potenciometri i kondenzator - vrednosti
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
potenciometri i kondenzator - vrednosti
Na gitari imam tri singla i tri pota od 250kom, kondenzator o.22.
Stavio sam nove magnete ali mi se gitara cuje mutno. Naso sam na netu da se preporucuju potovi od 500kom. Sad, neko kaze da je dovoljno samo promeniti vol. pot, a neko sva tri. I na kraju, da li treba menjati i kondezator ako su sva tri po 500kom, i koja je vrednost istog?
Stavio sam nove magnete ali mi se gitara cuje mutno. Naso sam na netu da se preporucuju potovi od 500kom. Sad, neko kaze da je dovoljno samo promeniti vol. pot, a neko sva tri. I na kraju, da li treba menjati i kondezator ako su sva tri po 500kom, i koja je vrednost istog?
Re: potenciometri i kondenzator - vrednosti
Pretpostavljam da si sada stavio tri hambakera?Dusan wrote:Naso sam na netu da se preporucuju potovi od 500kom.
potenciometar - što veću vrednost ima, više basova oduzima. ali. nemoj automatski satvljati 50MΩ, jerbo do neke vrednosti ti uopšte neće davati signal. uobičajene vrednosti su 250-500kΩ
kondenzator - što mu je veća vrednost, više visokih oduzima. uobičajene vrednosti su 0.022-0.047µF.
kondenzator - što mu je veća vrednost, više visokih oduzima. uobičajene vrednosti su 0.022-0.047µF.
možda si im faze pomešao?
Magneti su singlovi fender SCN. Na stranim forumima sam citao da neke serije fendera sa tim magnetima imaju i 1Mom potove, a negde sam procitao da Bill Lawrence preporucuje od 500. AJ samo neka neko kaze gde mogu da nadjem fender tip potenciometre od 500kom dobrog kvaliteta
mozda nije
Goran (gore sa reklame) mi je povezao te magnete, mislm da decko zna sta radigricko wrote:možda si im faze pomešao?
ako ima reklamu, to znači da zna šta radi... dobro.
anyway - platio si nekom da ti nešto napravi i to ne radi kako treba. nemoj ti razbijati glavu oko toga nego traži od izvođača radova da reši problem.
mitros ima fender potove/prekidače/itd....
anyway - platio si nekom da ti nešto napravi i to ne radi kako treba. nemoj ti razbijati glavu oko toga nego traži od izvođača radova da reši problem.
Samo na sajtu imagricko wrote:ako ima reklamu, to znači da zna šta radi... dobro.
- Rocket Roll
Ako nema Mitros, zovi MixMusic. Ako nema ni MixMusic, nešto možda ima u Music Media Centru. Ako nema ni tamo, poslednji izbor (po kvalitetu) je Marić.