Les Paul - delovi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
McFLY

Les Paul - delovi

Post by McFLY » 05 Sep 2009, 02:49

Pozdrav!
Imam jednu molbu! Ako iko zna gde mogu kupiti (poruciti) nov,polovan vrat za Les Paul gitaru,puno bi mi znacilo!
I jos nesto,koji su DiMarzio magneti namenjeni za Les Paul (oznaka me zanima)? Jos mi nije stigao net,pa sam na telefonu, zato pitam ovakve stvari.
Hvala puno!

Historik
MF veteran

Re: Les Paul - delovi

Post by Historik » 05 Sep 2009, 10:36

Od magneta PAF-ovi (imas 2-3 opcije: Vintage sa poklopcem, PAF Joe i Air), za bridge poziciju lepo moze da dodje i Super Distortion (neka od postojecih opcija, isto ih ima 2-3) ili Tone Zone (koji moze i u bridge i neck, ali je malo masniji). Za vrat ne verujem da ima da neko prodaje, mnogo realnije je da dogovoris sa nekim majstorom da ti on izradi vrat. Prema informacijama kojim ja raspolazem to bi trebalo da kosta oko 100 evra, +-20e.

McFLY

Post by McFLY » 05 Sep 2009, 13:34

Historik wrote:Od magneta PAF-ovi (imas 2-3 opcije: Vintage sa poklopcem, PAF Joe i Air), za bridge poziciju lepo moze da dodje i Super Distortion (neka od postojecih opcija, isto ih ima 2-3) ili Tone Zone (koji moze i u bridge i neck, ali je malo masniji). Za vrat ne verujem da ima da neko prodaje, mnogo realnije je da dogovoris sa nekim majstorom da ti on izradi vrat. Prema informacijama kojim ja raspolazem to bi trebalo da kosta oko 100 evra, +-20e.
Hvala za info o magnetima...
Gde mogu da nadjem majstora,jel ima neko na forumu kontakt? I od kojeg drveta da mi uradi, s obziorom da na LP gitarama je mahagoni,ako se ne varam? A mahagoni drvo naci u Srbiji je nemoguca misija...

nebojsak

Post by nebojsak » 05 Sep 2009, 13:36

Ja bih ti preporučio Mirka Tasića, a kontakt imaš ovde.

Bobi

Post by Bobi » 05 Sep 2009, 14:20

Imas na dimarziovom sajtu onaj tone finder ili kako se zove ako se dobro secam... odaberes drvo, konfiguraciju magneta, koju vrstu muzike bi svirao i dobijes nekoliko varijanti odmah...

McFLY

Post by McFLY » 05 Sep 2009, 14:34

nebojsak wrote:Ja bih ti preporučio Mirka Tasića, a kontakt imaš ovde.
Hvala za link i preporuku! Jel zna neko ove majstore iz NS-a,tj kako rade svoj posao? Jer mi je lakse,imam drugara u NS-u... Prvensveno me zanimaju majstori koji imaju dugogodisnje radno iskustvo!
Ako je ovaj majstor iz Bg najbolji u svojoj struci,necu se premisljati...

McFLY

Post by McFLY » 05 Sep 2009, 14:35

Bobi wrote:Imas na dimarziovom sajtu onaj tone finder ili kako se zove ako se dobro secam... odaberes drvo, konfiguraciju magneta, koju vrstu muzike bi svirao i dobijes nekoliko varijanti odmah...
Aha,tnx... Ma procitao sam negde da imaju DiMarzio magneti specijalno za LP gitare, zato sam pitao...

Post Reply