Pitanje za gluhu sobu

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
MrSm0g

Pitanje za gluhu sobu

Post by MrSm0g » 07 Aug 2010, 16:49

Wozdra... imam belaj :P....imam u planu uraditi neki manji studio....razmisljam o sledecem..imam Umproforski kontejner...uradio sam neki projekt na compu kako bih to izgledalo ali naisao sam na jedan problem...gluha soba..ako moze savjet od cega da napravim taj pregradni zid...(crveni zid na slici) od kojih materijala .

Evo i slika
Image
Lijep pozz

faks
Badmotorfinger

Re: Pitanje za gluhu sobu

Post by faks » 07 Aug 2010, 16:58

umproforski komtejner - znao sam da cemo pobediti :mrgreen:

taj zid možeš da uradis od dasaka (mozes i one falceve da napravis kao što su na brodskom podu, kod nekog stolara) dupleks, a izmedju stiropor npr.. (poliuretan,azmafon,uniformu okupatora :) ...)

MrSm0g

Post by MrSm0g » 07 Aug 2010, 17:21

faks wrote:umproforski komtejner - znao sam da cemo pobediti :mrgreen:

taj zid možeš da uradis od dasaka (mozes i one falceve da napravis kao što su na brodskom podu, kod nekog stolara) dupleks, a izmedju stiropor npr.. (poliuretan,azmafon,uniformu okupatora :) ...)
Ne kontam pobjedit u cemu ?? :P

Mrav

Post by Mrav » 07 Aug 2010, 17:50

ja ne bih bas daske, ja bih gredice, sa nekom finom ispunom od gorepomenutih, ali Fax je verovatno mislio na isto :)

Pobedili smo Nato valjda? ko ne misli da je tako :mrgreen: ?

Znaci gredice, ispuna od pomenutih materijala, i preko moze npr obicna lamperija (sa obe strane zida) koja ne bi trebalo da je skupa. Ja bih napravio nesto deblje taj zid, npr 30 cm, tako da bih pravio 2 rama od gredica za svaku stranu zida, ispuna izmedju (i naravno povezati strukturno, napraviti mesta za vrata, prozorche itd). Mrzi me da crtam sad, ali skapiracete valjda. U principu sve bih duplirao. duplo staklo, unutrasnje i spoljasnje na tom prozorchetu, dupla vrata itd :).

Pitanje? zar nece taj kontejner dosta da zvoni i prenosi zvuk? nisam siguran kakva je akustika toga, i sa betonom ljudi imaju problem da izoluju kako treba?

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 07 Aug 2010, 20:12

o da, nato moj bato :mrgreen:

pa tako nekako mrave,daske,gredice.. :ziveli:

Post Reply