Ja sam počeo da sviram na električnoj i nastavio na električnoj.
Sada mi se ukazala od drugara da pokupim za male pare neki Ashton D25CEQNT. Australijska neka firma, proizvdonja je China naravno. On je sebi kupio neku Fender akustičnu, a i radi čovek i svira za sebe kad stigne i ova druga gitara mu ne treba.
Ona je kod mene već neko vreme. Gitara svira fino... Nema neki bog zna kakav ton, jeste glasna je solidno, ima u sebi stimer, ekvilajzer, instrumentalni output, kenon output, to je sve ispravno... Ima i problema naravno, ali nista sto se ne moze resiti... Treba joj jedan fretdress obavezno... Mozda bih stavio i novi nut jer ovaj neki buđavi, od ŠUPLJE plastike koji ne leži baš savršeno i to je to. Nista sto se brzo ne moze srediti. Sve to ukupno (gitara + dorade) bi mene opet kostalo dosta jeftino, 80€.
Meni ona treba najviše za skidanje pesama kući da ne moram da bodem električnu stalno, za uvežbavanje sa kolegom gitaristom iz benda na brzaka i eeeventualno za neku akustičnu tezgicu, ali to ko zna i da li će biti...
malo je falilo da presečem i da je uzmem jer onako... leži fino u rukama, kotira ok... služi svrsi. a onda sam primetio ovo. ja ne znam mnogo o akusticnim gitarama, i ne znam da li je ovo neki fazon pri izradi ili je ovaj vrat otisao u aut jer je gitara jeftina....
vidite li da je vrat nekako ukoso postavljen? kao da je strana sa bass žicama niže od strane sa treble žicama... je l' to kao neka fora ili se vrat uvio i deformisao? kapiram da delujem kao idiot kad pitam ovo ovkao laički, ali stvarno mi nije jasno. umem pošteno sam sebi da setapujem električnu, ali akusticne nisam detaljno pipao do sada.
ne mislim na glavu. glava valjda jeste ukoso urađena. mislim na ceo vrat.

recite sta mislite. ako mislite da ce da nastavi da se krivi i krenu akordi uskoro da mi zvuce netacno, onda su ćorava posla. uzeću nešto drugo sa oglasa...