evo i ja da se malo bacim na sirenje tehnike, ponavljam skale i tako to, isprobavam akorde, pa je i ovo doslo na red.
dajte finih primera koriscenja arpedja u ne-shred kontekstu. jos bolje, neki instrukcioni video. ne planiram da drkam sweep, verovano samo neki fingerpicking / alternate. znam, mogao bih jednostavno sam da nadjem tonove akorda svuda, u pravcu u kom mi se svidja, al ima li neko nesto vec sazvakano?
Arpedji u ne-shred kontekstu
Moderators: dejankuki, Reverse
Re: Arpedji u ne-shred kontekstu
ne kapiram sta trazis?
Cicmila!! wrote:ne kapiram sta trazis?

Uspori ovo:
Zanimljivo jer sam i ja radio na tako nekim idejama...Pa najbolje ti je da pogledash instructional Danny Gatton-a na tjubu, ima 7-8 delova i da posle svoje ideje bazirash na two notes per string pattern-ima i kombinacijama legato/fingerpicking.
u fazonu
----------------------------------
--------------------------------
-----------------------------
-----------s------------------
----------7-10-7------------- peta zhica
--8-7-8-----------8-7-8-------- shesta zhica
--t-----------------t-----------
gde bi ovo svirao koristeci 6-u i 5-u zhicu jelte, a na shestoj bi okidao trzalicom, a na petoj srednjim prstom. Ovako ja radim, a posle mozhesh svashta da kombinujesh...i da koristish i ostale prste naravno, probaj. Da, ovo t je za okidanje trzalicom, a s za okidanje sredjim prstom, sve ostalo je ili hammer on ili pull off, legato jelte.
u fazonu
gde bi ovo svirao koristeci 6-u i 5-u zhicu jelte, a na shestoj bi okidao trzalicom, a na petoj srednjim prstom. Ovako ja radim, a posle mozhesh svashta da kombinujesh...i da koristish i ostale prste naravno, probaj. Da, ovo t je za okidanje trzalicom, a s za okidanje sredjim prstom, sve ostalo je ili hammer on ili pull off, legato jelte.
cortex me je skroz skontao, a i ja sam budala sto ne napomenuh two-per-string patterne.Cortex wrote:Zanimljivo jer sam i ja radio na tako nekim idejama...Pa najbolje ti je da pogledash instructional Danny Gatton-a na tjubu, ima 7-8 delova i da posle svoje ideje bazirash na two notes per string pattern-ima i kombinacijama legato/fingerpicking.
u fazonu