Nabavka materijala za izradu magneta (pickupa)?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Stealth

Nabavka materijala za izradu magneta (pickupa)?

Post by Stealth » 16 Jun 2009, 10:11

Stvorilo mi se preko ljeta malo više slobodnog vremena pa reko', da probam namotati vlastite pickupove. :metal:

Literature sam se nakupio (našao čak i kopiju Jason Lollarove knjige), osnovne alate imam (magnetski kompas, pilica za metal, fino podesiva bušilica, turpijice itd.) ali sam naišao na problem s materijalom. Vitroplast (tj. materijal za tiskane pločice) nije problem jer ga ima k'o blata po dućanima s elektronikom, a to sam mislio koristiti za flatwork (gornju i donju plohu bobine).

Problem je - gdje nabaviti magnete i žicu na području HR ili ex-YU? Svi veći shopovi koje sam provjerio nemaju dovoljno finu žicu, a za pickupove znam da ide ili 0,05mm 43AWG ili 0,06mm 42AWG. S druge strane, ni s magnetima nije bolje jer jedini dobavljač NIB (neodimijskih) magneta traži minimalnu narudžbu od 550 EUR! Namjeravao sam nabaciti i NIB i Alnico magnete pa da se poigram sa svim vrstama...

Ima netko ideju? :(

Rocket Roll

Re: Nabavka materijala za izradu magneta (pickupa)?

Post by Rocket Roll » 16 Jun 2009, 11:08

Može li nešto slično ovom?

http://kelco.rs/katalog/komponente.php?q=alnico

Što se žice tiče - http://www.maneksdoo.com/.

Stealth

Re: Nabavka materijala za izradu magneta (pickupa)?

Post by Stealth » 16 Jun 2009, 12:36

Nazvao sam lokalni shop koji prodaje elektromaterijal (ni nakon 10 dana nisu odgovorili na mail :ma bravo:) i imaju jeftino 42AWG (3,5 kg dođe 12€).
Hvala za Kelco, najvjerojatnije ću do njih kad idući put dođem do familije blizu BGa. :mrgreen:

Post Reply