Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Dusan
MF veteran

Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste

Post by Dusan » 12 Apr 2008, 14:47

Ja sam pravio Baffere po razlicitim semama sa interneta. Bafer stvarno radi svoj poso,imam mnogo manji gubitak signala kroz sve te kablove i pedale. Ali imam i jedan problem- kada nagazim bilo koju pedalu sa true bypas prekidacem cuje se na pojacalu klik koji dovodi do ludila(cak i vah kad nagazim).Sto sa tice pedala koje nemaju takav prekidac(npr. Boss) sve je u redu. Taj klik sam imao i kad sam povezao led diode na dpdt prekidac (sa svim mogucim kombinacijama-milenijumi neki ...).Klik je podnosljiv kod dist/drive-a, ali kod dileja nije jer dilej pocne da ponavlja taj klik.

Kako da se rešim tog klika?

bafer sam spakovao u posebnu kutiju i stavim ga pre svih pedala da on smanji impendancu da nebi pedale i kablovi gutali signal gitare.Ja sam pravio one varijante sa integ.kolom. Problem je u tome sto kad palim pedale sa onim metalnim-mehanickim taster prekidacima cuje se ne ki zvuk-klik. Predpostavljam da ta struja (9v) koja napaja kolo tu nesto jebava. Isti problem imam i sa tranzistorima koji sluze da aktiviraju led diodu koju povezujem na takve prekidace(indikator dioda)-to nema veze sa baferom. Takav klik moze da se cuje i na originalnim pedalama, ali jedva.

Rocket Roll

Re: Aktivirajte svoju pasivnu gitaru

Post by Rocket Roll » 13 Apr 2008, 18:53

Dusan wrote:Problem je u tome sto kad palim pedale sa onim metalnim-mehanickim taster prekidacima cuje se ne ki zvuk-klik.
Rešenje bi moglo da bude jednostavno. Da li si, možda, ovako povezao prekidač?

Image

Ako jesi, prebaci ga na "input to ground" varijantu, kako ne bi bilo "udarca":

Image

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 15 Apr 2008, 16:55

povezao sam kao kod ove druge slike. Ali i originalne pedale-vah,marsal skljocaju kada stavim bafer u lanac.
Ti si pravio drajvove, pa se tu ne primecuje,ali kad povezem dilej na true bypass lup cuje se primetno jer dilej pocne da ga oponasa.Sad koristim tru bajpas lupove bez diode i nemam problema.Nadam se kad nabavim nekad 3pdt da necu imati problema sa diodama,ali bafer... Krivo mi je za bafer jer se gitara snjim cuje bolje-signal se ne gusi

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Apr 2008, 17:40

Nešto mi nije jasno - u svom pedalboardu imaš bar jednu (da tako kažem) "un-true bypass" pedalu, je li tako? A što onda bafer? Svaki Boss ima svoj bafer, i sve to... OK ako je dizajn sličan "Boost n' Buffu" ili nekoj sličnoj pedali koja radi i kao clean boost, ali ekstra zaseban bafer?

Ili možda grešim?

Dusan
MF veteran

Re: Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste

Post by Dusan » 16 Apr 2008, 18:14

Ja ne razumem kako bossove pedale imaju dobar bafer a gutaju signal vise od tru bajpas pedala. Jebiga vise, ionako na leto (trebalo bi) prelazim na procesor i necu vise da se nerviram- ali do tada.Inace moj (jeb_ni) bafer nema prekidac,vec je uvek ukljucen.Sema je sa general guitar gadgets-a
Kako sad ja sam postavio ovaj post,daj isprobajte te stvarcice sto pravi taj lik.

Rocket Roll

Re: Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste

Post by Rocket Roll » 16 Apr 2008, 19:20

Dusan wrote:Ja ne razumem kako bossove pedale imaju dobar bafer a gutaju signal vise od tru bajpas pedala.
Ma, gutaju signal ali bafer je dobar. Odnosno, odlično radi "buffering" i gura dugačke kablove, mada "krade" malo zvuka. Ni izbliza toliko koliko wah, međutim... Ja se ne opterećujem tim "tone lossom".

Post Reply