poliuretan nabavka

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
SiskoMarcetic

poliuretan nabavka

Post by SiskoMarcetic » 20 Oct 2010, 23:13

kakva je situacija u bg, kod mene u selu ima samo na jednom mestu, ali gazda farbare ne pominje proizvođača i kvalitet samo cenu 100 + 800 (osnovna boja + završna boja )
Može li se uzimati na meru (ne treba mi kilo za 1 gitaru) i da li ima u spreju

NikolaNis
MF veteran

Re: poliuretan nabavka

Post by NikolaNis » 21 Oct 2010, 08:25

Ja mogu da ti kažem da ga u Nišu ima i to na više mesta, našao sam firem ICLA, ALCEA, i još par koje nisam upamtio. Ja sam svojevremeno kupovao na 200ml ili koliko već želim. Inače, poliuretan se ne pakuje u sprej zato što je dvo ili trokomponentni pa se relativno brzo stegne i onda je neupotrebljiv. Znači meša se pre upotrebe, završiš šta treba i to je to.
I sam sam imao isti problem kao ti, a na kraju sam kupio mali kompresor od 25l i pištolj za farbanje i rešio problem. Mali je to kompresor ali je odličan za gitare i tako manje površine, meni besprekorno završava posao...

Tamnavac

Post by Tamnavac » 21 Oct 2010, 08:40

mene zanima kako posle peres kompresor koliko ide i kojeg razredjivaca, jer nikad nisam radio sa poliuretanom
jel moze da se farba cetkom ili sundjerastim valjkom

NikolaNis
MF veteran

Post by NikolaNis » 21 Oct 2010, 08:57

Pereš pištolj nitro razređivačem, nije nikakva nauka, samo je bitno da se to dobro uradi nakon svake upotrebe.

Razređivač i utvrđivač za poliuretan dobiješ uz sam poliuretnaski lak ili boju kada kupuješ. U zavisnosti od proizviđača ide i odgovarajuća količina svih komponenti. Taj podatak će ti dati u farbari kada kupuješ, moraju da ti daju "recept" koliko čega ide procentualno.

Možeš da farbaš i četkom i valjkom, ali nema šanse da dobiješ tako glatku površinu kao kompresorom. Ako želiš da imaš sjajni i apsolutno glatki finiš kao na gitarama "ubićeš" se od šmirglanja ako koristiš četku ili valjak, mada to nije mali posao ni kada radiš kompresorom, ali su rezultati mnoooogoooo bolji.

SiskoMarcetic

Post by SiskoMarcetic » 24 Nov 2010, 21:13

Napokon sam našao poliuretan kome treba blizu beograda komplet podloga, farba, razređivač, utvrđivači za osnovu i farbu 300 gr. 1150 din na ibarskoj magistrali 20 km od bg Meljak

miloscale

Post by miloscale » 28 Apr 2011, 02:30

ima firma u bg-u ehom mislim da je negde kod bogoslovije kod njih ima mnogo dobrih proizvodjaca farbi kao naprimer alcea mozda i najbolji proizvodjac poliuretana na svetu

Post Reply