Planiram da počnem da učim da sviram klavir, ali pre toga bih htela da naučim kako se čitaju note. Do sad sam našla neke kratke textove i klipove, ali htela bih nešto opširnije, odake mogu lepo da naučim sve u vezi toga. Može li neko da mi preporuči neku knjigu na srpskom jeziku ili nešto što bi mi pomoglo? Hvala unapred.
Čitanje nota
Moderator: Critical
Čitanje nota
Pozdrav svima na forumu. 
Planiram da počnem da učim da sviram klavir, ali pre toga bih htela da naučim kako se čitaju note. Do sad sam našla neke kratke textove i klipove, ali htela bih nešto opširnije, odake mogu lepo da naučim sve u vezi toga. Može li neko da mi preporuči neku knjigu na srpskom jeziku ili nešto što bi mi pomoglo? Hvala unapred.
Re: Čitanje nota
Ili gore pomenuti Tajcevic, ili Solfedjo i Ritam za I razred osnovne muzicke skole.
ima li ta knjiga u pdf? ... 
Ima,guglaj malo.tamara11 wrote:ima li ta knjiga u pdf? ...
Moram da dodam jedan disklejmer.
Tajcevic je super udzbenik, ALI
Notni sistem, negde na sredini knjige, koji ima ispisane sve tonove kroz sve oktave u vecini izdanja nije tacan! Obrati paznju na to . . .
Tajcevic je super udzbenik, ALI
Notni sistem, negde na sredini knjige, koji ima ispisane sve tonove kroz sve oktave u vecini izdanja nije tacan! Obrati paznju na to . . .
Upravo.Metal wrote:Možda će zvučati glupo,ali u knjigama za osnovnu školu(3.-6. Razr)nalaze se lekcije o notama.Meni su te lekcije ostale u sećanju i dan-danas iako završavam srednju školu koja nema blage veze sa muzikom.
Dosao je nastavnik i nacrtao klavijaturu. Onda je rekao da ispred svake dve crne dirke ide "Do".
Tako sam naucio da sviram klavir.