je li ovo "izvitoperen" vrat?

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
calicdusan

je li ovo "izvitoperen" vrat?

Post by calicdusan » 07 Mar 2012, 15:59

narode, evo ovako.

Ja sam počeo da sviram na električnoj i nastavio na električnoj.

Sada mi se ukazala od drugara da pokupim za male pare neki Ashton D25CEQNT. Australijska neka firma, proizvdonja je China naravno. On je sebi kupio neku Fender akustičnu, a i radi čovek i svira za sebe kad stigne i ova druga gitara mu ne treba.

Ona je kod mene već neko vreme. Gitara svira fino... Nema neki bog zna kakav ton, jeste glasna je solidno, ima u sebi stimer, ekvilajzer, instrumentalni output, kenon output, to je sve ispravno... Ima i problema naravno, ali nista sto se ne moze resiti... Treba joj jedan fretdress obavezno... Mozda bih stavio i novi nut jer ovaj neki buđavi, od ŠUPLJE plastike koji ne leži baš savršeno i to je to. Nista sto se brzo ne moze srediti. Sve to ukupno (gitara + dorade) bi mene opet kostalo dosta jeftino, 80€.

Meni ona treba najviše za skidanje pesama kući da ne moram da bodem električnu stalno, za uvežbavanje sa kolegom gitaristom iz benda na brzaka i eeeventualno za neku akustičnu tezgicu, ali to ko zna i da li će biti...

malo je falilo da presečem i da je uzmem jer onako... leži fino u rukama, kotira ok... služi svrsi. a onda sam primetio ovo. ja ne znam mnogo o akusticnim gitarama, i ne znam da li je ovo neki fazon pri izradi ili je ovaj vrat otisao u aut jer je gitara jeftina....

vidite li da je vrat nekako ukoso postavljen? kao da je strana sa bass žicama niže od strane sa treble žicama... je l' to kao neka fora ili se vrat uvio i deformisao? kapiram da delujem kao idiot kad pitam ovo ovkao laički, ali stvarno mi nije jasno. umem pošteno sam sebi da setapujem električnu, ali akusticne nisam detaljno pipao do sada.

ne mislim na glavu. glava valjda jeste ukoso urađena. mislim na ceo vrat.

Image
Image
Image

recite sta mislite. ako mislite da ce da nastavi da se krivi i krenu akordi uskoro da mi zvuce netacno, onda su ćorava posla. uzeću nešto drugo sa oglasa...

rockozaurus

Re: je li ovo "izvitoperen" vrat?

Post by rockozaurus » 07 Mar 2012, 16:58

Trebalo je da snimas i sa drugih pozicija...Ja nisam neki strucnjak(ovde ih svakako ima) ali od ovog sto se da videti,ja bih ti savetovao da batalis celu stvar.Ashton je engleska firma,ako cemo da budemo tacni,proizvodnja u Kini i nisu nesto ni mnogo poznati a i cene su im niske,sto ce reci niskobudzetna firma,sto ce reci,ne ocekujte previse.Imao sam njihovu semi hollow body gitaru Sadona.Nije bila losa ali su magneti bili ocajni.Tek kada sam zamenio magnete,postala je snosna.Za 80ojra mozes da nadjes nesto sto ce ti vrsiti posao i sto nece traziri od tebe dodatna ulaganja.Moje misljenje. :ziveli:

fric

Post by fric » 08 Mar 2012, 07:46

izvitopereno pa izvitopereno ...
neki graditelji rade ovo da bi olaksali bare hvat samo oni to rade sa krivinom na drugu stranu od ove predstavljene a i ti bi trebao da
osetis malu poteskocu za bare hvat na prvim pozicijama.
poz

calicdusan

Post by calicdusan » 08 Mar 2012, 11:19

hvala vam narode (: :ziveli:

neću da budem lenj, potražiću drugu gitaru.

što se tiče poteškoća, pa... šta znam... ja sviram strat s desetkama u e štimu, akcija nije baš niska/neki bi je nazvali visokom mozda, sviram u dva benda, jedan za dušu, jedan za tezgu, drndam svaki dan makar po malo, imam snage u šapama tako da nisam naišao na neki preveliki otpor kog gitare... teške sam ruke (pepers, partibrejkers, hendriks uticaj), nisam od onih mekših, preciznijih svirača. kapiram da bi ti ljudi osetili odmah to što fric kaže. u svakom slučaju, mislim da jeste u pravu i da gitara nije vredna truda.

rešili ste mi dilemu, hvala još jednom :mrgreen:

video sam da postoji i neka engleska ashton firma, ali to nije ta.

ovo je australijska.

evo ga ovde (:

http://www.ashtonmusic.com/index.php?op ... y&Itemid=6

rockozaurus

Post by rockozaurus » 08 Mar 2012, 11:23

U pravu si.Engleska je Aston. :ziveli:

Post Reply