Izrada Akustičnog Bassa?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
kecap

Izrada Akustičnog Bassa?

Post by kecap » 20 Jun 2010, 02:05

Pozdrav,

evo setih se konačno da dođem na forum,i postavim temu.U glavnom dogovorismo se skoro ja i ortak da napravimo akustični bas...Naš plan jeste da uzmemo staru akustičnu gitaru, da joj skinemo zadnju kobilicu (tj celo drvo sa pinovima za žice,)napravimo novo za 4 bas žice,i da napravimo ceo vrat,s tim što bi verovatno kupili fretboard,ili bi ga mi sami pravili,ako pronađemo odgovarajuće drvo...E sad, svaka pomoć je dobrodošla jer smo veliki amateri, ovo je prvo što ćemo pokušati da odradim, čisto iz dosade....

Znači od prilike, koje drvo da uzmemo za vrat i glavu,koje za fretboard.Da li ima neko možda neku šemu bar za vrat,da znamo na kojim razmacima da stavljamo pragove,ili da skidamo sa nekog električnog basa.Predpostavljam da je vrat za bas duži s toga samo odlučili da odradimo novi vrat...

Eto negde ideja od prilike je izložena,sad čekamo odgovore...

Pozdrav...

theMadDoGbn

Re: Izrada Akustičnog Bassa?

Post by theMadDoGbn » 20 Jun 2010, 08:04

MIslim da to sto ste naumili jednostavno nece ici... Korpus od akustare je strukturalno preslab da izdrzi tenziju bas zica.

Stanko

Post by Stanko » 20 Jun 2010, 10:45

theMadDoGbn wrote:MIslim da to sto ste naumili jednostavno nece ici... Korpus od akustare je strukturalno preslab da izdrzi tenziju bas zica.
:1: To jednostavno nece da radi :) ako ste i dalje pri toj ideji, razmislite dobro :ziveli:

Sto se skale tice, za ubuduce da znas, u zavisnosti od duzine cele skale, da se izracunati tacan polozaj pragova, ima programa po netu koji to rade
npr - http://www.tundraman.com/Guitars/FretCalc/Index.cfm (uzeh prvi sa gugla)

Izbor drveta je prica za sebe, iskreno ne znam dal ima neke razlike za akusticni bas, ali za fretboard bi obicno isao rosewood ili ebony.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 20 Jun 2010, 12:09

Može to da ispadne fina zaebancija, probali su to ranije neki drugari, i ja sam spremio jednu kinesku akustaru za slično konvertovanje... nego sam previše lenj za takve stvari...

kecap

Post by kecap » 21 Jun 2010, 11:41

Gde je tu zabava???????? :D

Ok hvala svim,ako nesto ispadne javljam,ali i ja sam predpostavio da ce najveci problem biti za zice i koliko ce telo da izdrzi da izdrzi...

MetalFunk

Post by MetalFunk » 21 Jun 2010, 11:43

kecap wrote:

Gde je tu zabava???????? :D

Ok hvala svim,ako nesto ispadne javljam,ali i ja sam predpostavio da ce najveci problem biti za zice i koliko ce telo da izdrzi da izdrzi...
Takoooo je, zabane nemaaa!!! :P

Bozha

Post by Bozha » 21 Jun 2010, 15:22

kecap wrote:Gde je tu zabava???????? :D
Zabava je u kartonskoj kutiji:

http://www.edencompanies.com/bogdon/audiovideo.html

MetalFunk

Post by MetalFunk » 21 Jun 2010, 17:31

edit : "zabave"
damn you keyboard!

kecap

Post by kecap » 21 Jun 2010, 20:32

Bozha wrote:
kecap wrote:Gde je tu zabava???????? :D
Zabava je u kartonskoj kutiji:

http://www.edencompanies.com/bogdon/audiovideo.html
Hahahah e ovo moram da uradim :D :D :D :D xD al prvo cigar box guitar, posto sam ja inace gitarista,nego ovo pitam za ortaka koji trenutno nema net...

Post Reply