MiM Strat refin job - pic heavy!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

guv'nor

Re: MiM Strat refin job - pic heavy!

Post by guv'nor » 04 Aug 2012, 23:14

Pogotovu ovi 2012 Les Polovi sa sper-ploca-rosewood-grifplatnom! :lol: :ziveli:

Izvin'te, dosta offtopica! :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 04 Aug 2012, 23:18

guv'nor wrote:Opasno odradjeno Mr Oboss, nijansa laka i poliranje su dahooduzimajuci™! :ziveli:
Can't wait da ga trajnem, i tako mi se mnogo dojmio u stock stanju zbog iznenadjujuce muzevnog™ profila vrata i veoma bogatih overtonova. Mogu samo da zamislim koliko su mu '54-ke, vel'ki blok, novi pragovi i ono sto ne sme da se spominje uneli zivota. :)

P.S. Govedja kost sto pre, kakav bre crni fenderov tusq ili sta l je vec! :palica:
JEs, sad je jos vise doslo do izrazaja, jako lep D profil, mislim da ce tebi baaas da se svidi zbog thumb over komfora. Inace, zvukom najvise lici na Verheyen/Johnson bell-like fazon, kapiram da je do 54-ki, blok je malo veci od originala ali se cini da je mnogo bolja legura - i da, naravno da se ne gadjaju rupe sa fabrickim plate-om. Da sam uzeo samo blok umesto ceo bridge (iskoristio sam GFS plate i blok, ostalo je Ping/Fender) lepo bih prdnuo u cabar ::ranting::
Da l taj nitro finis nesto znaci zvucno nemam pojma, ali izgleda bruka dobro, doduse onaj stari finis je tako uzasan da teeesko moze da bude + u jednacini krajnjeg zvuka. Pragovi su odlicni, kao vintage a posteno visoki, Oleg ih je bas lepo finisirao ne osecaju se pod sakom.
Btw, mislim da vec jeste koska na njoj al je secena za one stare pragove, jbg. :mrgreen:
nebojsak wrote:
DrGreenthumb wrote:Guvnor-ov mex Cray je 5x bolji od mog predjasnjeg americkog strata

Slutim invaziju

Image
Hehe, bas mi je to palo na pamet dok sam pisao ovaj ep. Mada cela tema ce ga pretvoriti u Incredible Troll-ka... :mrgreen:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Aug 2012, 00:13

Strava izgleda!
Meni se oduvek dopadalo kad ti uzmesh strata u ruke, na onim jamovima, nikad mi za tebe nije ishao dva hama fazon :nixweiss:

Oboss je odradio svecki, kao i uvek. HEhe vrat izgleda isto ko kod mene na teletu, kad sam bio video vrat prvi put totalno sam pao na dupe, kapiram da je i tebi bio isti osecaj :ziveli: Takodje smo se bili uber odushevili shto je telo iz jednog komada i kod mene, chak se i Oboss prevario koliko je lepo uklopljeno, ali onda smo skapirali da je iz 3 dela hehe.
I budi mushko odradi Carl Verheyen setup onih federa pozadi floatuj to ko chovek shteta da ti stoji fixirano, morash malo jeff beck forice, ovo ono...ja bih bukvalno uzo strata samo zbog neck magneta, onih in between pozicija i whammy bar mogucnosti.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Aug 2012, 00:25

NikolaNis wrote:Olegu, kao i uvek, svaka čast za posao a Dr-u želim da uživa u svojoj osveženoj gitari i da ga dobro služi... :ziveli:
Fala, I will! :ziveli:
Cortex wrote:Strava izgleda!
Meni se oduvek dopadalo kad ti uzmesh strata u ruke, na onim jamovima, nikad mi za tebe nije ishao dva hama fazon :nixweiss:

Oboss je odradio svecki, kao i uvek. HEhe vrat izgleda isto ko kod mene na teletu, kad sam bio video vrat prvi put totalno sam pao na dupe, kapiram da je i tebi bio isti osecaj :ziveli: Takodje smo se bili uber odushevili shto je telo iz jednog komada i kod mene, chak se i Oboss prevario koliko je lepo uklopljeno, ali onda smo skapirali da je iz 3 dela hehe.
I budi mushko odradi Carl Verheyen setup onih federa pozadi floatuj to ko chovek shteta da ti stoji fixirano, morash malo jeff beck forice, ovo ono...ja bih bukvalno uzo strata samo zbog neck magneta, onih in between pozicija i whammy bar mogucnosti.
Heheh, cijelog zivota svirim te HH koNbinacije i to mi je nekako safe zone, ali eto malo treba siriti vidike, nisi jedini koji mi je rekao da bolje da uzmem strata (ili lopatu/kramp :mrgreen: ).
Da rece Oleg da ce da gadja taj tint, meni se bas mnogo dopada i totalno je drugaciji osecaj, glossy + novi pragovi. Ma zezao sam se za broj komada, znao sam da je gomila, ona gore slika gde je onako skrnavo skidan finis to sam ja nozem ga seckao da vidim bas koliko letvica su sklopili. Al jbmliga to radi sasvim dobro i telo je prilicno rezonantno samo po sebi, hm...
Been there, done that, namestio sam ga floating, doduse trebace malo vremena dok se slegne sve kako treba ali sam zadovoljan, civije drze stim i pored wanginga :)

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 05 Aug 2012, 00:36

Svaka cast! Nitro FTW. :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 05 Aug 2012, 11:23

Svaka cast gosn Oleg. Vidim da si dobro uvezbao vintiђ tint javora. :) :ziveli:

Hotstepper

Post by Hotstepper » 05 Aug 2012, 14:54

Auuu bre ovo mnogo ubavo! :ziveli:
Crni strat sa maple vratom... ko normalan ne bi poželeo jednog?!
Zavidim doktore :ziveli:

guv'nor

Post by guv'nor » 05 Aug 2012, 16:12

Cortex wrote: budi mushko odradi Carl Verheyen setup onih federa pozadi floatuj to ko chovek
DrGreenthumb wrote:namestio sam ga floating
Pa zato i zvuci sve kao Verheyen... :mrgreen:
Taj '54 bridge valjda ujeda k'o nezdrav kada pritegnes tremolo i namestis samo za dive-bombove.
Kapiram da su extra te fore i upendovi, ali mene jos uvek plasi pomiso da gitaru ne mogu u par sekundi da prebacim u drop D, DADGAD, otvoreni G i nazad... :(

rockozaurus

Post by rockozaurus » 06 Aug 2012, 20:42

Gde nalazite te mexikance od sedam parceta!?Moj ima 9,majku li im mehikansku,narkomansku!Satro Fender,tra,la,la...Dobro sto ste promenili logo.Vise niko nece znati kakav shame se krije u toj lopati... :XD: Inace,sve naj za odradjeni posao.Kombinacija entuzijazam+profesionalizam+ :ziveli: uvek funkcionise najbolje.

Post Reply