Pocetnik sam u sviranju gitare (trenutno sam vlasnik el.gitare Yamaha Pacifica 112V), koju sviram nekih godinu dana.
Osnovne akorde sam savladao, i bez problema ih menjam, citao sam dosta o muzickoj teoriji, znam osnove skala, dosta citam o tehnici sviranja, ali jos to nije preslo u praksu

...e sad...sve bi bilo idealno kada bih uspeo da resim jedan problemcic, a to su moji prsti koji nece da me slusaju

Naime, srednji i domali prst nikako da se odvoje, i to mi smanjuje kvalitet vezbanja, posto kada rastegnem saku preko freta i zelim da odsviram minor pentantonsku skalu iz bilo koje pozicije, i pored sve zelje, ne mogu to da izvedem a da ne pogresim, jer mi se prsti nece razdvojiti negde na pocetku 3 praga u skali, i onda i mali prst gubi znatno na svojoj ulozi.
Cuo sam da postoje vezbe za finger stretching ali ja sve druge prste super rastezem po vratu, osim ova dva.
Drugar rekao da stavljam ping-pong loptice iznedju prstiju, ali nece...drzao sam satima izmedju prstiju, pa mi dosadi jer ne znam da li mozda postoji bolji nacin?
Sta predlazete posto me ovo dosta usporava?
I drugo pitanje, a tice se kretanja sa jedne zice na drugu.
Kada sviram skalu, nekako mi se prsti razlete (gledao sam na justin.tv nesto tipa flying fingers).Ali opet mi je jako tesko da idem sa jedne zice na drugu.
Verovatno je u pitanju neka tehnika (i naravno vezbanje), koja bih mi omogucila da ne zakacinjem zice, kada prelazim sa jedne na drugu. To se najvise uocava kada zelim da odsviram neki jednostavniji tab, i cim pocnem da sviram obavezno zakacim neku usput i to vise nije to...razumete...
Hvala i pozdrav!