Ja sam pravio Baffere po razlicitim semama sa interneta. Bafer stvarno radi svoj poso,imam mnogo manji gubitak signala kroz sve te kablove i pedale. Ali imam i jedan problem- kada nagazim bilo koju pedalu sa true bypas prekidacem cuje se na pojacalu klik koji dovodi do ludila(cak i vah kad nagazim).Sto sa tice pedala koje nemaju takav prekidac(npr. Boss) sve je u redu. Taj klik sam imao i kad sam povezao led diode na dpdt prekidac (sa svim mogucim kombinacijama-milenijumi neki ...).Klik je podnosljiv kod dist/drive-a, ali kod dileja nije jer dilej pocne da ponavlja taj klik.
Kako da se rešim tog klika?
bafer sam spakovao u posebnu kutiju i stavim ga pre svih pedala da on smanji impendancu da nebi pedale i kablovi gutali signal gitare.Ja sam pravio one varijante sa integ.kolom. Problem je u tome sto kad palim pedale sa onim metalnim-mehanickim taster prekidacima cuje se ne ki zvuk-klik. Predpostavljam da ta struja (9v) koja napaja kolo tu nesto jebava. Isti problem imam i sa tranzistorima koji sluze da aktiviraju led diodu koju povezujem na takve prekidace(indikator dioda)-to nema veze sa baferom. Takav klik moze da se cuje i na originalnim pedalama, ali jedva.
Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rocket Roll
Re: Aktivirajte svoju pasivnu gitaru
Rešenje bi moglo da bude jednostavno. Da li si, možda, ovako povezao prekidač?Dusan wrote:Problem je u tome sto kad palim pedale sa onim metalnim-mehanickim taster prekidacima cuje se ne ki zvuk-klik.

Ako jesi, prebaci ga na "input to ground" varijantu, kako ne bi bilo "udarca":

povezao sam kao kod ove druge slike. Ali i originalne pedale-vah,marsal skljocaju kada stavim bafer u lanac.
Ti si pravio drajvove, pa se tu ne primecuje,ali kad povezem dilej na true bypass lup cuje se primetno jer dilej pocne da ga oponasa.Sad koristim tru bajpas lupove bez diode i nemam problema.Nadam se kad nabavim nekad 3pdt da necu imati problema sa diodama,ali bafer... Krivo mi je za bafer jer se gitara snjim cuje bolje-signal se ne gusi
Ti si pravio drajvove, pa se tu ne primecuje,ali kad povezem dilej na true bypass lup cuje se primetno jer dilej pocne da ga oponasa.Sad koristim tru bajpas lupove bez diode i nemam problema.Nadam se kad nabavim nekad 3pdt da necu imati problema sa diodama,ali bafer... Krivo mi je za bafer jer se gitara snjim cuje bolje-signal se ne gusi
- Rocket Roll
Nešto mi nije jasno - u svom pedalboardu imaš bar jednu (da tako kažem) "un-true bypass" pedalu, je li tako? A što onda bafer? Svaki Boss ima svoj bafer, i sve to... OK ako je dizajn sličan "Boost n' Buffu" ili nekoj sličnoj pedali koja radi i kao clean boost, ali ekstra zaseban bafer?
Ili možda grešim?
Ili možda grešim?
Re: Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste
Ja ne razumem kako bossove pedale imaju dobar bafer a gutaju signal vise od tru bajpas pedala. Jebiga vise, ionako na leto (trebalo bi) prelazim na procesor i necu vise da se nerviram- ali do tada.Inace moj (jeb_ni) bafer nema prekidac,vec je uvek ukljucen.Sema je sa general guitar gadgets-a
Kako sad ja sam postavio ovaj post,daj isprobajte te stvarcice sto pravi taj lik.
Kako sad ja sam postavio ovaj post,daj isprobajte te stvarcice sto pravi taj lik.
- Rocket Roll
Re: Buffer-pedala i problem sa "THUD!" pri aktiviranju iste
Ma, gutaju signal ali bafer je dobar. Odnosno, odlično radi "buffering" i gura dugačke kablove, mada "krade" malo zvuka. Ni izbliza toliko koliko wah, međutim... Ja se ne opterećujem tim "tone lossom".Dusan wrote:Ja ne razumem kako bossove pedale imaju dobar bafer a gutaju signal vise od tru bajpas pedala.