Pozdrav narode,
narucio sam preko neta Washburn HB35 Lefthand gitaru.Gitara je stigla uredno u odlicnom stanju.Posle sviranja Ibaneza iz SA serije ja sam Washburnom odusevljen u svakom pogledu.
Elem, imao sam zujanje svih zica od 1 do 6-7 praga.To sam resio podesavanjem truss roda tako da je sad akcija taman tolika da ne zuji.Ali, posle tog podesavanja imam problem sa bendovanjem E zice.Moze ona da se benduje ali dosta teze nego sto je to bilo posle podesavanja truss-a.Znate li kako to moze da se sredi?
Hvala unapred.
Problem sa bendovanjem posle setup-a truss roda
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- Rock`n`Roller
- MF veteran
Re: Problem sa bendovanjem posle setup-a truss roda
Pošto si podešavao truss rod da ne bi zujali niži pragovi (1-6) znači da si ga zategao i napravio veći luk nego što je bio, naravno predpostavljam da si naštimovao gitaru posle toga
. Elem, jedino što je moglo da se desi je da ti je kao rezultat toga akcija nešto viša pre svega negde od 5-og do 12,14 praga, tako da ti ostaje da proveriš akciju (oko 12 ili 14 praga) i da malo spustiš ali vodeći računa da ne proizvedeš ponovo buzz, i bendovanje će ići lakše.
U zavisnosti od tipa gitare oko 12-14 praga akcija treba da bude 1.5+ mm na treble strani (tanke žice) i 2.0+ mm na bas strani.

U zavisnosti od tipa gitare oko 12-14 praga akcija treba da bude 1.5+ mm na treble strani (tanke žice) i 2.0+ mm na bas strani.
- Rock`n`Roller
- MF veteran
Probao spustanje akcije na minimum bez zujanja i dalje se javlja isti problem.Cak zica kaci B i G zice prilikom izuzetno teskog benda.Probao sam i sa podesavanjem kobilice za E zicu i dalje nista.Ne znam sta vise da radim. :/ Jedino mi pada na pamet da stavim desetke umesto jedanaestica ali ne znam da li bi to uopste dalo nekakav rezultat...
- nemanjavelimirovic
- u zemlji telecastera
Ah pa tebi sigurno nije stigla gitara sa 11icama?
Vrati tanje zice i eto bendovanja. 11 je za rifazhu (ja ih cak ne koristim iako vishe rifove sviram jer sam razmazen.
) 

Vrati tanje zice i eto bendovanja. 11 je za rifazhu (ja ih cak ne koristim iako vishe rifove sviram jer sam razmazen.

- Rock`n`Roller
- MF veteran
Stigla sa jedanaesticama.
Washburn Hb 35-jazz fazon a i za to mi treba pa sam joj stavio juce nov set power ernie ball u nadi da ce nove zice da malo olaksaju stvari...Izgleda da cu morati da joj namestim nove, ovoga puta tanje...

ja sviram onaj hibrid komlet 10-52, tako da su gornje zice bas debele i super ton daju, a donje tanke pa nemas problema sa njima. pogledaj tako neke hibridne konplete, ima ih u razlicitim debljinama. Kada uzmem u ruke drugu gitaru sa klasicnim 10-kama, kao da sviram lastis