Preporuka za nekog majstora u bg?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- DJ_MY_SOUL
Preporuka za nekog majstora u bg?
Kupio sam glanc novi Fender Jazz Bass Fretless. E sad problem je sto hocu da predjem na roundwound zice a one jedu vrat katastrofa. Evo sada sam probao nekih 15 min i vec su pocele da ostecuju. Treba mi majstor koji ce uraditi Epoxy(kao pastorius :S ) finish kako bi zastitio vrat. Ne znam stvarno ko bi to mogao da uradi i nemam uopste iskustva sa majstorima. A i ovo nije toliko cesta radnja...
Re: Preporuka za nekog majstora u bg?
Ja bih se obratio Mirku Tasiću, a ti vidi.
- DJ_MY_SOUL
Kontaktirao sam Goran custom. On mi je rekao da ne radi to, ali i posavetovao da nema potrebe da to radim. Mozda je to na kvalitetnijim instrumentima, ali evo stavio sam roundwound zice juce i evo vec vidim neka ostecenja ali jako mala. Sutra cu kontaktirati Tasica, ali velika je verovatnoca da ni on ne radi to...
Zna li neko nekog da je neko nekada cuo za nekog majstora koji radi ovu vrstu prepravke?

A ako mogu da pitam, zašto insistiraš na sviranju roundwound žica na fretlessu?
Zar za tu namenu ne idu flatwounds, ili neka međurešenja?
Drugar je ranije na nekom jeftinom fretlessu silom prilika svirao roundwound žice jer nije mogao nigde u tom periodu da nađe flatwound žice, i ove su mu izjele fretboard totalno...
Zar za tu namenu ne idu flatwounds, ili neka međurešenja?
Drugar je ranije na nekom jeftinom fretlessu silom prilika svirao roundwound žice jer nije mogao nigde u tom periodu da nađe flatwound žice, i ove su mu izjele fretboard totalno...
- DJ_MY_SOUL
Imaju dosta svetliji zvuk od Flats-a. I ne svidja mi se uopste osecaj kao da su plasticne. A i dosta prijatelja koji sviraju fretless koriste sam roundwound i sam vidim sto.
Pa kakav je onda njima fretboard, kada ih oni koriste a da im ne izjeda i oštećuje drvo?
- DJ_MY_SOUL
Pa obicno su handmade bass-ovi. Koji imaju ebony sto je izuzetno jako drvo pa nema potrebe. A ostali koji imaju rosewood su radili ovaj trik sa epoxy-em. Na kraju koliko vidim ako ne nadjem majstora moracu sam... 

Ako nemaš iskustva, nipošto sam.
Ja bih na tvom mestu kontaktirao Ilianni-ja iz Smedereva (Ilija Pavlović, potraži na FB, i pogledaj link dole).
viewtopic.php?f=18&t=10273&hilit=ilianni
Ovde na temi sa linka se diskutovalo o Jazz Bassu-u koji navodno on nije pravio.
Pogledaj mu galeriju na FB šta je sve pravio i opravljao, totalno je bolesna galerija. U galeriji su, izvmeđu ostalog, i slike čitavog procesa pravljenja basa o kome se diskutovalo.
Ja sam se s njim dogovarao da mi radi repliku PRS-a i sve smo dogovorili, super je lik za dogovor. Međutim odustao sam od replike jer mi je u međuvremenu naletela prava stvar. Ali kapiram da bih ja barem, za bilo koju ozbiljniju intervenciju (za ne-daj-Bože situaciju) njega kontaktirao. Inače, čisto da spomenem, za istu stvar koju sam hteo da pravim, dao mi je znatno nižu cenu za rad (odn. da mi uradi kompletno drvo za gitaru) od gdin-a Tasića.
Na toj temi imaš i broj moba, pa zovi čoveka, barem se raspitaj.
Ja bih na tvom mestu kontaktirao Ilianni-ja iz Smedereva (Ilija Pavlović, potraži na FB, i pogledaj link dole).
viewtopic.php?f=18&t=10273&hilit=ilianni
Ovde na temi sa linka se diskutovalo o Jazz Bassu-u koji navodno on nije pravio.

Ja sam se s njim dogovarao da mi radi repliku PRS-a i sve smo dogovorili, super je lik za dogovor. Međutim odustao sam od replike jer mi je u međuvremenu naletela prava stvar. Ali kapiram da bih ja barem, za bilo koju ozbiljniju intervenciju (za ne-daj-Bože situaciju) njega kontaktirao. Inače, čisto da spomenem, za istu stvar koju sam hteo da pravim, dao mi je znatno nižu cenu za rad (odn. da mi uradi kompletno drvo za gitaru) od gdin-a Tasića.
Na toj temi imaš i broj moba, pa zovi čoveka, barem se raspitaj.