O tome je rec.

I da sve je subjektivno. Eto ja ne volim Malmsteena a osoba B ga obozava, ali Yngvie je Yngvie...ima svoj stil koji ga ODVAJA od drugih. Kljucna rec "odvaja"...

Witchfinder General

Re: Shred.

Post by Witchfinder General » 21 Sep 2008, 13:01

http://rapidshare.com/files/147104073/S ... 1.gp4.html

eo ti shredding,tj vezbe za isti =)

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 21 Sep 2008, 15:26

zato hendzu smatraju za najveceg od sviju(i to je naravno subjektivno al kad na mnogo mnogo anketa i intervjua sa muzicarima kazu da je on najbolji onda to znaci nesto)... jer je imao super tehniku i veliko veliko veliko srce... xD

ja nevolim taj izraz shred, sam po sebi kao da opisuje neko deljanje drveta, sto sviranje gitare ne bi trebalo da predstavlja, a satrijanija i slicne ne bi stavio pod "shreddere" jer oni definitivno obozavaju to sto rade i to je ono sto i zele da dobiju a to sto imaju vrh tehniku ne bi trebalo da bude jedini kriterijum za shreddera... ako je tako onda je joe pass shredovao dok je chika malmstin pisikio u pelene xD

Grunger90

Post by Grunger90 » 21 Oct 2009, 00:58

nije sve u brzini,postoji milion drugih "sporih" gitarista koji znaju da unesu emocije. To je po meni bitnije nego da odsviras milion nota u sekundi

Mafi

Re:

Post by Mafi » 21 Oct 2009, 22:50

dejankuki wrote:
WildChild wrote: @dejankuki & Critical - ne slazem se sa izjavom tog lika, jer ne mozes reci da nesto zvuci uzasno, zato sto je sve subjektivno. Npr. meni se shred tog lika nije svideo, jer zvuci uzasno(meni), a i gresio je nenormalno...

Jeste sve subjektivno, ali point is:

U mom okruzenju postoji lik koji ima feeeenomenalnu tehniku....odlicnu koordinaciju....svira super cisto.... ma jednostavno. nema greske.

Ali...

Kad on svira, stvarno kao da slusam robota!!! Znaci sve je bez emocija... posle 15 minuta ja pocinjem da se nerviram, jer to sto cujem je bezlicno. Toliko "perfektno" da jednostavno mi dodje da mu sabotiram kabli i pregrizem ga. Isprogramirano, jos malo pa MIDI.

Drugi lik, ne svira perfektno, cak ima glupih gresaka...ali lepo sklapa shreding i lepo ga je slusati..

Treci lik, ima super shreding i ima emocije i njega je lepo slusati, ali... (eh to ali...) kako god pocne da svira nesto, prepoznam stil i solaze nekog vec poznatog. Vai, Battencourt, Petruchi....

To je ovaj lik hteo da kaze ovo recenicom...

A mislim da sam i ja nesto slicno rekao....

Fazon sviranja nije da licis na nesto, vec da "uneses" sebe u sviranje. Da te neko prepozna po solazi ili po necemu gde ce svako reci. Evo ovaj solo svira Wildchild, cujem mu "potpis".

Ja sam prepoznao Vai-a u jednnoj pesmi grupe P.I.L (rock-punk band) a da nisam imao pojma da je gostovao na tom albumu....tek kasnije je ta moja tvrdnja bila i potvrdjena.

O tome je rec.

I da sve je subjektivno. Eto ja ne volim Malmsteena a osoba B ga obozava, ali Yngvie je Yngvie...ima svoj stil koji ga ODVAJA od drugih. Kljucna rec "odvaja"...

Totalno! Meni ucitelj stalno govori da nije toliko bitno koliko ce ko brze svirati nego uneti emociju. Npr na casu radimo improvizaciju bilo kakvu i ja se isprimam da sviram sto brze a na kraju on me ubija sa 5 tonova svoje. Bitno je uneti sebe kao sto rece covek :) Osecati :)

muki17
Urednik

Re:

Post by muki17 » 21 Oct 2009, 23:09

WildChild wrote:Ako zelis da vidis sta je shred - check this link - http://www.youtube.com/watch?v=krRgIu2bbeY

@dejankuki & Critical - ne slazem se sa izjavom tog lika, jer ne mozes reci da nesto zvuci uzasno, zato sto je sve subjektivno. Npr. meni se shred tog lika nije svideo, jer zvuci uzasno(meni), a i gresio je nenormalno...
jeste da je bilo davno,ali ovaj lik,svira mnooogoo brze nego sto njegova tehnika moze da podnese,sto donosi konstatno brljanje u svirci...ne cuje se lepo ovde,ali moze se videti na drugim SOLO radovima. :)

Grunger90

Post by Grunger90 » 24 Oct 2009, 13:54

Meni nije uopste bitan shreding, jer ne sviram takvu vrstu muzike,al npr stvarno se divim kad slusam satrianija,malmsteena i vai a,divim se u brzini,al ako neznas da ubacis emocije slusalac ce se smoriti. Zato su meni Hendrix i Satriani neprevazidjeni sto se emocija tice,kao sto bi rekao jedan moj drug: kada slusam satrianija kao da mi njegova gitara nesto govori..

Highway One

Re:

Post by Highway One » 28 Oct 2009, 22:33

Critical wrote: Svi mi valjda tezimo da nam solaze budu i brze i muzikalne ,zar ne? :lol:
Exactly :D
Ja nekad obozavam da slusam shredd soloe , ali ponekad ne mogu da slusam Malmsteen-a(ciji sam veeeliki fan),jer krene onako samo da vrti skale u negoled sve u trijes dvojkama, da to ni na sta ne lici.
Inace imam drugara koji je sav u tom fazonu speed metal....Lik je veliki fan MAB(dovoljna je skracenica xD ) ,i super mu je tehnika , (mislim covek vezba arpedja pravilni trzanjem , i divim mu se zbog toga , ali zar nije jednostavno lakse uraditi sweep), ali kad god sviramo on krene da svira neke rifove gde je desna ruka trista na sat a ja jednostavno ne vidim tu osecaj(mozda jednostavno ne razumem tu muziku)
za mene je osecajan shredd ovo
(nisam fan megadeath-a , ai je ovo :bow: :metal: :bow: )
ili ovo

a tata rock shredd-a(po meni)

Solo je na 3:10
Mislim da je tehnika nesto od cijeg viska nikad ne boli glava , a osecaj je kad se prepustis sviranju

Bolix

Re:

Post by Bolix » 29 Oct 2009, 03:05

dejankuki wrote:"Please do us all a favour and try NOT to be one of those mechanical robot shreders with no emotions that plays fast and tasteless and just unmusical".

izmenio Fox IV zbog sitne gramatičke greške ;)

Shredding is having control over your instrument and being free of technical obstacles so your music is not limited by your playing ability.

Sviraj svoje postuj tudje.

Post Reply