PRS-olika, radionica "Lenda"

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Stanko

Re: PRS-olika, radionica "Lenda"

Post by Stanko » 26 Dec 2010, 19:56

majtimika wrote:girara ti izgleda perfektno ali molim te nemoj da stavljas te okvire za magnete jako gado deluju. jel to ti imas 23 praga ili lose brojim
I meni su okviri u najmanju ruku bili "cudni" :) inace sjajno izgleda :ziveli:

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 26 Dec 2010, 20:34

majtimika wrote: jel to ti imas 23 praga ili lose brojim
lose brojis, ima 21 :ziveli:
Stanko wrote:I meni su okviri u najmanju ruku bili "cudni" :) inace sjajno izgleda :ziveli:
:1: :ziveli:

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 27 Dec 2010, 08:29

Nema šta, stvarno divan finiš. Slažem se sa predhodnicima za te prstene za humbuckere, ali to se lako menja... :ziveli:

lenbb

Post by lenbb » 27 Dec 2010, 16:06

Stavljeni su samo probe radi, privremeno i ništa nije bušeno.
Trebalo bi u dogledno vreme da ih nabavim. Čak razmišljam
da magnete montiram direktno bez prstenova ali ću još
videti. Hvala svima :ziveli: :ziveli: :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 04 Jan 2011, 23:03

Fino izgleda. Samo mala zamerka koja užasno bode oči. Zašto ručica sa belom plastikom? Potovi, i plastika na prekidaču su crni, trebalo bi onda i ova na ručici, ovako mi izgleda nekako....ne znam.....jeftino.
Btw, mislim da svaki PRS ima crnu plastiku na ručici, ili bar velika većina.
I poslednje, jel ovo beli ili krem binding? p.s. mislim da imam negde PRS-ove krem okvire za mgnete, pogledaću, pa ako nađem ću da ti ih dam

lenbb

Post by lenbb » 05 Jan 2011, 15:41

@tyler durden hvala ti. Ovako, okvire tražim intezivno poslednjih dana, Mitros nema a čekam odgovore od nekih drugih radnji.
Tremolo koji je sada postavljen je stvarno jeftin i njega sam postavio radi probe. Imam novi tremolo sa crnom plastikom na ručici ali je i on ceo
crn pa ne znam kako bi on legao kada su čivije hrom boje (kod nas trenutno nema crnih čivija 3+3)
Sada stvarno imam problem da sve to iskombinujem a ne odgovara mi u ovom momentu da delove naručujem spolja.
Sve ideje i predlozi su dobrodošli :ziveli:

oboss

Post by oboss » 05 Jan 2011, 17:18

gitara je stvarno ispala smekerski i ako joj je zvuk dobar i ako je konstrukciono odlicna onda definitivno vredi sacekati neki extra dinar koji bi se ulozio u bolji hardver ali ako ne ceka isporuku i imas druge gitare za sviranje onda nije zurbe. ona ce biti samo bolja i bolja.
imam samo jedno pitanje tj licni stav oko gitara sa javorovim figurativim topom. neznam zasto si radio binding kad je < naglasavam po meni > prirodni binding javorovog topa mnogo smekerskije i estetski lepse resenje. opet naglasavam da je ovo moj licni stav i da bi mi jedino to zasmetalo na ovako lepom instrumentu.

Vaske023

Post by Vaske023 » 05 Jan 2011, 19:12

Super gitara,jako lep finish,svaka cast majstore :) !Pridruzio bih se sugestijama da se za nju izabere sto bolji hardver jer svakako to zasluzije! :ziveli: !

lenbb

Post by lenbb » 06 Jan 2011, 08:01

@oboss Hvala ti i do tvog mišljenja mi je mnogo stalo. Slažem se sa tobom za binding, mada
sam od početka priželjkivao ovakvu boju koju sam na kraju i dobio pa mislim da je ovakav
binding lepo presekao ove dve boje.(ovo je ipak samo moje mišljenje). Gitara je rađena meni
tako da je niko ne čeka pa ne žurim, ali i sam znaš kako je izdržati nestrpljenje da se isproba.
@Vaske023 hvala ti, pogotovo za ono majstore. :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 08 Jan 2011, 14:06

lenbb wrote:@tyler durden hvala ti. Ovako, okvire tražim intezivno poslednjih dana, Mitros nema a čekam odgovore od nekih drugih radnji.
Tremolo koji je sada postavljen je stvarno jeftin i njega sam postavio radi probe. Imam novi tremolo sa crnom plastikom na ručici ali je i on ceo
crn pa ne znam kako bi on legao kada su čivije hrom boje (kod nas trenutno nema crnih čivija 3+3)
Sada stvarno imam problem da sve to iskombinujem a ne odgovara mi u ovom momentu da delove naručujem spolja.
Sve ideje i predlozi su dobrodošli :ziveli:
Prilično sam siguran da te okvire imaju u mix musicu kod džindžera. A čini mi se da sam ih video i u mariću pre par dana

lenbb

Post by lenbb » 08 Jan 2011, 16:14

Poslaće mi iz Mixa u ponedeljak. Hvala na informaciji :ziveli:

tyler durden
MF veteran

Post by tyler durden » 12 Jan 2011, 00:13

no problem :ziveli:

lenbb

Post by lenbb » 13 Jan 2011, 09:24

Interesuje me šta vi mislite o sl.
Binding je bele boje, a okvira bele boje nema. Nabavio sam krem i crne. Šta vi predlažete koje
postavim. Kada stavim onako za probu ne mogu da se odlučim. :x :!:

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 13 Jan 2011, 10:28

Moje mišljenje - krem.

Kada ukucaš na guglu search - prs custom 22 blue, bar 90% slika koje izbaci prikazuju gitare sa takvom bojom kao tvoja i na njima su krem okviri za magnete.

Na kraju krajeva, uvek možeš zameniti. Ako ti se vremenom učini da iz crne potove i plastiku na trem.ručici bolje idu crni okviri, lako je zameniti...

oboss

Post by oboss » 13 Jan 2011, 10:52

evo kako ja gledam na to. binding je beli pa beli i on nema zeze sa bojom okvirova.
krem okvirovi, bela rucica , svetli potovi ili
crni okvirovi, crna rucica, crni potovi.
konkretno u tvom slucaju bi se ja odlucio za crnu kombinaciju jer mi bolje ide uz plavu.
sa druge strane babaslim je u pravu jer na originalima je u tvojoj izvedbi boje svuda kombinacija crni potovi krem okvirovi. jedino je na royal blue farbi crni okvir na magnetima. ali ne zaboravi tvoja custom verzija tvoj izbor boje :D

Post Reply