Ratko Markovic-Majstor za gitare sa iskustvom od 30god.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

BluesBoy

Ratko Markovic-Majstor za gitare sa iskustvom od 30god.

Post by BluesBoy » 31 Dec 2009, 10:35

Evo slucajno sam nasao ovaj link na netu, pa da podelim sa vama. Da li je neko cuo sa ovog majstora, ili jos bolje saradjivao sa njim? Meni deluje po ovome sto sam procitao da covek zna sta radi. :ziveli:

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/125860/ ... -fenderove

Stanko

Re: Radomir Petrovic-Majstor za gitare sa iskustvom od 30god.

Post by Stanko » 31 Dec 2009, 11:14

U šupi sam napravio parionicu, gde drvo mora da se otkuva i izbaci otrove i sušaru, gde odstoji da bi izgubilo na težini.
Hmmm ovo mi malo cudno zvuci, jedino ako novinar nije ukrasavao....

a i sere :D
Mogu ova moja čeda da sviraju svaku muziku, sve što poželiš, osim metala i hard-roka. To je već za tešku mehanizaciju, za instrumente bez duše - dodaje Ratko.
Mada bih voleo da vidim i cujem to sto radi...

EDIT: A i kakva je to rucno radjena gitara za 200e, ili je covek jako, jako velikodusan :)
EDIT2: Napljuvah coveka, mada mi nije to bila primarna namera ;)

BluesBoy

Post by BluesBoy » 31 Dec 2009, 11:19

Da i ja sam se zbunio kad sam procitao... u svakom slucaju u ponedeljak ce mi ovi iz blica poslati broj telefona pa cu ga cisto informativno kontaktirati, a i Cacak-Sevojno ima oko 70km tako da je vrlo moguce da cu otici da probam njegove gitare, ali to tek sledece godine, posto sam ove godine u ogromnoj guzvi :lol: :lol: :lol:

Stanko

Post by Stanko » 31 Dec 2009, 11:24

BluesBoy wrote:Da i ja sam se zbunio kad sam procitao... u svakom slucaju u ponedeljak ce mi ovi iz blica poslati broj telefona pa cu ga cisto informativno kontaktirati, a i Cacak-Sevojno ima oko 70km tako da je vrlo moguce da cu otici da probam njegove gitare, ali to tek sledece godine, posto sam ove godine u ogromnoj guzvi :lol: :lol: :lol:
Ocekujemo onda izvestaj :P :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 31 Dec 2009, 12:07

Akelja? Heheheh, 'ladno je to Ratko aka Akelja! Prvi "luthier" kog sam upoznao sa nekih 15-16 godina (sto ce reci pre 13-14). U to vreme je imao izbor od 5-6 nekakvih kopija svega i svacega, uglavnom se bavio popravkom instrumenata i mislim da je istina da je "namotavao" magnete za Melodiju. Jednu gitaru je kupio moj drugar tada za nekih 500 maraka a bila je to u stvari refinisirana (i to lose, nekakvim plastificiranjem, nije izgledalo lose, ali se jako lako "gulio" finis) Melodija kojoj je napravio nekakav HM vrat (Jackson look-a-like). Ostale su bile jos gore, u poredjenju sa Jolanama i slicnim krsevima tog vremena nije to bilo tako ni lose, ali dovoljno je reci da ne znam nikoga ko svira njegovu gitaru, tada a ni sada (pomenuti drugar je doticnu rasturio u delove i napravio neki Frankencaster). Secam se da je nosio neki njegov top model (Shaller FR, HSH, 80's fazon) Tocku, kad je isti nastupao u Uzicu, and I was like yeah right buddy, way to go :D
Tko zna, mozda su se stvari promenile od tad, ali tada je poslovao po Videnovim™ principima. Uostalom dovoljno je procitati zadnju recenicu da Vam bude jasno s kim imate posla "Mogu ova moja čeda da sviraju svaku muziku, sve što poželiš, osim metala i hard-roka. To je već za tešku mehanizaciju, za instrumente bez duše - dodaje Ratko."
Ko sazna nesto vise, nek pise, ja sam sav uvo :)

w437776

Post by w437776 » 31 Dec 2009, 12:21

zar niko nije primetio da u naslovu pise radomir petrovic, a covek se zove ratko markovic? :)

BluesBoy

Post by BluesBoy » 31 Dec 2009, 12:24

e pa DR. takav post se trazi, ja sam veruj mi bas radoznao, i cim budem nasao slobodnog vremena otici cu da probam gitare, mozda je situacija ostala ista a mozda se i nesto promenilo. Ako jeste onda mislim da je dobar dil da on napravi telo bez elektronike i hardvera za nekh 200e...

... ili se mozda varam.... :ziveli:

BluesBoy

Post by BluesBoy » 31 Dec 2009, 12:28

w437776 wrote:zar niko nije primetio da u naslovu pise radomir petrovic, a covek se zove ratko markovic? :)
hahahahaha.... vrh, ja se stvarno izvinjavam, ali meni je docek NG poceo od jutros (vinjak+coca-cola) i stvarno ne znam sto sm napisao to ime i prezime... :krstise: :O.o: :? MOLIM NADLEZNE ORGANE DA TO ISPRAVE... :ziveli:

Makinov

Post by Makinov » 31 Dec 2009, 13:05

Svirao sam jednu njegovu gitaru :) Kod Petra Jelica, a ne kod "Milana" Jelica, kako se navodi u intervjuu. :) Nego... Gitara je bila sva od oraha, tri single magneteta, ruchno motana, kobilica takodje ruchno livena, nista posebno :) Pickguard je bio na nekom 3D fazonu, nemam pojma, siv, ok je izgledalo... :) Na headstocku je pisalo "Ratko", lak je bio jako tanak, zbog bolje sustaina navodno, i bio je pomesan sa nekim sedefom, tako da se sva presijavala :) Zvuk, mnooooooogo visokih, nije mi se to svidelo :) Petar ju je ubrzo i prodao, jer mu je smetala, a svakako je dobio na poklon i da odradi marketing za istu :)

dejankuki
Ćale - moderator

Re: Ratko Markovic-Majstor za gitare sa iskustvom od 30god.

Post by dejankuki » 31 Dec 2009, 13:06

BluesBoy wrote:MOLIM NADLEZNE ORGANE DA TO ISPRAVE...

Nadlezni organ ispravio.. :ziveli:

bibliosmi

Post by bibliosmi » 16 Jan 2010, 16:21

Imao sam priliku da vidim i probam nekoliko gitara koje je izradio Ratko Marković i mogu reci da zaista zaslužuju pažnju.
Cene koje su navedene u tekstu nisu verodostojne jer ove gitare vrede mnogo više.
Naravno sve je pa i ovo stvar ukusa ali se kvalitetna izrada i pravi vintage rokerski ton ne mogu osporiti.
Evo i nekoliko fotki pa prosudite.
Image
Image
Image

michabass

Post by michabass » 16 Jan 2010, 18:25

Kačio sam pre neki dan intervju na TV u prolazu i čikica je izgleda neki fin čova... ali mu neću nikad oprostiti što je rekao da njegove gitare nisu za metal i hard-rock... :lol: :lol: Čovek seče granu na kojoj sedi?!

nenadnenad

Post by nenadnenad » 16 Jan 2010, 18:27

S`obzirom na Videna i broj postova , to sa slika moze biti bilo sta.

bibliosmi

Post by bibliosmi » 16 Jan 2010, 22:25

Moze biti bilo sta ali nije. Poznajem coveka i probao sam gitare koje je pravio.
Jednu svira i Randja iz Nevernih beba(slika1).
Sam pravi magnete a meni je nazanimljiviji zeleni esquire koga stvarno vredi cuti.
Inace ono u vezi hard roka je samo nespretna interpretacija novinara, ali to je sada tesko ispraviti.
Najbolje je uzivo se uveriti ili kontaktirati(o64/288-30-57,031/531-270)a evo jos nekih slidza...
Image
Image
Image

Markony

Post by Markony » 18 Jan 2010, 21:16

"Poznajem coveka i probao sam gitare koje je pravio.
Jednu svira i Randja iz Nevernih beba(slika1).
Sam pravi magnete a meni je nazanimljiviji zeleni esquire koga stvarno vredi cuti.
Inace ono u vezi hard roka je samo nespretna interpretacija novinara, ali to je sada tesko ispraviti.
Najbolje je uzivo se uveriti ili kontaktirati(o64/288-30-57,031/531-270)a evo jos nekih slidza..."
Image

Ako moze neka slika na kojoj se lepo vidi sta Randji pise na gitari ?
Cisto da otklonimo potencijalnu sumnju.
:ziveli:

Post Reply