Jel ima u Beogradu neka custom shop radionica za gitaru?
Konkretno, zanima me da li je moguca promena inlaya na vratu? Hocu na Ibanezu RG 1570 da zamenim tackice necim fenski u PRS/JEM7V fazonu.
Kako jos mogu da 'personalizujem' i stilizujem gitaru, a da to ne bude nepovratno kao na primer scallop.
I jos mi treba savet u vezi sa promenom magneta. Hocu ova dva hamba V7 (N) i V8 (B) da zamenim. Jel dobro da stavim Dimarzio Evolution? Negde procitam da su jako losi na cleanu, a sa druge strane ja sam cleanom sa Vaijevog Evo-a odusevljen. Alternativa bi bila eventualno Breed / ToneZone kombinacija.
Custom shop servis?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Custom shop servis?
Velik je Beograd, imamo i to... Upravo tome i služi ovaj deo Foruma - ako malo prolutaš baš ovom temom ("Izrada i održavanje..."), videćeš da je ime druge "lepljive" teme u njoj "Domaći majstori za izradu i održavanje..."Kemfree wrote:Jel ima u Beogradu neka custom shop radionica za gitaru?
Moguće, ali nisam siguran da je isplativo. Pozovi i pitaj.Kemfree wrote:...zanima me da li je moguca promena inlaya na vratu?
Ako bolje pogledaš ovaj deo Foruma, videćeš da se, na primer, jedan od threadova zove "Ukrašavanje gitare..." Međutim je samo pitanje malo kontradiktorno - većina "personalizacija" na gitari je pomalo nepovratna. Možda bi mogao da promeniš hardver (tremolo, čivije, pickguard, itd).Kemfree wrote:Kako jos mogu da 'personalizujem' i stilizujem gitaru, a da to ne bude nepovratno...
Ne moraš da čitaš, možeš i da ih čuješ - na ->DiMarziovom sajtu<- imaš primere kako magneti zvuče, pa će ti neke stvari odmah biti jasnije... Vai zaista svira Evolution, ali ga to ne obavezuje da u studiju na svakoj bogovetnoj pesmi svira jednu te istu gitaru.Kemfree wrote:Jel' dobro da stavim Dimarzio Evolution? Negde procitam da su jako losi na cleanu...
Pisao sam pre nešto malo više od godinu dana kako sam izmenio lični opis na svojoj Ariji a sada upravo finiširam pripreme za doterivanje Ibaneza. Način je vrrrrrrlo jeftin a efekat sjajan. Što je najlepše u celoj priči, proces nije ireverzibilan i vrlo lako se layoput može ukloniti za svega par minuta a opet sa druge strane je vrlo postojan i otporan.

Upravo tako. Vai zaista na koncertima svira uglavnom EVO ali isto tako koristi još mnogo gitara iz Ibanezove game. U studiju se gama sasvim sigurno i proširuje i to vrlo verovatno i na gitare koje NISU Ibanezi tako da... U ovom slučaju ono što čuješ ne mora nužno da bude ono što misliš da si čuoVai zaista svira Evolution, ali ga to ne obavezuje da u studiju na svakoj bogovetnoj pesmi svira jednu te istu gitaru.

Gledao sam Vaija uživo pre tri meseca, i čovek je promenio gitaru posle svake pesme. E sad. bilo je dosta onih koje su tu samo zbog dizajna, tipa onaj 20th Ann. providan JEM, ili onaj VAI2K DNA, ali čini mi se da najviše poznatih pesama svira na Evo-u, osim For the love of god, za šta koristi Flo zbog sustainera. Inače sve su bili JEM-ovi, osim akustične. Tu je dve pesme svirao na svojoj sig akustari, pa je posle uzeo neku drugu. E sad, to što se čuje uživo ne može ni približno da se čuje na audio snimku. Zvuk je kao violina, i uživao sam u samom tonu, nevezano od toga da li svira neku melodiju, ili se trudi na napravi što kretenskiji vrisak.
Daj link ka tom opisu!
A što se tiče DiMarzio sajta...to je bre sajt proizvođača.
Naravno da će za svaki magnet da napišu da je najbolji ikad proizveden. A magneti nikako ne mogu da se procene po snimcima. Možda bi i mogli, kada bi snimci bili konkretna prezentacija, ali to su isečci iz pesama. Tu zvuk daju drvo, pojačalo, žice, wah, regal efekata, i pesme su uglavnom šred stvari...
Daj link ka tom opisu!
A što se tiče DiMarzio sajta...to je bre sajt proizvođača.

Magneti bi na toj gitari trebali da su sasvim ok. Ne vidim razlog zashto bi menjao magnete. Druga stvar, mislish da ako stavish EVO da cesh imati zvuk kao Vai? Jedna stvar je ta shto Vai(i vecina "velikih" muzichara koristi opremu(efekte, pedale, kabintete, kutije, pretpojachala itd) o kojom mi mozemo samo da sanjamo, a sve to "malo" utiche na ton. Druga stvar je u gitari, JEMovi nisu od "basswooda" kao ni vecina "pravih" ibanez gitara, a mislim da nije potrebno govoriti koliko drvo utiche na ton, a posebna pricha su stare gitara, od starog dobro osushenog drveta, pa su zato enormno skupe, jer tu nema shta da mnogo da koshta osim drveta.
Shto se tiche clean zvuka, opet je presudno drvo, jer tu magneti samo prenose ton, naravno ima i do magneta. Moze se nashtimati verovatno i na tvojoj gitari da ima pristojan clean, pisao sam o tome, tema se zove chini mi se !hint za hsh konf.... probaj, meni su u 4. poziciji bili aktivni singl i pola neck huma, tako da sam "ubo" premiju kada sam okrenuo neck hum.
Shto se tiche clean zvuka, opet je presudno drvo, jer tu magneti samo prenose ton, naravno ima i do magneta. Moze se nashtimati verovatno i na tvojoj gitari da ima pristojan clean, pisao sam o tome, tema se zove chini mi se !hint za hsh konf.... probaj, meni su u 4. poziciji bili aktivni singl i pola neck huma, tako da sam "ubo" premiju kada sam okrenuo neck hum.
Naravno da ne mislim da ću dobiti Vai zvuk, ali bih želeo tome da doprinesem onoliko koliko magnet dozvoljava. Lipa je koliko znam između jove i mahagonija što se zvuka tiče, a ja u principu volim masniji.
Inače, osim toga što na cleanu podseća na strat, bridge magnet je žalost.
Za neck i single ne mogu da kažem da su loši, a ni da su dobri. Neck je kao onaj masniji sa sustainom i to, a u kombinaciji sa singlom daje možda i previše čist i oštar zvuk, skoro kao akustična, tako ga ne bih okretao. Zadovoljan sam tonom u toj poziciji.
Inače pitam za clean zato što su Evo high output magneti sa nabijenim gainom koliko znam.
I šta mislite o breed/tone zone alternativi za evo/evo? Ili možda neka druga kombinacija?
Inače, osim toga što na cleanu podseća na strat, bridge magnet je žalost.
Za neck i single ne mogu da kažem da su loši, a ni da su dobri. Neck je kao onaj masniji sa sustainom i to, a u kombinaciji sa singlom daje možda i previše čist i oštar zvuk, skoro kao akustična, tako ga ne bih okretao. Zadovoljan sam tonom u toj poziciji.
Inače pitam za clean zato što su Evo high output magneti sa nabijenim gainom koliko znam.
I šta mislite o breed/tone zone alternativi za evo/evo? Ili možda neka druga kombinacija?
Pa ono, ako planirash menjati samo brigde magnet, onda je evo ok, a na neck mozesh staviti i evo neck(on bi trebao da bude ok na cleanu, trebao bi se moci splitovati, tako da bi ti i to bilo ok.
Ja sam na svog rg-a planirao staviti dimarzio magnete, prvo sam mislio staviti evo, pa paf, pa superdistortion, pa ovo pa ono, a onda sam skontao da praktichno necu dobiti nishta, jer mi je pojachalo prilichno loshe, jer ipak ono igra tu zavrshnu ulogu, tako da je bolje da uzmem bolje pojachalo.
Ja sam na svog rg-a planirao staviti dimarzio magnete, prvo sam mislio staviti evo, pa paf, pa superdistortion, pa ovo pa ono, a onda sam skontao da praktichno necu dobiti nishta, jer mi je pojachalo prilichno loshe, jer ipak ono igra tu zavrshnu ulogu, tako da je bolje da uzmem bolje pojachalo.