Da li je moguce??? Ako jeste, kako???

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
HariSHA013

Da li je moguce??? Ako jeste, kako???

Post by HariSHA013 » 04 Oct 2007, 12:31

Hteo bih da ukrasim bass kao Sam Rivers iz Bizkita... Kao sto mozete videti na slici on ima led diode, ako se ne varam, u vratu... Da li je moguce da jedan smrtnik kao sto sam ja :) uradi tako nesto sa ovom mojom Yamahom RBX 170... Ako to moze da se uradi molim vas recite mi KAKO ? ? ? Hvala

Evo i slika kako to izgleda:

Image

Image

Image

:D :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 04 Oct 2007, 12:38

Pa takvi se "kitovi" - niz LEDova vezanih u lanac, a s druge strane baterija - negde i prodaju, baš u te svrhe. Ima ih i zelenih, i crvenih...

Verovatno bi moglo i u kućnoj radinosti, sama konstrukcija lanca LEDova, ali instalacija! To definitivno zahteva otvaranje vrata. Znači, imaš dva problema: da se napravi (ili kupi, poručivanjem "otamo preko") niz diodam i onda da se instalira kod majstora.

Imaš li mnogo para? Ako nemaš, trebaće ti dosta snalažljivosti :D

Fox IV
Unretired

Post by Fox IV » 04 Oct 2007, 12:56

U principu, sam lanac LEDova i nije tako teško konstruisati. Postoji na netu goooomila šema za to i uz malo lemljenja ili poznavanja nekoga ko ume da lemi, cela ta strana priče je prilično jednostavna.

E sad ono što je kolega Rocket rekao, instalacija... To je definitivno the tricky part. Diode bi trebale da idu uz truss rod što zahteva skidanje fingerboarda, modifikaciju markera (vade se napolje postojeći, buše se rupe na njihovim mestima, u rupe se unosi clear epoxy i kada se osuši onda se šmirgla dok se ne izravna sa fingerboardom.... u prevodu: mnooooooooooogo posla, nerviranja & živaca) i onda kada instaliraš lanac LEDova i uspešno isprvlačiš kablove do mesta gde ćeš da ti stoji baterija (što opet nije jednostavna stvar za pronaći na gitari) predstoji ti još i vraćanje svega u prvobitno stanje.

Zvuči komplikovano? I JESTE!!!

Raspitaj se kod nekih "viđenijih" majstora da li bi ti to uradili pa možda i naletiš na nekoga ko bi ti to mogao napraviti ali isto tako nemoj očekivati da ćeš dobiti uslugu za 100 dinara.

Cheers.

viden

Post by viden » 04 Oct 2007, 15:02

Verovatno će cena biti veća od cene basa kojeg imaš.

HariSHA013

Post by HariSHA013 » 04 Oct 2007, 23:55

U jeeee... Ja mislio, skrljam vrat, to tako uguram i ono svetli... Reko` nece to biti puno love i posla... :D Izgleda da nisam bio u pravu... Neinformisanos`.... :) Za te komplete od preko sigurno ne`am love jedva sam skrpio za ovu moju dragu gitaru koja je u vreme kada sam je ja pazario bila oko 290 jura... Za lemljenje bi i nasao ljude koji mogu da mi to srede. znam gomliu tih elektrotehnicara... Ali za stavljanje dioda u vrat... Uf... Mozda ako se potrudim i nejedem neko vreme i skupim lovu za tu kombinaciju sa majstorima... :) Ugl. hvala na svim informacijama... Ako nije frka zamolio bih vas jos da mi kazete neku, po vasem misljenju, okvirnu cenu za tu akciju... I naravno ko bi to mogao da odradi... Hvala... Peace! :)

Vercundus
Urednik

Post by Vercundus » 05 Oct 2007, 00:38

Jeftinije bi ti bilo da prelakiras tackice fluorescentnom bojom :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Oct 2007, 00:44

Bra-teee, svrati do Mirka Tasića i reci mu sa čime treba da se za*ebava, pa da vidiš kada ti proračuna koliko će da košta da on ostavi sve svoje poslove i nedelju dana budži tvoju gitaru... Bolje da imaš mnogo para.

John Birch prodaje modele sa takvim "osvetljenjem", ali ne prodaje "svetlašca" zasebno (i ne pravi ih od LEDova, nego od optičkih vlakana).

LEDove koje koristi taj Bizkit pravi i prodaje ->Sims Custom Shop<-. Ako se ne varam, najjeftiniji vrat (pošto Sims ne prodaje samo diode) košta 400 evra, a i on je za gitaru, tako da... Počni da štediš, pa da vidimo kroz jedno pet godina.

-------------------------------------------------

Image

HariSHA013

Post by HariSHA013 » 06 Oct 2007, 02:27

Rocket Roll wrote: pa da vidimo kroz jedno pet godina.
vise brate vise.... :? a kako mocno izgledaju te diode na ovim ibanezima.... ufffff.... :shock:

Zoll

Post by Zoll » 19 Nov 2007, 15:38

Hehe, da imao sam i ja ideju da budžim svog Ibaneza ovim čudima... al sad kad vidim koliko košta... možda se isplati jednog dana kad postanem zvezda, hehehe :P!
Zanima me samo da li to što se u vrat ubacuju diode može kasnije da utiče na ponašanje ili podešavanje istog i kako se sve to odražava na zvuk?

Post Reply