Floyd Rose zadnji zavrtanj

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Mogut

Floyd Rose zadnji zavrtanj

Post by Mogut » 20 Sep 2010, 00:53

...ili kako bih već objesnio ovaj deo, pa sam ga prikazao na slici.

Image

To je deo koji se najčešće i najpre istroši na flojdu, pa posle 7 godina mislim da je vreme da se častim novima.
Inbus još uvek dobro leže, ali koliko vidim još par promena žica i neće biti moguće uopšte motati više isti,
jer je namotaj proklizao.
Pitanje glasi da li neko zna gde mogu kod nas da se nađu ovi šrafovi, i da li postoje i kao elementi, u smislu da ne služe samo za
gitare, već se možda prodaju i kao bravarija? Ali prvenstveno neka muzička radnja ili drugačija koja drži ovo? Ja ne nađoh.
Unapred zahvalan.

mislim_stvarno

Re: Floyd Rose zadnji zavrtanj

Post by mislim_stvarno » 20 Sep 2010, 07:43

Mislim da ih neces naci u prodavnicama srafova i alata jer su previse nestandardni. Pitaj ali ne verujem. Kod nas bi to mogli da drze maric ili niski mix music. Ja sam iz niskog mixa narucivao postove za floyd, jedini u srbiji ih imaju, a salju kurirskom sluzbom... Oglasavali su se na kp kao delovi za gitare, pitao sam ih, i imali su... Kod marica mislim da sam to video u vetrini. Mix u bgu ne drzi takve delove...

Evo i stewmac
http://www.stewmac.com/shop/Bridges,_ta ... emolo.html

Mrav

Post by Mrav » 20 Sep 2010, 10:27

Ja sam kod marica video da drze sedla za floyd, za ove srafove nisam siguran, ali proveri posto drze dosta tog sitnog hardvera.
Poz.

istiqrac

Post by istiqrac » 21 Sep 2010, 20:00

Pitaj i music trade-u na zelenjaku, imali su i oni dosta sitnurije za floyd :) Ja sam tamo kupovao kockice za floyd dok sam svirao gitaru sa istim...

Mogut

Post by Mogut » 21 Sep 2010, 22:16

Hvala na upućivanjima, kada napravim turneju po prodavnicama izvestiću kakvo je stanje.

Mogut

Post by Mogut » 03 May 2011, 12:54

U međuvremenu sam zamenio svih 6 šrafova, čisto da bi bili isti, a sada imam i rezervne, kad se ovi istroše za jedno 8 godina. :)
Mogu se naći u prodavnici koja je skoro premeštena blizu parking servisa u Beogradu, a cena je 150din po komadu. Schaller je
prizvođač koliko se sećam.

Post Reply