Oćeš bukvu za vrat gitare jel ?
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Mali OFF:Mrav wrote: A i za mindžament treba majstorija, prodavanje magle, izbacivanje tone bullshit-a u mlazevima, ne znam samo koga će da menadžuju toliki menadžeri u Srbiji, biće uskoro više njih nego zaposlenih u firmama
^oboss wrote:evo neko prozva struku pa reko da se javim. ja sam inzenjer sumarstva i potvrdjujem da se od bukve ne prave ozbiljni instrumenti. neko ce reci da se prave od plastike, klirita , alubonda, ugljicnih vlakana pa sto nebi moglo i od bukve. odgovor je eto ne prave se. i to ne zato sto je nekom ceif nego bukva nema strukturne i druge katrakteristike koje bi je svrstale u grupu tonski iskoristivog drveta. cista nauka. ima na forumu jedan primerak estetski mnogo lepe gitare radjene od bukve ali realno to su primerci na nivou experimenta koji ne menjaju cinjenicu da se bukva ne koristi kao tonsko drvo. verujte struci ako nista
kao prvo kao inzenjer imas li ikakve argumente, pasus iz knjige , clanak iz casopisa ista ili ti samo tako mislis.oboss wrote:evo neko prozva struku pa reko da se javim. ja sam inzenjer sumarstva i potvrdjujem da se od bukve ne prave ozbiljni instrumenti.
.................cinjenicu da se bukva ne koristi kao tonsko drvo. verujte struci ako nista
Tacno, ali ovde niko nije pomenuo pocetak serijske proizvodnje, nego pojedinacne komade. Decko je rekao da pravi vrat od bukve i bio docekan na noz..ali izuzeci ne pobijaju pravilo i na osnovu njih se ne moze doneti zakljucak da se ipak masovno moze koristiti za nesto.
To kažeš ti, i tvoj drug. Odnosno ti tvrdiš da on to kaže, nismo čuli čoveka. Verovatno snimak nanosi nepravdu tvom instrumentu, ali meni na snimku ne zvuči kao sjajan instrument. Koliko si ti uopšte sjajnih gitara svirao? Kako tako lako možeš da izjaviš nešto tako "kabasto"?NURBS wrote:I dobio sam sjajan instrument.
Koje to gitare? Daj konkretno da pričamo, nemoj ove rekla-kazala "dokaze". I zašto tonewood pod navodnicima? Ko je to tebe slagao da si ti posisao svu pamet sveta, i da niko pre tebe nije ništa znao? Postoje vrlo precizni parametri po kojima se utvrđuje da li je neko drvo tonewood ili nije, to nije nikakav mambo jumbo, nego je ozbiljna oblast. I opet, to je samo tvoj utisak da te gitare ne mogu da dopljunu do tvoje gitare. To je jedna potpuno besmislena izjava kada se radi o ovakvoj raspravi. Ako nisi poredio ovu tvoju gitaru sa ručno rađenim gitarama koje su rađene uz upotrebu proverenog tonskog drveta, ne moraš ni da odgovaraš.NURBS wrote:Drzao sam u rukama mnooooge gitare od raznoraznog "Tonewooda" koje ne bi mogle da dopljunu ovom mom krsu od bukovine.
Eto, vrlo jedan otvoren mladac, komunikativan i razborit...shomyxd wrote:to njihovo nagadjanje o raznim fakultetim i ostalim stvarima nisam hteo ni da slusam
Ne poznaješ ti drvo baš dobro. To što je drvo sušeno ne znači da neće nikad da pokaže pukotine. Osušeno drvo ne znači da drvo ima 0% vlage, a drvo sklono pucanju reaguje prosto na toplo i hladno na način koji nije poželjan. Osušeno drvo nije postalo komad titanijuma, nego je i dalje drvo, sa svim svojim prednostima i nedostacima, samo je adaptirano da se lakše koristi i obrađuje. Samo je tebi najbitnije da je sve irelevantno, osim onoga što si ti zaključio da je korisno i pametno. Zaboravljaš da komad bukve na komodi i komad bukve na gitari ne "žive" u istim uslovima.NURBS wrote:To sto je bukva sklona pucanju i krivljenju u toku susenja niti je tajna niti je relevantno, jer se za izradu koristi osuseno drvo.
Ne želi ni Romed ni Durex,alternativa je čudoKristijan wrote:.....Izdvajaš se iz gomile i ako nosiš gaće na glavi, samo šta će ti gaće na glavi?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest