Imaš onu temu sa adresama i ostalim kontakt podacima majstora, pa odnesi kod nekog koji je onako na glasu da on pregleda gitaru i da kaže svoje mišljenje. Ovako svi samo nagađaju, i ne mogu stvarno da ti pomognu.
Što se tiče veka žica, to je individualno, zavisi i od dnevne količine vremena sviranja, i od načina sviranja. Ja se svakako trudim da žice menjam na mesec dana, ali ako ne stignem da sviram onoliko koliko želim, stoje žice ponekad i 2 ili 3 meseca, ali retko se to dešava. I meni žice ne pocrne. Nije da se sijaju kao da su izašle iz paketa, ali definitivno ne pocrne. Istina, pre nego što odložim gitaru, prebrišem sve uredno. E sad, ako je baš upadljivo to da ti žice pocrne, to definitivno ima veze i sa nekom tvojom ličnom "hemijom". Neko ima masnu, a neko suvu kosu, neko se više znoji, a neko manje, a eto nekome žice na gitari od znojenja prstiju baš pocrne, a nekome ne. Ne znam nikakvo naučno objašnjenje po ovom pitanju, to je prosto tako. Nekoliko puta sam čuo da se neko žali kako Ernie Ball žice ne valjaju jer brzo pocrne, ali sam daleko češće čuo da su ljudi skroz zadovoljni s tim žicama. Na električnoj gitari ih koristim poslednjih 15 ili 16 godina, i nikad nisam imao ikakve probleme sa ovim žicama.
Svakako nemoj ništa sam da petljaš ako nisi siguran da umeš da isteraš to do kraja kako valja, samo može više da te košta nego da odmah ideš kod majstora.