Odlican rad ! vidim po detaljima da to radi majstorska ruka .
Secam se iz knjige "kremansko prorocanstvo" kad je Tarabic rekao za jednoga
"da mu ruke svetle" da bi napravio sjajnu karijeru u svetu gradeci instrumente.
jednostavno receno , od 100 ljudi samo je jedan u stanju da napravi remek -delo .
ako se ne varam , ti si negde oko Zagreba ?? nisam dobro ispratio tvoje postove , pa se ne secam.
ako jesi , onda cu biti prvi sa ovog foruma tko ce imati cast da proba tvoju gitaru (iz Karlovca sam)
Kako mislis lakirati gitaru ?
Zelis li mozda dobiti stari originalni izgled poput violine ?
Nedavno sam imao srecu da sam se upoznao (otkako se znam sa rockettom sve vise upoznajem zanimljive licnosti
a sve vezano uz gitaru i muziku) jednog odlicnog restauratora slika , freski i instrumenata ...
Sta taj sve nezna.............kako dobiti stari ovestali izgled nekog instrumenta .......
kako je on inace "otkvacen" tip i brzo prica , tesko ga pratim .
no , pozvao me da jednom navratim do njega kad bude nesto imao za restaurirati... jedva cekam.
do tvog poziva kad bude gitara gotova i samo napred !
Nego , imam ovde jedno drvo od johe , staro skoro 20 godina . suseno na tavanu moje kuce na propuhu jer
nismo imali tavanske prozore (sreca!)
to drvo sam ovde dao jednom stolaru da mi izreze grubu formu stratokastera .
Moze pitanje ?
Da li ti je problem da mi jasnije profiliras drvo u formi stratokastera , koje bih ja dalje sam brusio
i da mi izdubis rupe da bude sve isti kao i na stratu ? lakiranje je moj problem
Mozes li da mi napravis ISTI vrat kao sta je na Blade gitari ? toi je najbolji vrat koji sam ikad drzao
(jedino se rame uz rame sa njim moze meriti samo - SAMICK)
Stavio bih Callaham tremolo , sperzel lock , grafitni nut , DiMarzio pikap i Suhrov sistem preklopnika
Pa , Tupsy ?
lep pozdrav !