Prošle nedelje sam pazario Classic Player '60s Stratocaster. Gitara je skroz fina i solidna, i tu nema baš nešto mnogo da se doda ili oduzme. Odradio sam setup sa 11-icama i stavio novu masku sa Seymour Duncan SSL-1 magnetima (nije da onim magnetima koji dolaze uz gitaru nešto fali, ali, SSL-ovi su ipak malo bolji, a, što je mnogo važnije, nisam morao da ih dokupim - sve sam te delove već imao od ranije). Dakle, što se drveta i elektronike tiče, sve je ok.
E, sad, problem je u metalu, to jest, onom parčetu metala ispot bridža. Tremolo blok je, je li, od cinka, a ne od čelika, kako je to ranije bio slučaj sa ovim CP Stratovima, kad su tek ušli u proizvodnju (cca. 2006. godine). Naručivanje preko interneta je za mene malo skupa igrarija u ovom trenutku (Callaham je prvo što mi je palo na pamet i zaista deluje impresivno, ali je moj budžet posle pomenute kupovine postao prilično skroman ). Voleo bih da razmotrim jednu mogućnost, a to je da dam nekome ko se time bavi da mi izradi taj deo.
Dakle, da li neko zna za neku radionicu kod nas koja bi, recimo, uz dostavljenu tehničku dokumentaciju, bila u stanju da izradi takav deo. Nešto mi pada na pamet da tako nešto nije baš izvodljivo, da je to ili preskupo ili da se radi samo u velikim serijama, ali, bolje da pitam nego da ne pitam. Pa, ako neko ima neku dobru ideju, neka kaže.