Maklen drvo
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- mislim_stvarno
Re: Maklen drvo
Nisam 100% siguran, ali ako stavljas TOM, onda bi morao ili njega da ukopas u telo pa da vrat ide ravno (paralelno) ili ako ga ne ukopavas da vrat ide pod kosinom, a ako stavljas neki fenderoliki bridge, onda ne moras da pravis taj ugao.
Ne MORA da bude kos ali ce onda vrat morati da bude visi.

U to je zajebano.Bolje mi je da ukopam bridge nego da pokusam da izvucem neku kosinu,mogu sve da ***** tako.A sem tom-a necu nista drugo.Imam neki reverse headstock vrat u Jackson fazonu pa bi nesto kao COW sa brdige magnetom samo.
Ali bi onda bas bila "budza" kod spoja sa telomFunkomat wrote:Ne MORA da bude kos ali ce onda vrat morati da bude visi.
Jebiga matori.. pravis gitaru. Moras biti spreman na komplikacije. 

Nesto ce vec da se smisli,ima vremena.Za sada sakupljam informacije a koga da pitam ako ne vas na forumu 

Kakav spoj tela i vrata planiras?
Bolt on najverovatnijeFunkomat wrote:Kakav spoj tela i vrata planiras?
- mislim_stvarno
ideja mi se dopada, samo sto ja ne bih isao bez neck magneta...Margos wrote:U to je zajebano.Bolje mi je da ukopam bridge nego da pokusam da izvucem neku kosinu,mogu sve da ***** tako.A sem tom-a necu nista drugo.Imam neki reverse headstock vrat u Jackson fazonu pa bi nesto kao COW sa brdige magnetom samo.

lm, ako te zanima kako da ukopas tom u telo, pogledaj ove gitare:

E to.To mi se svidja.Da li znas mozda kako se odredjuje dubina tog useka za tom?mislim_stvarno wrote:ideja mi se dopada, samo sto ja ne bih isao bez neck magneta...Margos wrote:U to je zajebano.Bolje mi je da ukopam bridge nego da pokusam da izvucem neku kosinu,mogu sve da ***** tako.A sem tom-a necu nista drugo.Imam neki reverse headstock vrat u Jackson fazonu pa bi nesto kao COW sa brdige magnetom samo.![]()
lm, ako te zanima kako da ukopas tom u telo, pogledaj ove gitare:
- mislim_stvarno
Jbg, ne znam. To bi trebalo da zavisi od toga koliko ti fretbord viri iznad tela i sl. Tom se podesava po visini, pa moze biti problem jedino ako ga bas previse ukopas. Ako premalo izdubis, sastavis gitaru, pa vidis, ako su ti zice previse visoko od tela, skines sve pa jos malo izdubis.
Ili napravi detaljne crteze i planove ili najpre napravi i telo i vrat, sastavi sve lepo pa ces onda lako odrediti poziciju kobilice.
Mislim da cu prvo da sastavim telo i vrat pa cu onda da odredim visinu.A i saznao sam da se "to" zove recessed tom bridge pa cu da proguglam malo vise o tomeFunkomat wrote:Ili napravi detaljne crteze i planove ili najpre napravi i telo i vrat, sastavi sve lepo pa ces onda lako odrediti poziciju kobilice.
Eto.
Ali bi ti detaljni crtezi svakako puno pomogli.

Ali bi ti detaljni crtezi svakako puno pomogli.