Pmozite vašem moderatoru...
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
I ja sam imao taj problem, trazio sam ih svuda par meseci... Zatezao sam papagajkama sve dok mi nije otishao i lock shraf sa floyda kada sam odneo gitaru na servis u Sky pa sam trazio da mi zamene i na top locku... Lock shraf sa Floyda nema bukvalno nigde da se nadje! Na netu sam ga nashao samo na jednom mestu, neverovatno.. Koshta 1,5$ Meni su moj skratili pa nabili, kada se istrosi i taj navrtan gotov sam... Da ti naprave 6 srafova (lock srafova za floyd) traze 50eur!!! tako da cuvaj ih koliko mozhesh... Btw imash tezgu na buvljaku na kojoj sam 90% siguran da ima tih za top-lock samo ces mozda morati malo da ih skratis... mislim da imam negde vizitku ako ti treba br. tezge vichi...
Ja sam imao isti problem sa Kramerom 620.On ima FloydroseII i oblajznuo je saraf od H-zice,ali vaj koji drzi zicu u tremolu-jos gore.To znaci da nisam smeo puno da ga zavrnem pri fiksiranju zice i naravno rastimavala se gitara.E to je najvece sranje sa floyd gitarama i zato sam presao na Yamahu AES620 sa fiksnim bridgeom.Nijedan strugar nije mogao da mi napravi takav saraf jer celik mora da bube ekstra tvrd,a on se ne moze obradjivati struganjem vec metodom valjanja.Ne pokusavaj da ga trazis u gvozdjarama jer je to colovni navoj.Dobro mi je rekao prodavac u Mitrosu da bezim od jeftinih Ibaneza i Jacksona sa floydom Jer su imali dosta reklamacija na iste.Covek jace zategne zicu i oblajzne navoj i onda muka-dovoljno govori o kvalitetu celika.Zato nikad vise polovnu gitaru sa rloydrose-om u ruke.Fix bridge je zakon-manje boli glava