handmade SG (P90 pickups)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Re: handmade SG (P90 pickups)
Dobar. Koji ces ugao vrata u odnosu na telo da stavis?
Hvala Vaske023, Funkomat i micawber, znače mi vaše pohvale.
Ugao na spoju vrata i tela se kod Sg-a kreće od 3 do 4 stepena, to ću već na licu mesta odrediti kada budem radio na spoju. Počeću od manjeg ugla pa eventualno dorađivati ukoliko most bude jako visoko stajao.
Ugao na spoju vrata i tela se kod Sg-a kreće od 3 do 4 stepena, to ću već na licu mesta odrediti kada budem radio na spoju. Počeću od manjeg ugla pa eventualno dorađivati ukoliko most bude jako visoko stajao.
Telo izgleda...
Jel pala odluka oko boje, hoce biti transparent red ili...?

Jel pala odluka oko boje, hoce biti transparent red ili...?
Hvala na ovom smajliću koji se klanja
Telo će po želji naručioca, kao i cela gitara uostalom biti crno

Telo će po želji naručioca, kao i cela gitara uostalom biti crno

Evo nastavka radova, stali smo kod inlay-a pa sam napravio spravu po uzoru na onu sa stewmac-a samo što je mene sve ovo koštalo 50-ak dinara za razliku od 50-ak $ koliko je tamo
.
Ovo probno kopanje je rađeno u parčetu medijapana pa su zato ivice tako iskrzane, ipak nije u pitanju puno drvo. Lepo se vidi kako je samo dno jako ravno što i jeste bio cilj. Naravno pomoću matica se jako precizno može podesti dubina kopanja što je takođe jako bitno...

Ovo probno kopanje je rađeno u parčetu medijapana pa su zato ivice tako iskrzane, ipak nije u pitanju puno drvo. Lepo se vidi kako je samo dno jako ravno što i jeste bio cilj. Naravno pomoću matica se jako precizno može podesti dubina kopanja što je takođe jako bitno...

e stvarno svaka ti cast na ovim alatima koje usput pravis. mali savet kod kopanja rupa za inleye. koristi sto vecu brzinu busilice i mnogo bolje ces je kontrolisati a ivice ce biti urednije. jedino sto smeta je buka kad se vrti na velikom broju obrtaja 

Hvala na savetu, imaću to sigurno u vidu. Buka nije problem, opet je tiše od glodalice 

Mnogo pipav posao ispade ovo oko inaly-a. Evo probao sam da slikam rad u nekoliko koraka kao neki malo uputstvo, možda nekom pomogne.
Prvo sam onom zaštitnom trakom za krečenje prelepio ceo fingerboard. Onda sam na zadnji deo svakog trapezoida zalepio parče obostrano samolepive trake i zatim svaki trapezoid zalepio na mesto gde bi trebao da stoji...
Zatim ovim preciznim nožem isečete baš uz samu ivicu trapezoida tako da kada skinete inlay skinete i deo ove krep trake, a ujedno i u samom rosewood-u obeležite granice za kopanje rupe za inlay...

Onda sam pomoću čeone brusilice sa odgovarajućim nastavkom koja je prikačena na onu spravu koju sam napravio (par postova iznad su slike) izglodao rupe za inlay. Imate prikaz kako izgledaju prve dve rupe i kako su legli trapezoidi...

I tako to ide redom, pa onda šmirglanje na kilo i dobije se ovo...

Slede pragovi i binding...
Prvo sam onom zaštitnom trakom za krečenje prelepio ceo fingerboard. Onda sam na zadnji deo svakog trapezoida zalepio parče obostrano samolepive trake i zatim svaki trapezoid zalepio na mesto gde bi trebao da stoji...

Zatim ovim preciznim nožem isečete baš uz samu ivicu trapezoida tako da kada skinete inlay skinete i deo ove krep trake, a ujedno i u samom rosewood-u obeležite granice za kopanje rupe za inlay...

Onda sam pomoću čeone brusilice sa odgovarajućim nastavkom koja je prikačena na onu spravu koju sam napravio (par postova iznad su slike) izglodao rupe za inlay. Imate prikaz kako izgledaju prve dve rupe i kako su legli trapezoidi...

I tako to ide redom, pa onda šmirglanje na kilo i dobije se ovo...

Slede pragovi i binding...
-
Nikola, svaka cast, ovo izgleda fantasticno! Bio sam malo skeptican kad je kvalitet ovog rosewooda u pitanju, ali izgleda sasvim dobro. U jednom trenutku sam se pokajao sto nismo narucili ebony, ali sad mi nije zao.
Odlično, svaka čast

@ rock nation, ovaj rosewood je odličan, ima jako lepe uspravne "šare" celom dužinom a eto otprilike kakva će mu boja biti kada se lepo "napije" ulja. Tu na poslednjoj slici je malo vlažan jer sam brisao prašinu i namerno sam slikao da bi se što bolje videlo kako bi trebalo da izgleda na kraju...
Neću ni da ti pominjem koliko mi je drago što se tebi sve ovo do sad jako sviđa, to je najvažnije
@ lenbb, hvala lepo
Neću ni da ti pominjem koliko mi je drago što se tebi sve ovo do sad jako sviđa, to je najvažnije

@ lenbb, hvala lepo

odlicno ovo izgleda svaka cast. a samo malo pitanje zasto bi fingerboard pio ulje. mislim ok ako je tako dogovoreno ali meni je rosewood i bez ulja mnogo lep i od koriscenja dobije svoju "nauljenost"