Arpedji u ne-shred kontekstu

Moderators: dejankuki, Reverse

Post Reply
andrej]

Arpedji u ne-shred kontekstu

Post by andrej] » 12 Mar 2011, 12:40

evo i ja da se malo bacim na sirenje tehnike, ponavljam skale i tako to, isprobavam akorde, pa je i ovo doslo na red.

dajte finih primera koriscenja arpedja u ne-shred kontekstu. jos bolje, neki instrukcioni video. ne planiram da drkam sweep, verovano samo neki fingerpicking / alternate. znam, mogao bih jednostavno sam da nadjem tonove akorda svuda, u pravcu u kom mi se svidja, al ima li neko nesto vec sazvakano?

Cicmila!!
Pripadnik lepseg pola

Re: Arpedji u ne-shred kontekstu

Post by Cicmila!! » 18 Mar 2011, 01:22

ne kapiram sta trazis?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 18 Mar 2011, 07:17

Cicmila!! wrote:ne kapiram sta trazis?
:1:

Uspori ovo:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 18 Mar 2011, 07:25

Zanimljivo jer sam i ja radio na tako nekim idejama...Pa najbolje ti je da pogledash instructional Danny Gatton-a na tjubu, ima 7-8 delova i da posle svoje ideje bazirash na two notes per string pattern-ima i kombinacijama legato/fingerpicking.

u fazonu

----------------------------------
--------------------------------
-----------------------------
-----------s------------------
----------7-10-7------------- peta zhica
--8-7-8-----------8-7-8-------- shesta zhica
--t-----------------t-----------

gde bi ovo svirao koristeci 6-u i 5-u zhicu jelte, a na shestoj bi okidao trzalicom, a na petoj srednjim prstom. Ovako ja radim, a posle mozhesh svashta da kombinujesh...i da koristish i ostale prste naravno, probaj. Da, ovo t je za okidanje trzalicom, a s za okidanje sredjim prstom, sve ostalo je ili hammer on ili pull off, legato jelte.

andrej]

Post by andrej] » 18 Mar 2011, 09:48

Cortex wrote:Zanimljivo jer sam i ja radio na tako nekim idejama...Pa najbolje ti je da pogledash instructional Danny Gatton-a na tjubu, ima 7-8 delova i da posle svoje ideje bazirash na two notes per string pattern-ima i kombinacijama legato/fingerpicking.

u fazonu

----------------------------------
--------------------------------
-----------------------------
-----------s------------------
----------7-10-7------------- peta zhica
--8-7-8-----------8-7-8-------- shesta zhica
--t-----------------t-----------

gde bi ovo svirao koristeci 6-u i 5-u zhicu jelte, a na shestoj bi okidao trzalicom, a na petoj srednjim prstom. Ovako ja radim, a posle mozhesh svashta da kombinujesh...i da koristish i ostale prste naravno, probaj. Da, ovo t je za okidanje trzalicom, a s za okidanje sredjim prstom, sve ostalo je ili hammer on ili pull off, legato jelte.
cortex me je skroz skontao, a i ja sam budala sto ne napomenuh two-per-string patterne.

Post Reply