problem sa tremolom (podesavanje)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nikolic025

problem sa tremolom (podesavanje)

Post by nikolic025 » 11 Jun 2009, 18:26

E,ovako:

Kupio sam po prvi put u zivotu Fender American Standard,u pitanju je gitarica iz 1996. godine,sve originalno,HSS Seymour Duncan u bridgeu,radjena samo ta serija povodom 50 godina Fendera,odlicno ocuvana i odlicno radi.

E,sada,ja ne koristim tremolo,a ni vlasnik pre mene,pa kad sam ubo rucicu,nisam mogao da se snadjem,kako sam je zavrtao tako je pozadi kacila telo,a iznad zica je bila u oblacima...???

Onda sam seo za komp i pronasao ovaj sajt http://www.callahamguitars.com/blocks.htm

Skinuo sam tremolo i isto tako krivo je izbusena rupa.Evo i slicica

Image

Image

E,sad kako ja da podesim tremolo da bi mi rucica normalno legla?

Hvala u napred!

P.S. Poslacu slike kako lezi na gitari,cim je namontiram i uslikam itd..

Funkomat
MF veteran

Re: problem sa tremolom (podesavanje)

Post by Funkomat » 11 Jun 2009, 19:47

Ta rucica lezi normalno.
I ja sam mislio da je fender napravio gresku kad je busio jer i meni standardna rucica stoji jako visoko od tela. Mada ne kaci telo sa druge strane...
Fora je u tome sto je taj bridge napravljen da stoji ovako:

Image

Ako hoces da ti tremolo bude pribijen uz telo, moraces da se pomiris sa tim da ricica stoji visoko a ako ti je ok da odstoji, imas uputstvo za podesavanje na fenderovom sajtu.

nikolic025

Post by nikolic025 » 11 Jun 2009, 23:30

Cek,to znaci da je normalno da iznad zica stoji malo vise,a nazad iznad tela da je blizi?!? :?:

b-Looser
MF veteran

Post by b-Looser » 11 Jun 2009, 23:58

nikolic025 wrote:Cek,to znaci da je normalno da iznad zica stoji malo vise,a nazad iznad tela da je blizi?!? :?:
Ne, nego ti je zadnji deo bridge-a odignut od tela.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jun 2009, 02:21

Zadnji deo kobilice mora da bude odignut od tela kako bi ti rucica lepo stalaja (ne previsoko napred i da ne kaci nazad) a normalno je to da je navoj u tremolo bloku kos.

Sava

Post by Sava » 12 Jun 2009, 10:20

Samu ručicu možeš da iskriviš, odnosno malo ispraviš, ali ti to ne savetujem. Ispravno podešen most stoji paralelno sa telom, a tada ručica ide malo "u nebo". Međutim, kada malo navikneš videćeš da je to ispravno. Pokušaj da sviraš recimo Shadowse držeći tremolo ručicu i videćeš da to onda ide lako. Drugo, postoji i fora i efekat pritiskanja ručice i tada je nezgodno ako je ona u startu suviše niska. Sve u svemu kada malo uvežbaš videćeš da je to sve kako treba.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jun 2009, 10:35

Sava wrote:Samu ručicu možeš da iskriviš, odnosno malo ispraviš, ali ti to ne savetujem. Ispravno podešen most stoji paralelno sa telom, a tada ručica ide malo "u nebo". Međutim, kada malo navikneš videćeš da je to ispravno. Pokušaj da sviraš recimo Shadowse držeći tremolo ručicu i videćeš da to onda ide lako. Drugo, postoji i fora i efekat pritiskanja ručice i tada je nezgodno ako je ona u startu suviše niska. Sve u svemu kada malo uvežbaš videćeš da je to sve kako treba.
Pa da ali ako iskrivi rucicu da mu lepo lezi sa strane zica, sa druge strane ce mu jos vise udarati... :?

nikolic025

Post by nikolic025 » 12 Jun 2009, 11:52

Ma,ja cu to lepo kod Kikija ili kod Rase da odnesem (ko bude slobodan),da mi on lepo sve podesi...

Hvala jos jednom!

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 12 Jun 2009, 13:29

Sto bi rekli wow gejmeri... NP. :lol:

Post Reply